Οι προϋποθέσεις για να παραμείνει ευτυχισμένος ο Σάντσο μετά από το δράμα στην Γιουνάιτεντ: Οικονομικά, Τεν Χαχ και Ράτκλιφ

Ανάβει σιγά-σιγά η συζήτηση για το ενδεχόμενο της παραμονής του Τζέιντον Σάντσο και μετά από τη λήξη του δανεισμού του στην Ντόρτμουντ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Dortmund's Jadon Sancho leaves the pitch after being substituted during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Borussia Dortmund and PSV Eindhoven at the Signal Iduna Park in Dortmund, Germany, Wednesday, March 13, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Τζέιντον Σάντσο AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Ντόρτμουντ ήταν η ομάδα που διέκρινε το σπουδαίο ταλέντο του Τζέιντον Σάντσο και γι' αυτό την κατάλληλη στιγμή έριξε στα πόδια της Μάντσεστερ Σίτι 21.000.000 ευρώ και τον απέκτησε το μακρινό, πλέον, 2017. Ο Άγγλος επιθετικός ήταν εξαιρετικός με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας και η επένδυση βγήκε και με το παραπάνω αφού εμφανίστηκαν οι άνθρωπο της Γιουνάιτεντ και τον έκαναν δικό τους το '21 αντί 85.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο συνδυασμός Γιουνάιτεντ - Σάντσο δεν πέτυχε. Ο Άγγλος βρισκόταν μακριά από τον καλό του εαυτό και με τον Έρικ Τεν Χαχ δεν κατάφεραν να βρουν τρόπο για να συνεννοηθούν. Με αυτά και με εκείνα ένας παίκτης που κόστισε στο κλαμπ ένα σωρό εκατομμύρια έφτασε σε σημείο να προπονείται μόνος του και στο τέλος βρήκε διέξοδο με την επιστροφή στην Βεστφαλία ως δανεικός.

Κάτι καινούργιο ξεκινά

Από τον Ιανουάριο του 2024 και έπειτα ο Σάντσο με φανέλα της Ντόρτμουντ αρχίζει και θυμίζει τον παίκτη που θαύμασε ολόκληρη Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια. Ο Άγγλος προσφέρει στιγμές μαγείας (σ.σ. δείτε το σχετικό απόσπασμα που ο Σάμπιτζερ παθαίνει σοκ με μία από τις ενέργειες του συμπαίκτη του) και όπως είναι λογικό αρχίζει να ανοίγει στα Μέσα η κουβέντα της παραμονής του.

Βέβαια η μονιμοποίηση του Σάντσο στην Ντόρτμουντ μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί...

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να φανεί τι θέλει να κάνει μαζί του η Γιουνάιτεντ, καθώς μην ξεχνάμε πως λόγο στις αποφάσεις έχει πλέον ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ. Από εκεί και πέρα τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν 100% εάν αποχωρήσει από το κλαμπ στο τέλος της σεζόν ο Έρικ Τεν Χαχ.

Τώρα, τα γερμανικά μίντια καταπιάνονται και με τα οικονομικά της υπόθεσης. Η Ντόρτμουντ παρουσιάζεται διατεθειμένη να προσφέρει ένα ποσό της τάξεως των 35.000.000 ευρώ για να κρατήσει τον 23χρονο, αλλά θα πρέπει και ο ίδιος να κάνει γενναίο κούρεμα στο συμβόλαιό του.

Αυτή τη στιγμή ο Σάντσο λαμβάνει εβδομαδιαίως από την Γιουνάιτεντ 300.000 λίρες, δηλαδή γύρω στις 351.000 ευρώ. Τέτοια ποσά η Ντόρτμουντ δεν μπορεί να τα δώσει οπότε αν τύχει και τα βρει με τους Κόκκινους Διάβολους θα πρέπει και ο Τζέιντον ν' αποφασίσει να προχωρήσει σε μείωση των απολαβών του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK