Οι…προγραμματικές δηλώσεις του Μάχο
Eστω και με λίγες μέρες καθυσέρηση ο Γιούργκεν Μάχο έκανε τις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης της ΑΕΚ. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας κράτησε χαμηλούς τόνους, μίλησε για τη Σάλτσμπουργκ αλλά και την Εθνική ομάδα της Αυστρίας.
Γιούργκεν Μάχο έκανε τις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης της ΑΕΚ. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας κράτησε χαμηλούς τόνους, μίλησε για τη Σάλτσμπουργκ αλλά και την Εθνική ομάδα της Αυστρίας.
Αναλυτικά
«Ήρθα στην ΑΕΚ, διότι ήξερα ότι δεν είχα μέλλον στην προηγούμενη ομάδα μου. Ήθελα να μεταγραφώ στην ΑΕΚ που είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και αποτελεί πρόκληση για μένα».
Ήρθες στην ομάδα για να πάρεις τη θέση του βασικού;
«Σήμερα θα κάνω την πρώτη μου προπόνηση, είναι μια νέα αρχή για μένα. Πρέπει να δουλέψω πολύ και να προσαρμοστώ στις καινούριες συνθήκες, διότι ο τρόπος ζωής είναι αρκετά διαφορετικός».
Πως βλέπεις τα παιχνίδια με την Σάλτσμπουργκ και τι πιθανότητες πρόκρισης έχει η ΑΕΚ;
«Ξέρω πολύ καλά τη Σάλτσμπουργκ και τους ποδοσφαιριστές της. Έχω πολύ καλή πληροφόρηση για τον αντίπαλό μας και θα προσπαθήσω να τη δώσω στον προπονητή. Έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε στους ομίλους».
Θα κάνεις ένα σχόλιο για την εθνική Αυστρίας;
«Έχουμε πολλούς νέους παίκτες στην ομάδα και αυτό μας προκαλεί κάποια προβλήματα στην παρούσα φάση, διότι παίζουμε κόντρα σε πιο έμπειρες ομάδες. Χάσαμε τα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά πριν από ένα μήνα φέραμε ισοπαλία με την Τσεχία. Έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε στο Euro».
Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεσαι σε περίπτωση που κληθείς να παίξεις κόντρα στη Σάλτσμπουργκ;
«Είμαι προετοιμασμένος για όλα. Αν ο προπονητής αποφασίσει να παίξω, εννοείται ότι θα το κάνω».
Ποια ήταν τα στοιχεία που σε έκαναν να προτιμήσεις το ελληνικό πρωτάθλημα;
«Πρέπει να το βιώσω πρώτα, να προσαρμοστώ, να έχω μια καθαρή εικόνα των αγώνων, έτσι ώστε να διαμορφώσω άποψη. Ξέρω, πάντως, ότι είναι πολύ καλό πρωτάθλημα από πλευράς τακτικής και τεχνικής».