Οι Πορτογάλοι έχουν κατακτήσει στο ποδόσφαιρο, κυριαρχία και στη Βραζιλία

Η επεκτατική πολιτική των Πορτογάλων στο ποδόσφαιρο παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια. Εξαιρετικό στατιστικό στη Βραζιλία.

Coach Abel Ferreira of Brazil's Palmeiras celebrates after winning the Recopa Sudamericana final soccer match against Brazil's Athletico Paranaense at Allianz Parque stadium in Sao Paulo, Brazil, Wednesday, March 2, 2022. (AP Photo/Andre Penner)
Ο Αμπέλ Φερέιρα AP PHOTO/ANDRE PENNER

Οι Πορτογάλοι κυριαρχούν στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια σχεδόν σε όλους τους τομείς: Παράγουν ποδοσφαιριστές, προπονητές, ατζέντηδες. Τα πάντα. Έχουν εκπροσώπους σε όλο τον κόσμο. Παράδειγμα, μέχρι και την Νότια Κορέα με τον Πάολο Μπέντο.

Οι αραβικές χώρες, επίσης, βρίσκονται υπό την εποπτεία των Πορτογάλων. Τώρα, οι Πορτογάλοι κυριαρχούν και στην Βραζιλία. Μπορεί να μιλούν την ίδια γλώσσα, ωστόσο η βραζιλιάνικη αγορά δεν είναι το ίδιο θελκτική με αυτή της Ευρώπης ή της βαθύπλουτης σε ορισμένες χώρες Ασίας.

Αλλά, οι Πορτογάλοι μπήκαν και εκεί. Το 2023 στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα θα ηγηθούν των ομάδων τους έξι Πορτογάλοι προπονητές! Εξαιρετικό στατιστικό που κατανέμεται ως εξής:

  • Άμπελ Φερέιρα (Παλμέιρας)
  • Βίτορ Περέιρα (Φλαμένγκο)
  • Ρενάτο Πάιβα (Μπάχια)
  • Λουίς Κάστρο (Μποταφόγκο)
  • Ίβο Βιέιρα (Κουιάμπα)
  • Πέδρο Καϊσίνια (Μπραγκαντίνο)

Διαβάστε περισσότερο

Καμίνσκι: Ήθελε την Έβερτον, αγόρασε τον Παναιτωλικό

Φαν Χααλ: "Δεν ξέρω τι λέει ο Ντι Μαρία με τον Ντεπάι φιλιόμαστε στο στόμα"

Βραζιλία: Έφτιαξαν το δικό τους Μέσι, τον λένε "Μεσίνιο" και τον θέλει όλη η Ευρώπη

News 24/7

24MEDIA NETWORK