Οι σκληρές κινήσεις Αντσελότι προσδοκούν cash out 165 εκ. ευρώ

Ο Κάρλο Αντσελότι γρήγορα πήρε τις πρώτες σκληρές του αποφάσεις στο 'Goodison Park' και βγάζει στη βιτρίνα πρωτοκλασάτους παίκτες, με σκοπό να εξοικονομήσει έναν πακτωλό εκ. ευρώ που θα σπρώξει στην αγορά το καλοκαίρι.

Οι σκληρές κινήσεις Αντσελότι προσδοκούν cash out 165 εκ. ευρώ
AP PHOTO/JON SUPER

Μόλις τέσσερα παιχνίδια στον πάγκο της Έβερτον χρειάστηκε ο Κάρλο Αντσελότι για να πάρει τις πρώτες του αποφάσεις για το ρόστερ των 'ζαχαρωτών'. Η ήττα (1-0) από τα... δευτερότριτα της Λίβερπουλ στο Κύπελλο Αγγλίας ήταν αυτή που ξεχείλησε το ποτήρι της υπομονής για τον Ιταλό τεχνικό, που τα 'έχωσε' στους παίκτες του στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων στο 'Anfield'.

Στο στόχαστρο του Αντσελότι βρίσκεται πρώτος και καλύτερος ο Γκίλφι Σίγκουρτσον. Τον παίκτη που αποκτήθηκε αντί 50 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2017 από την Σουόνσι. Σύμφωνα με τους Άγγλους, ο 30χρονος Ισλανδός playmaker θεωρείται χαμένη υπόθεση από τον Ιταλό τεχνικό που θα επιχειρήσει να τον πουλήσει μέσα στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Με την φανέλα των 'ζαχαρωτών', ο Σίγκουρτσον έχει απολογισμό 22 γκολ και 13 ασίστ σε 97 συμμετοχές, τις οποίες εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα τις... εκατοστήσει. Έστω κι αν έχει συμβόλαιο ως το 2022.

Αβέβαιο μοιάζει το μέλλον και του Τζόρνταν Πίκφορντ. Μπορεί να μιλάμε για τον βασικό γκολκίπερ της εθνικής Αγγλίας, ωστόσο ο 25χρονος τερματοφύλακας δεν έχει πείσει τον προπονητή του με τις εμφανίσεις του. Μοιάζει δύσκολο να συναινέσει η διοίκηση της Έβερτον σε σενάριο πώλησης του, ειδικά από τη στιγμή που το καλοκαίρι του 2020 υπάρχει το Euro. Ο Πίκφορντ έχει συμβόλαιο ως το 2024 και η χρηματιστηριακή του αξία ξεπερνά τα 35 εκατ. ευρώ. Ο Αντσελότι σε πρώτη φάση αναμένεται να φέρει τον Ιανουάριο στην Έβερτον έναν γκολκίπερ που θα βάλει πίεση στον Πίκφορντ για την θέση του βασικού.

Ο Μοργκάν Σνιντερλέν είναι ένας ακόμη παίκτης που έχει αφήσει δυσαρεστημένο τον Αντσελότι. Η Έβερτον πλήρωσε 23 εκατ. ευρώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο του 2017 για να φέρει τον Γάλλο μέσο στο 'Goodison Park' ωστόσο με 1 γκολ και 2 ασίστ, ο 30χρονος σήμερα χαφ δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες. Ο Αντσελότι θεωρεί πως δεν έχει κάτι πλέον να προσφέρει και με το συμβόλαιο του να ολοκληρώνεται το 2021, είτε τώρα είτε στο τέλος της σεζόν ο Σνιντερλέν θα φύγει από τα 'ζαχαρωτά'.

Στη μαύρη λίστα του Αντσελότι έχει μπει και ο Θίο Γουόλκοτ, παίκτης για τον οποίο η Έβερτον πλήρωσε 23 εκατ. ευρώ στην Άρσεναλ τον Ιανουάριο του 2018. Την φετινή σεζόν ο 30χρονος ακραίος επιθετικός έχει 18 συμμετοχές, τις περισσότερες ως αλλαγή, ωστόσο σε 781 αγωνιστικά λεπτά δεν έχει σκοράρει, προσφέροντας όλες κι όλες δύο ασίστ. Η συμφωνία του με τα 'ζαχαρωτά' εκπνέει το 2021 και στην περίπτωση του ισχύει ό,τι και για τον Σνιντερλέν.

Στους υπό παραχώρηση παίκτες λογίζεται και ο Μάικλ Κιν. Οι εμφανίσεις του με την Μπέρνλι από τον Γενάρη του 2015 ως τον Ιούλιο του 2017, έπεισαν την Έβερτον να δαπανήσει 28 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του. Στα 26 του χρόνια σήμερα δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν οι άνθρωποι του συλλόγου και ο Αντσελότι θεωρεί πως είναι ένας παίκτης από τον οποίο προτιμά να αντλήσει χρήματα, τα οποία και θα διαθέσει στην μεταγραφική αγορά. Ο Κιν έχει χρηματιστηριακή αξία 30 εκατ. ευρώ και συμβόλαιο μέχρι το 2022.

O Ιταλός τεχνικός της ομάδας του Λίβερπουλ ξεφορτώθηκε ήδη τον Τσενκ Τοσούν, με τον Τούρκο επιθετικό να υπογράφει δανεικός ως το τέλος της περιόδου στην Κρίσταλ Πάλας και τον Αντσελότι να ελπίζει πως θα τον αποχωριστεί οριστικά το καλοκαίρι. Μέχρι τότε ο προπονητής της Έβερτον επιθυμεί να ξεσκαρτάρει το ρόστερ του από τους ανεπιθυμήτους, εξοικονομώντας το ποσό των 165 εκατ. ευρώ που θα τους επιτρέψει να κινηθεί δυναμικά στο θερινό μεταγραφικό παζάρι.

Θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον να δούμε πώς θα χειριστεί την όλη κατάσταση ο Αντσελότι και αν θα καταφέρει να αφυπνίσει μια ομάδα που μοιάζει να βρίσκεται σε λήθαργο εδώ και χρόνια... Μετά από 21 αγωνιστικές στην φετινή Premier League, η Έβερτον βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 7Ν-4Ι-10Η και 25 βαθμούς.

Σε ποια ομάδα θα πάει ο Πεπ Γκουαρδιόλα το καλοκαίρι που θα φύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι; Το Pod-όσφαιρο απαντά:

News 24/7

24MEDIA NETWORK