Οι ρήτρες στα συμβόλαια των βασικών της Μπαρτσελόνα

Ο Ζόρντι Άλμπα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα και αποδεσμεύεται μόνο με την καταβολή 500 εκατομμυρίων ευρώ. Πόσο 'κοστίζουν' ο Λιονέλ Μέσι και οι έτεροι της 'συμμορίας' του Ερνέστο Βαλβέρδε;

Οι ρήτρες στα συμβόλαια των βασικών της Μπαρτσελόνα
AP PHOTO/ANDREA COMAS

Μια συμβουλή παρέχουμε στον διαβόητο 'Professor' του 'Casa de Papel'. Ας εγκαταλείψει τα σχέδια για το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Μαδρίτης κι ας στραφεί στο προπονητικό κέντρο της Μπαρτσελόνα. Στο 'Ζουάν Γκαμπέρ' έχει μαζευτεί το πολύ χρήμα.

Μια απαγωγή βασικού ποδοσφαιριστή των 'μπλαουγκράνα' ισοδυναμεί με αμύθητη περιουσία, πόσο μάλλον η πλήρης κατάληψη της 'βάσης' του και η αξίωση καταβολής των ρητρών που προβλέπεται στο συμβόλαιο καθενός εκ των βασικών στελεχών του συνόλου του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Του Ζόρντι Άλμπα το παράδειγμα ήταν ακόμη ένα στη μακρά λίστα όσων 'ασφαλίζονται' από τη διοίκηση Μπαρτομέου. Την Τετάρτη που πέρασε ο Σουάρες τρομοκράτησε τον Ράμος χωρίς να δαγκώσει, με αποτέλεσμα το 3-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο 'Μπερναμπέου' που συνδυάστηκε με πρόκριση στον τελικό του ισπανικού κυπέλλου (Copa del Rey), και την Πέμπτη, μεταξύ των δύο clasicos, ένας εκ των πρωταγωνιστών του θριάμβου, ο -εκπληκτικός ως τώρα στη σεζόν- 30χρονος αριστερός μπακ επιβραβεύτηκε με νέο συμβόλαιο - που προφανώς είχε συμφωνήσει, απλώς επιλέχθηκε το πιο ταιριαστό τάιμινγκ για ν' ανακοινωθεί.

Ένα συμβόλαιο ισχύος πέντε ετών (2024) και ρήτρας 500 εκατομμυρίων ευρώ! Αυτό είναι το απαιτούμενο ποσό που ορίστηκε με τη φρέσκια σύμβαση προκειμένου η Μπαρτσελόνα να μην προβάλει οποιαδήποτε άλλη αξίωση, εφόσον προκύψει ενδιαφερόμενη ομάδα ν' αγοράσει τα δικαιώματά του.

Ο πολλαπλασιασμός των... μηδενικών αποδέσμευσης είναι πάγια κι αδιαπραγμάτευτη τακτική των Καταλανών με απώτερο στόχο να έχουν το μέγιστο δυνατό κέρδος, στην περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να διατηρήσουν στο ρόστερ τους έναν ποδοσφαιριστή που υπολογίζουν. Όπως συνέβη, δηλάδή, με τον Νεϊμάρ, για τη μεταγραφή του οποίου στην Παρί Σεν Ζερμέν πληρώθηκαν 220 εκατομμύρια. Όσα ακριβώς έγραφαν τα χαρτιά - ούτε σεντ λιγότερο.

Αν είχαν μεριμνήσει νωρίτερα, η ρήτρα στο συμβόλαιο του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ θα ήταν αναμφίβολα υψηλότερη, δεδομένης της κατάστασης στην αγορά. Όχι πως πήραν 'ψίχουλα' πάντως. Πλέον όμως ξέρουν και φροντίζουν το μέλλον τους. Εξ ου και το μισό δισ. στην παράγραφο που αφορά το ενδεχόμενο απεμπλοκής του Άλμπα από το νέο συμβόλαιό του προτού αυτό φτάσει στη λήξη του.

Υπάρχει βέβαια ποδοσφαιριστής που 'κοστίζει' περισσότερα. Προφανώς είναι ο Λιονέλ Μέσι. Των 700 εκατομμυρίων.

Πόσο 'αξίζουν' οι υπόλοιποι, γνωρίζεις; Σού έχουμε τις απαντήσεις.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Andrea Comas

News 24/7

24MEDIA NETWORK