Οι πρωταγωνιστές για την πρόκριση μέσα στην Τουρκία

Οι πρωταγωνιστές της σπουδαίας πρόκρισης του Ολυμπιακού μέσα στην Τουρκία μίλησαν για την... τριάρα και τη συνέχεια σε Ευρώπη και Ελλάδα. Δείτε σε βίντεο τους Ανσαριφάρντ, Ρέτσο, Λεάλι και Ελιουνούσι.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / OSMANLISPOR - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
olympiacos panigiriki EUROKINISSI SPORTS

ΚΑΡΙΜ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μας και στους φιλάθλους μας που είναι πάντα κοντά. Σήμερα είναι μια μεγάλη βραδιά για εμάς. Ήμουν σήμερα στο αρχικό σχήμα. Ευχαριστώ τον προπονητή μου για αυτό. Ήμουν έτοιμος από καιρό, περίμενα την ευκαιρία. Ήταν μια πολύ καλή βραδιά για εμένα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Πρέπει όμως να ξεχάσουμε σήμερα τι έγινε και να αφοσιωθούμε στα επόμενα παιχνίδια μας».

Τι άλλαξε στο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός μπήκε διαφορετικός στο δεύτερο ημίχρονο; «Είναι φυσιολογικό σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι όταν παίζεις εκτός έδρας είναι πάντα δύσκολο. Εμείς προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος τα καταφέραμε. Μπήκαμε αποφασισμένοι να σκοράρουμε. Μπήκε το πρώτο γκολ, ήρθαν και τα υπόλοιπα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, ήταν δύσκολο όμως είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε».

Αύριο είναι η κλήρωση. Υπάρχει κάποια προτίμηση; «Όπως σας είπα και στην αρχή, έχουμε το δικαίωμα να μείνουμε χαρούμενοι για 24 ώρες. Μέτα θα πρέπει να αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα. Να συνεχίσουμε να παραμείνουμε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Έχουμε παιχνίδι Κυπέλλου πολύ σημαντικό. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Θα περιμένουμε την κλήρωση για να δούμε ποια είναι η συνέχεια. Πρέπει όμως να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να δουλεύουμε».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΤΣΟΣ

«Ήταν ένα τρομερό διπλό. Μια μεγάλη νίκη που πήραμε την πρόκριση. Μετά το κακό αποτέλεσμα που είχαμε με την ΑΕΚ, το χρειαζόμασταν αυτό για την συνέχεια της σεζόν. Τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Είμαστε όμως χαρούμενοι για την αποψινή νίκη. Πρέπει να συγχαρώ όλους τους συμπαίκτες μου και το τιμ αλλά και σε ένα άνθρωπο που χτες πέρασε μια δύσκολη στιγμή, λόγω κάποιας οικογενειακής απώλειας. Πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι και να συνεχίσουμε».

Για την αλλαγή ψυχολογίας και την άνοδο της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο: «Και στo πρώτο και στο δεύτερο, πιστεύω είχαμε την υπεροχή. Στο δεύτερο, με τα επιθετικά transition που κάναμε, καταφέραμε να βάλουμε τρία γκολ. Πραγματικά ήταν πολύ ωραίο για εμάς. Ειδικά από την στιγμή που έγινε το ένα μετά το άλλο».

Για την κλήρωση: «Πιστεύω όποιος και να είναι, εμείς θα δώσουμε το 100%. Φυσικά κοιτάμε πάντα την πρόκριση. Τώρα είναι το ματς με τον Πανιώνιο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Για την ενέργεια του Ανδρούτσου στο δεύτερο γκολ: «Ήταν τρομερή η προσπάθεια που έκανε. Είναι πραγματικά μεγάλου επιπέδου η κίνηση. Αγώνα με τον αγώνα δείχνει την ποιότητα του, όμως και όλα τα παιδιά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνουμε».

ΝΙΚΟΛΑ ΛΕΑΛΙ

Το σχόλιό του για το ματς και τη δική του εμφάνιση:« Καταφέραμε και αντιδράσαμε σ’ αυτό το πρώτο ημίχρονο που ήμασταν λίγο πιο κάτω από την κανονική μας απόδοση. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που ξεκίνησε πάρα πολύ δυναμικά, πάρα πολύ δυνατά στην επίθεση. Προσπάθησαν να πιέσουν, να δημιουργήσουν ευκαιρίες κυρίως με σέντρες, είχαμε κάποιες καλές στιγμές στην άμυνα γενικότερα που «καθαρίσαμε» φάσεις και αντιμετωπίσαμε αυτή την πίεση. Είναι ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα, πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό που καταφέρνει να περάσει σε μία πολύ δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή της Οσμανλισπόρ στην Τουρκία και φυσικά να συνεχίσουμε την πορεία μας».

Για το ποια ομάδα θα προτιμούσε στην κλήρωση: «Ελπίζω να μην πέσουμε στην Ρόμα ή την Φιορεντίνα γιατί είναι πάρα πολύ καλές ομάδες. Δεν υπάρχει μία ομάδα που προτιμάμε. Όποια και να μας έρθει στην κλήρωση είναι αποδεκτή και φυσικά θα κάνουμε τα πάντα για να την αντιμετωπίσουμε και να περάσουμε και στις καλύτερες 8 ομάδες του UEFA Europa League».

Για το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα μετά την πρόκριση:« Ήμασταν πάρα πολύ καλοί στο να αντιμετωπίσουμε και το κακό κλίμα που υπήρχε μετά από την ήττα στο ματς με την ΑΕΚ. Μας κάνει πάρα πολύ καλό. Γενικότερα μας ανεβάζει το ηθικό αυτή η πρόκριση, γενικότερα όμως, τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλά ανάμεσά μας. Έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια και είναι πάρα πολύ καλοί και οι συμπαίκτες μου. Περνάμε πολύ ώρα μαζί και στο ξενοδοχείο και όταν βρισκόμαστε πριν τους αγώνες, αλλά φυσικά αυτά τα αποτελέσματα σου δίνουν μία διαφορετική και ενισχυμένη τόνωση ηθικού για να μπορέσεις να συνεχίσεις. Είναι μεγάλη επιτυχία η αποψινή. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε και βεβαίως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι άλλα βήματα στην φετινή διοργάνωση του UEFA Europa League».

ΤΑΡΙΚ ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ

Το σχόλιό του για το ματς:« Είναι πολύ σημαντικό ότι ξανά βρήκαμε αυτό το ομαδικό πνεύμα. Απαντήσαμε σε αυτά τα χτυπήματα και κυρίως μετά την ήττα από την ΑΕΚ και δείξαμε ότι σεβόμαστε τους πάντες σ’ αυτή την ομάδα, σ’ αυτό τον Σύλλογο, τους οπαδούς και φυσικά τους εαυτούς μας. Αποδείξαμε απόψε ότι ήμαστε σε θέση να αντιδρούμε μετά από κάποια αρνητικά αποτελέσματα. Είναι πάρα πολύ σημαντική η πρόκριση και δείξαμε το ομαδικό μας πνεύμα».

Για το γκολ που σημείωσε:« Το timing ήταν καταπληκτικό, όχι μόνο βεβαίως για το πώς κατάφερε να επιτευχθεί αυτό το γκολ γιατί ήρθε τη στιγμή που πιεζόμασταν περισσότερο στην άμυνα. Μπορέσαμε να απαντήσουμε και κυρίως να δημιουργήσουμε αυτή την ευκαιρία που μετατρέψαμε σε γκολ. Ήταν μία πολύ σημαντική φάση και κυρίως εγώ γνωρίζω ότι όταν παίρνουμε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, πρέπει να τρέξω όσο γίνεται πιο γρήγορα να προλάβω και να μπω στους χώρους και να πάρω κυρίως τον χρόνο στους αντιπάλους μας. Ήταν μία εξαιρετική μπαλιά του Κώστα Φορτούνη για τον Θανάση Ανδρούτσο, ο οποίος κατάφερε να ντριμπλάρει τον αντίπαλό του εξαιρετικά και εγώ βρέθηκα μπροστά από τον αντίπαλό μου, τον πρόλαβα γιατί είδα ότι θα μπορούσε να μου κάνει την μπαλιά και μπόρεσα και εγώ να πετύχω αυτό το γκολ».

Για το ποιον αντίπαλο προτιμάει στην αυριανή κλήρωση:« Δεν έχει σημασία ποιον αντίπαλο θα αντιμετωπίσουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μπορέσαμε και περάσαμε στην επόμενη φάση και κυρίως τώρα να μπορέσουμε να γιορτάσουμε αυτή την επιτυχία, να διασκεδάσουμε μεταξύ μας που θα βρεθούμε με τους συμπαίκτες μου και από εκεί και πέρα από αύριο θα σκεφτούμε κάτι διαφορετικό. Θα σκεφτούμε τον επόμενο αντίπαλο όποιος και να είναι αυτός, δεν έχει σημασία εμείς θέλουμε απλά να καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».



News 24/7

24MEDIA NETWORK