Οι προσδοκίες από Ιμπάρμπο και η απορία για Πάρντο

Μπορεί να δούμε τους Βίκτορ Ιμπάρμπο ή/και τον Φελίπε Πάρντο ξανά στην εθνική Κολομβίας; Ο Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν έχει ανοικτές τις "κεραίες" του στην Ελλάδα. Από την (τηλεοπτική) έκπληξη του ΠΑΟ-Άγιαξ, μέχρι την απορία για τη λίστα του Champions League.

Οι προσδοκίες από Ιμπάρμπο και η απορία για Πάρντο

Ο χρόνος περνά, οι ομάδες αλλάζουν. Σε εθνικό επίπεδο αυτό είναι πιο εύκολο. Στην εθνική Κολομβίας του σήμερα για διαφορετικούς λόγους δεν υπάρχουν οι Φαλκάο, Γέπες, Αρμέρο, Σούνιγα, Τεόφιλο Γκουτιέρες, Ραδαμέλ Φαλκάο.

Βέβαια ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "καφετέρος", Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν, δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη στα "παιδιά" του.

Για όσους ξέρουν τον Αργεντινό προπονητή πάντα θεωρούσε την ομάδα που βρέθηκε στη Βραζιλία για το Μουντιάλ του 2014 "χρυσή γενιά". Αυτή που έφερε την "επανάσταση".

Μέλος της ήταν και ο Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ο Πέκερμαν τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση και τον έχει συμβουλεύει να μην αλλάζει τόσες πολλές ομάδες. Η εκτίμηση του έχει να κάνει με το τακτικό κομμάτι.

"Ο Ιμπάρμπο μπορεί να μη βάζει τόσα γκολ, αλλά είναι ο παίκτης που λατρεύει ο προπονητής", έχει πει στο παρελθόν.

Μάλιστα στήθηκε μαζί με τους συνεργάτες του μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του για να δει το ματς του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Όχι μόνο για τον Ιμπάρμπο, αλλά και για τον 20χρονο αμυντικό του "Αίαντα", Ντάβινσον Σάντσες.

Μάταια και προς απογοήτευσή του, όμως, καθώς ο άσος του "τριφυλλιού" δεν αγωνίστηκε στο ματς λόγω ενοχλήσεων. Πάντως τον είδε απέναντι στη Θέλτα. Ο Πέκερμαν τρέφει μεγάλη εκτίμηση στον Ιμπάρμπο κι αυτή μεγάλωσε από το πρόσφατο πέρασμα του Κολομβιανού από την Ατλέτικο Νασιονάλ. Όχι κι άδικα.

Και θα τον ξαναδει, είναι βέβαιο. Μην εκπλαγούμε εάν τον ξαναδούμε σε κάποια από τις επόμενες κλήσεις. Από τον ίδιον εξαρτάται, πλέον.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΠΑΡΝΤΟ

Για όσους γνωρίζουν τον Πέκερμαν - πέραν της εμπιστοσύνης σε έναν πάγιο κορμό - αρκεί να είσαι αρκετά φορμαρισμένος για κάποια περίοδο για να φορέσεις τη φανέλα των "καφετέρος".

Έτσι συνέβη πέρυσι και με τον Φελίπε Πάρντο, ο οποίος ενθουσίασε το τεχνικό επιτελείο στην Μπογκοτά με τις εμφανίσεις του στο Champions League.

Μάλιστα περίμεναν να τον δουν σε κάποιο ευρωπαϊκό ματς, αλλά μάταια. Δεν ήταν κάποιος τραυματισμός όπως αρχικά θεώρησαν, αλλά αγνοούσαν ότι ο εξτρέμ του Ολυμπιακού, είναι εκτός λίστας.

"Γιατί ο Πάρντο; Αφού έκανε σούπερ χρονιά". Τα ερωτήματά τους έμειναν αναπάντητα.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Αυτή την ώρα Πάρντο και Ιμπάρμπο έχουν να διανύσουν μία έρημο για να βρουν κολομβιανό νερό. Αν κάποιος από τους δύο έχει περισσότερες πιθανότητες είναι ο δεύτερος.

Και γιατί είναι νωπές οι μνήμες του από τις εμφανίσεις με την Ατλέτικο Νασιονάλ και γιατί είναι βασικός στον Παναθηναϊκός και γιατί παίζει Ευρώπη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK