Οι σύγχρονοι σκλάβοι της Μποαβίστα

Σάλος στην Πορτογαλία μετά τις δημόσιες κατηγορίες Νιγηριανού δημοσιογράφου του BBC για ρατσιστική συμπεριφορά σε δυο συμπατριώτες του που αγωνίζονται στην Μποαβίστα. Ο πρόεδρος τους... απέλασε από τις εγκαταστάσεις και τους εκβίασε να μειώσουν τις αποδοχές τους!

Οι σύγχρονοι σκλάβοι της Μποαβίστα
boavista

Η θλιβερή ιστορία έχει πολλά επεισόδια που ξεκινούν από το καλοκαίρι. Θέλοντας να μειώσει το κόστος της ομάδας, ο πρόεδρος της Μποαβίστα κάλεσε τους Ουτσεμπό και Νουοφόρ ζητώντας τους να αλλάξουν οι όροι συμφωνίας προς τα κάτω φυσικά. Όταν αρνήθηκαν ξεκίνησε ένας... πόλεμος νεύρων που αγγίζει ακόμα και τα όρια του ρατσισμού.

Αρχικά τους απομόνωσε από το υπόλοιπο ποδοσφαιρικό τμήμα, ακόμα και στις συγκεντρώσεις της ομάδας. Στη συνέχεια όταν οι δυο παίκτες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του συλλόγου, οι σεκιούριτι τους πέταξαν έξω!

Φυσικά σε αυτό το διάστημα ήταν απλήρωτοι και όταν τελικά ο Νουοφόρ, με σκοπό να γλιτώσει, αποφάσισε να λύσει συνεταιρικά το συμβόλαιο του. Ο πρόεδρος της Μποαβίστα, όμως, δεν του κατέβαλε ούτε τα ελάχιστα συμφωνηθέντα.

"Είναι εγκληματίες. Σε αναγκάζουν να μειώσεις το συμβόλαιο σου για να παίξεις, αλλιώς σε πετάνε εκτός! Στην Ολλανδία και το Βέλγιο δεν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές. Είναι μία τρελή κατάσταση και αν συνεχιστεί θα θα αποδείξω πως μας συμπεριφέρονται σαν σκλάβους!", είπε ο Νουοφόρ σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με τις FIFA/UEFA απαγορεύεται ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να προπονείται μόνος του μακριά από το υπόλοιπο γκρουπ και μπορεί να καταγγείλει την ομάδα που το κάνει για μείωση προσωπικότητας.

Ο λογαριασμός στο twitter του Νιγηριανού δημοσιογράφου που έκανε την αποκάλυψη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK