Οι πρώτες αποφάσεις: Ο Μαϊστόροβιτς αξιοποιεί τον Σαβέφσκι

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς πρόλαβε ήδη να πάρει μια πρώτη γεύση από την Κ20 της ΑΕΚ, την οποία παρακολούθησε στην αναμέτρηση με την Ξάνθη στα Σπάτα, και ετοιμάζεται να ηγηθεί της προσπάθειας για τη βελτίωση ενός τομέα που δεν λειτουργούσε ορθολογικά.

Οι πρώτες αποφάσεις: Ο Μαϊστόροβιτς αξιοποιεί τον Σαβέφσκι

Η πρόσληψή του ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και από το Σάββατο ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς ήταν ήδη στο... γήπεδο. Ο Σουηδός, ως νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, δεν έχασε καθόλου χρόνο, και η επίσκεψή του στο δημοτικό γήπεδο των Σπάτων είχε συγκεκριμένο περιεχόμενο. Ήθελε να έχει μια διά ζώσης εικόνα από τη β' ομάδα της Ένωσης και να φύγει με... αρκετές σημειώσεις.

Ο Μαϊστόροβιτς είδε τη νίκη της ομάδας του Στέλιου Μανωλά με 3-1 επί της Ξάνθης παρέα με τον Άλεξ Ντε Μπαρτόλο, που εκτελεί χρέη αρχισκάουτ στην Ένωση, και τον εκτελεστικό διευθυντή Ντούσαν Μπάγεβιτς, αποκτώντας μιας πρώτη άποψη για το τμήμα των ακαδημιών.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ είχε στα χέρια του ένα σχεδιάγραμμα της διάταξης της Κ20 και παρατηρούσε διαρκώς τις κινήσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών για να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα του τι συνέβαινε μέσα στο γήπεδο: ποιος είναι ποιος και πού παίζει.

Στόχος της ΑΕΚ είναι η βελτίωση της σοβαρότερης αδυναμίας, αυτής που αφορά το δίκτυο σκάουτινγκ, το οποίο θα αφορά όλα τα ηλικιακά επίπεδα και θα στελεχωθεί αναλόγως. Ένας από τους λόγους της πρόσληψης του Μαϊστόροβιτς ήταν και αυτός.

Η πρώτη από μια σειρά κινήσεων που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η αξιοποίηση του Τόνι Σαβέβσκι και πέραν του νυν ρόλου του, καθώς αναμένεται να προσφέρει και στο κομμάτι του σκάουτινγκ για την πρώτη ομάδα.

Ο Μαϊστόροβιτς -υπό την επίβλεψη του Μπάγεβιτς πάντα- θα ηγείται του συγκεκριμένου πρότζεκτ και όπως φάνηκε από τις πρώτες ώρες του στην Ελλάδα, έχει αρκετή διάθεση για τη νέα δουλειά του, αφού σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών πρόλαβε να υπογράψει, να ανακοινωθεί, να γνωρίσει όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο κλαμπ και να δει και την Κ20.

News 24/7

24MEDIA NETWORK