Οι προβλέψεις των συντακτών του Contra.gr για το ντέρμπι

Η συντακτική ομάδα του Contra.gr κάνει τις προβλέψεις της για το σπουδαίο ντέρμπι της Κυριακής (19:30) ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ποιος βλέπει... ξεκούραστο άσο, ποιος... σούπα χωρίς γκολ και ποιοι παίκτες είναι "καρτάκηδες".

Οι προβλέψεις των συντακτών του Contra.gr για το ντέρμπι
koutroumpis fartounis zeca

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ταλαιπωρημένος, κουρασμένος, απογοητευμένος, αλλά πάντα Ολυμπιακός. Σε ένα ντέρμπι δεν μετράει το χθες και το αύριο, μόνο το σήμερα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να ξεπεράσουν όλες τις αντιξοότητες και να φτάσουν ακόμη και στη νίκη απόψε, αρκεί να εφαρμόσουν σωστά στο χορτάρι όσα τους ζητήσει ο προπονητής τους και να αφήσουν στην άκρη τα κατάλοιπα τον... Μπέντο που εμφανίστηκαν ξανά στη ρεβάνς με τη Μπεσίκτας.

Με την άναρχη επιθετική λειτουργία, τις μεγάλες πάσες από την άμυνα, το ταυτόχρονο ανέβασμα των μπακ χωρία καλύψεις. Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με αυτοματισμούς και ταχύτητα στην ανάπτυξη, οι πρωταθλητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν επίδειξη δύναμης, αρκεί να το θέλουν και να το εφαρμόσουν.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Anytime scorer o Σεμπά.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ

Μια λεπτή γραμμή...υπεροχής χωρίζει ΠΑΟ και Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Λεωφόρου κι αυτή προκαλείται από την...κούραση των “ερυθρόλευκων” λόγω Μπεσίκτας.

Αν οι “πράσινοι” περνούν εύκολα την μπάλα στο μισό του Ολυμπιακού πίσω απο τους αμυντικούς χάφ, τότε λόγω των άκρων που διαθέτουν (Εμποκού – Βιγιαφάνες - Κλωναρλιδης) θα έχουν την υπεροχή και πιθανότατα θα πάρουν το ματς.

Αν ο Βούζας επιλέξει να αλλάξει σύστημα, να βάλει τρίτο χαφ – αντί για την κλασική δυάδα – και να έχει περισσότερα τρεξίματα στο κέντρο, τότε οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να κυριαρχήσουν και να βάλουν δύσκολα στους Κουρμπέλη – Ζέκα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πρέπει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω για να βρούμε ντέρμπι στο οποίο ο Παναθηναϊκός, έστω και στην έδρα του, μπήκε με τον αέρα του φαβορί να παίξει ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ισως το τελευταίο να ήταν αυτό της σεζόν 2010-2011 όταν οι πράσινοι έκαναν την ανατροπή και νίκησαν 2-1 με τα δύο γκολ του Σισέ στο ΟΑΚΑ.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός είχε πάντα το καρπούζι και το μαχαίρι και όριζε τις εξελίξεις. Την Κυριακή όμως οι "ερυθρόλευκοι" αν και είναι μακράν πρώτοι στο πρωτάθλημα, φαντάζουν ως αουτσάιντερ. Και μάλιστα κουρασμένο. Υπό αυτή την έννοια οι πράσινοι είναι πιο κοντά στη νίκη αλλά χωρίς να ανοίξει πολύ το σκορ αφού το άγχος αμφοτέρων θα είναι μεγάλο.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Νίκη Παναθηναϊκού μ' ένα γκολ διαφορά.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Τι χαμπάρια μάστορα για το ντέρμπι; Η απάντηση είναι προφανής: "Κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο". Να ξεκινήσουμε λοιπόν από το αυτονόητο: Ο Ολυμπιακός δεν είναι στα καλά του. Έχει τρία στα τρία με ΑΕΚ, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ χωρίς να έχει σκοράρει. Πρoέρχεται από τα ντόρτια στη Πόλη. Είναι ταλαιπωρημένος, κουρασμένος και με κακή ψυχολογία. Φτάνουν όλα αυτά για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός; Δεν το ξέρουμε. Ένας Παναθηναϊκός που έχει βελτιωθεί, έχει κάνει καλά παιχνίδια, αλλά δεν έχει τον ρεαλισμό να παίρνει αποτελέσματα. Σφιχτό ματς, με τον Ουζουνίδη να είναι πάντα προσεκτικός και ποτέ να μην αφήνει την ομάδα του να βγαίνει άτακτα στην επίθεση. Αν πρότειναν του Βούζα να υπογράψει για ισοπαλία θα έλεγε "φέρτε γρήγορα ένα στυλό". Εύλογα, ελαφρύ φαβορί ο Παναθηναϊκός. Αν έπαιζα, θα έβαζα κάτι ψιλά στο 1-1 (6,25 στον Stoiximan).

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Να σκοράρει ο Μπεργκ.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Δεδομένο Νο1: Ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ πιο «μαζεμένος» και συσπειρωμένος στο ντέρμπι, μετά τον αποκλεισμό του και το βαρύ 4-1 απ’ τη Μπεσίκτας.

Δεδομένο Νο2: Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και 1,5 μήνα σε πολύ καλό «φεγγάρι», ασχέτως αν δεν το έχει «εξαργυρώσει» σε όλα τα παιχνίδια του. Είτε από αφέλεια, είτε επειδή δεν έχει βρει ακόμη το «τσιπάκι» της «αντίδρασης» όταν το ματς του… στραβώσει. Τούτη τη φορά πάντως (λόγω και έδρας) αν ο Παναθηναϊκός βρει πρώτος γκολ, εκτιμώ πως θα φτάσει και στη νίκη…

Δεδομένο Νο3: Στη συγκεκριμένη μάχη «αιωνίων» το «κλειδί» θα είναι ο Μπεργκ. Δεν έχει σκοράρει ακόμα σε clasico στη Λεωφόρο, όμως είναι σε τρομερή κατάσταση απ’ τις αρχές του 2017 (13 γκολ σε 13 ματς) και το θέλει πολύ το συγκεκριμένο ματς. Περισσότερο από κάθε άλλο τα τελευταία δύο χρόνια. Κι όσοι τον ζουν από κοντά, το γνωρίζουν καλά…

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Θα ποντάρω προς τον άσο, διότι ο Παναθηναϊκός θέλει (και «χρωστάει») μια μεγάλη νίκη φέτος…

ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Δύσκολο το ματς για τον Ολυμπιακό το ντέρμπι της Λεωφόρου. Όχι ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που έχει πείσει τους οπαδούς του. Απλώς, οι “ερυθρόλευκοι” επέστρεψαν διαλυμένοι σωματικά και ψυχολογικά από την Τουρκία. Ο Βασίλης Βούζας αναμένεται να “φρεσκάρει” την ενδεκάδα, αρχής γενομένης από τον Καπίνο. Οι Ντε Λα Μπέγια, Μάρτινς, Τσόρι και Σεμπά διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα. Οπότε, ίσως να δούμε έναν Ολυμπιακό διαφορετικό κατά 5/11 σε σχέση με την Κωνσταντινούπολη.

Η αλήθεια είναι ότι ο φετινός Ολυμπιακός, ακόμα κι όταν δεν έχουν προηγηθεί παιχνίδια τύπου Μπεσίκτας, στα εκτός έδρας ντέρμπι δεν παρουσίασε και τίποτα ιδιαίτερο. Ειλικρινά, είναι δύσκολο να εξηγήσει κάποιος το πώς μπορεί να φύγει ο Ολυμπιακός με το διπλό από την Λεωφόρο. Το ντέρμπι έρχεται στο χειρότερο χρονικό σημείο για τους “ερυθρόλευκους” λόγω του άδοξου αποκλεισμού από την Μπεσίκτας και της νέας μουρμούρας στις τάξεις του κόσμου, αυτή τη φορά με αφορμή τα λάθη του Λεάλι. Αναμένεται κλειστό ματς.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Ισοπαλία και ίσως χωρίς σκορ.

ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατ΄αρχήν το ιδανικότερο στα μεγάλα ντέρμπι και ειδικά σε αυτά που γίνονται σε γήπεδα παλιών υποδομών, είναι να… ξεκινάνε και να τελειώνουν. Δεδομένων των ελληνικών συγκυριών αυτό είναι ένα ζήτημα που μακάρι να μη μας απασχολήσει στο κυριακάτικο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έχουν μεγάλη αστάθεια στα αποτελέσματά τους (όπως συμβαίνει και με ΠΑΟΚ αλλά και με ΑΕΚ), ενώ οι φιλοξενούμενοι που είχαν σταθερότητα στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν περνούν διαρκή κρίση και είναι αποδυναμωμένοι δείχνοντας να είναι σε διαδικασία ελεύθερης πτώσης.

Για ένα μεγάλο ντέρμπι, μιλάμε, το οποίο είναι μεγάλο ανεξαρτήτως συνθηκών και κατάστασης των δύο ομάδων, οπότε τα πάντα είναι ανοιχτά.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: X και φαίνεται να υπάρχει μέσα ο άσος

ΤΟΛΗΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ

Ο Ολυμπιακός δίνει το τελευταίο δύσκολο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα, έχοντας την αβάντα των 6 βαθμών από τον δεύτερο Πανιώνιο, λίγες μέρες μετά τη βαριά ήττα στην Πόλη και τον αποκλεισμό από το Europa League. Aπέναντί του θεωρώ ότι θα βρει μια ομάδα "διψασμένη" για μια νίκη γοήτρου και όχι μόνο.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει εξασφαλισμένη τη θέση του στην πρώτην πεντάδα που δίνει "εισιτήριο" για τα πλέι οφ, κάτι που σημαίνει ότι... καίγεται για βαθμούς, ενώ το πρόγραμμά του στη συνέχεια, μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο εδώ και αρκετό καιρό πλέον, οι "πράσινοι" έχουν... συμμαζευτεί αισθητά και δείχνουν περισσότερο "δεμένοι" ως σύνολο, συγκριτικά με τον Ολυμπιακό που ακόμη ψάχνεται, παρά την αποχώρηση Μπέντο.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι, οπότε άσος.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Επειδή είμαστε Ελλάδα και δεν μπορούμε να κάνουμε καλά-καλά μια κλήρωση κυπέλλου, όταν είναι τα μεγάλα brands, αυτό που ελπίζουμε την Κυριακή το βράδυ σαν ουδέτεροι φίλαθλοι και δημοσιογράφοι, δεν είναι άλλο από το να μείνουμε στα γηπεδικά. Να κερδίσει ο καλύτερος απλά. Μπάλα αν περιμένουμε πάμε αλλού, όχι στην Ελλάδα. Κοινώς αν θέλουμε θέαμα και ωραίες φάσεις. Εδώ μας αρκεί να μην έχουμε επεισόδια. Το ντέρμπι της Κυριακής είναι περίεργο. Κλασικά με πολύ μίσος. Αγωνιστικά ο ΠΑΟ έχει μια βελτίωση με τον Ουζουνίδη, βασικά στην άμυνα και θέλει το τρίποντο για να πλησιάσει ίσως και την 2η θέση και για να περάσει τον ΠΑΟΚ.

Με 16 γκολ στα τελευταία 5 παιχνίδια δείχνει καλύτερος μπροστά, αλλά είναι άλλο ματς πλέον. Θα έχει και άγχος. Εκτιμώ ότι θα διασφαλίσει το μηδέν ο Ουζουνίδης που βλέπει και άσφαιρο τον Ολυμπιακό με λίγες φάσεις. Και θα κυνηγήσει με την έδρα και 2-3 δικές του καλές φάσεις την νίκη. Ο Ολυμπιακός με τον Βούζα στον πάγκο θα κοιτάξει να μην χάσει. Ερωτηματικό το τέρμα, θα θωρακίσει την άμυνα και θα προσπαθήσει να πάει το παιχνίδι στις λίγες φάσεις και στην δύναμη για να ποντάρει στην ατομική ποιότητα κάποιων παικτών του μπροστά.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 0-0 ή 1-0 σκορ αν δεν μπει πολύ νωρίς γκολ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει κλειδώσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα με δεδομένα τη διαφορά από τους διώκτες του και το ευκολότερο πρόγραμμα που έχει μέχρι το φινάλε οπότε σε αυτό το Clasico το μόνο που διακυβεύεται είναι το γόητρο και το πρεστίζ των δύο "αιωνίων". Αμφότερες πάντως οι ομάδες θα έχουν μεγάλα κίνητρα. Ο Παναθηναϊκός επιζητάει ρεβάνς για την πολύ βαριά ήττα στον πρώτο γύρο με 3-0 στο "Καραϊσκάκης" αλλά και να "φτιάξει" τον κόσμο του ενόψει Κυπέλλου και πλέι οφ ενώ ο Ολυμπιακός για να μην τριτώσει το κακό μετά τις ήττες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αλλά και να ανεβάσει λίγο την ψυχολογία του μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Το ντέρμπι δεν βρίσκει καμία από τις δύο ομάδες σε καλή αγωνιστική κατάσταση και περιμένω κλειστό και ισορροπημένο ματς με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στο αμυντικό κομμάτι. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο στην παρούσα φάση και εκτιμώ πως το επικρατέστερο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Ισοπαλία και μάλιστα πιθανό το 1-1.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ

Πόσο κλισέ είναι να ξεκινήσεις ένα κείμενο που αφορά το ντέρμπι και να λες πως στα ντέρμπι δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Ε, αυτό είναι από τα λίγα που δείχνει ότι το μομέντουμ το έχει μία ομάδα και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το ερώτημα είναι αν ο Ολυμπιακός βγάλει αντίδραση και πάει στη Λεωφόρο με το μαχαίρι στα δόντια, αλλά επειδή αυτό παραμένει ερώτημα, στέκομαι στο προβάδισμα που έχει η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Και το μεγαλύτερο αφορά το τεχνικό κομμάτι, αφού σε σχέση με το ντέρμπι του πρώτου γύρου, αυτή τη φορά έχει... κανονικό προπονητή.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Over 2.5 γκολ στο παιχνίδι.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΕΑΣ

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει ένα ματς "σημείο αναφοράς" για να στηριχθεί η "αλλαγή πλεύσης" μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Ολυμπιακός δεν έχει να κλείσει τον δεύτερο γύρο με 3Χ3 ήττες στις έδρες των υποψήφιων αντιπάλων του για τον ημιτελικό του κυπέλλου. Ουσιαστικά αυτό είναι το σημείο που συναντιούνται οι δυο ομάδες, καθώς ίσως θα θέλουν περισσότερο να μη χάσουν και μετά να ψάξουν το τρόπο να κερδίσουν.

Ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη αρχίζει τώρα τα ντέρμπι και ο Ολυμπιακός τώρα τα τελειώνει. Ο Ουζουνίδης μπορεί να παρουσιάσει ένα "σφιχτό" Παναθηναϊκό, και ο Ολυμπιακός, γενικά φέτος, δεν το 'χει με τους κλειστούς χώρους.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 1-1 τελικό σκορ και κάρτα ο Μπεργκ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Είναι ένα παιχνίδι που το θέλουν και οι δυο ομάδες για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Αν και συνήθως στην ψυχρή λογική των προπονητών, τέτοια εποχή, γόητρα/ντέρμπι κτλπ σπάνια παίζουν ρόλο, νομίζω πως το συγκεκριμένο ματς αποτελεί εξαίρεση. Γι' αυτό και ο Ουζουνίδης κράτησε όλους τους... καλούς για το ντέρμπι, ενώ ο Βούζας έχει πλέον περισσότερα "όπλα" στο ροτέισον.

Σημείο, λοιπόν, δεν βγαίνει. Για ντέρμπι μιλάμε όλα είναι πιθανά. Οπότε πάμε σε ειδικά στοιχήματα, από τη στιγμή που προσφέρονται μπόλικα στον Stoiximan.gr.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Κάρτα ο Μπεργκ, κάρτα και ο Βιγιαφάνιες (στο 3.00!). Όβερ 2.5 γκολ για τους μερακλήδες.

ΤΣΑΡΛΥ

Σίγουρα το ντέρμπι που έχουμε μπροστά μας αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να κερδίσει, να ζεστάνει τον κόσμο, να εξασφαλίσει την είσοδο του στην 5άδα και να πάρει ψυχολογία ενόψει των ημιτελικών του κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός έχει ένα μεγάλο πρόβλημα στο αμυντικό του δίδυμο. Δυσκολεύεται πολύ να μαρκάρει αντίπαλο που έχει καθαρό φορ στην επίθεση, τόσο όταν ατό χρειάζεται να γίνει βαθιά μέσα στην περιοχή όσο και έξω από αυτήν.

Ο Ουζουνίδης εφαρμόζει μία τακτική, με Εμποκού, Βιγιαφάνες να παίζουν πιο μέσα τον Μπεργκ να κινείται συχνά εκτός περιοχής και τον Κλωναρίδη να κινείται πάνω στα αντίπαλα στόπερ και να ψάχνει χώρο με την ταχύτητα. Έχει δηλαδή τον τρόπο να χτυπήσει τόσο βαθιά αν κερδίσει μέτρα με τον Μπεργκ, όσο και αν βγάλει το αντίπαλο αμυντικό δίδυμο εκτός περιοχής. Ο Ολυμπιακός πάει στο ντέρμπι χωρίς ψυχολογία με τεχνικό ανάγκης, που δεν έχει να παρουσιάσει μία νέα πρόταση και με προβληματικό αμυντικό δίδυμο.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Νίκη Παναθηναϊκού με καθαρό σκορ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩIΤΟΣ

Συγγνώμη, αλλά φαβορί δεν ορίζεις. Όχι γιατί είναι τετριμμένο, μήτε "ποντιοπιλατικό" νίψιμο χειρών. Ωστόσο ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε ο Ολυμπιακός πείθουν με την αγωνιστική εικόνα τους. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει, με... μύρια όσα προβλήματα ο καθείς, κυρίως αμυντικά, ασχέτως αν ο "ψημένος" Ουζουνίδης έχει συμμαζέψει την κατάσταση που παρέλαβε από τον διαχειριστή Στραματσόνι και ο "άγουρος" Βούζας έχει "εξαγνίσει" όσους ο Μπέντο είχε στείλει στη δική του... εξορία.

Είμαι της άποψης πως το ντέρμπι της Λεωφόρου, αφού πρώτα με την ευχή όλων ολοκληρωθεί, θα έχει γκολ, θ' αρέσει ποδοσφαιρικά. Οι συνθήκες, γνωρίζω, δεν ευνοούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά τ' ατομικά λάθη δεν θα λείψουν, ίσως και και κομβικά, οι στημένες μπάλες θα είναι πολλές και οι δυο γκολκίπερ θα έχουν δουλειά. Αυτοί και μόνο αυτοί θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για ένα... 0-0.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Anytime σκόρερ Εμποκού - Ντομίνγκες / πέναλτι (για την γκρίνια).

News 24/7

24MEDIA NETWORK