Οι ultras της Μπορντό βγαίνουν στην αντεπίθεση

Οι ultras της Μπορντό θέλησαν να απαντήσουν στις κατηγορίες για ομοφοβία στις εξέδρες της Γαλλίας, με διάφορους τρόπους. Ο τελευταίος είναι ένα παιχνίδι με μέλη της LGBT κοινότητας.

Οι ultras της Μπορντό βγαίνουν στην αντεπίθεση
Στην 5η αγωνιστική της Ligue1 οι ultras της Μπορντό έκαναν ξεκάθαρη τη θέση τους, σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες για ομοφοβία ULTRAMARINES

Το περιοδικό Humba είναι πάντα φίλος μας, που θέλει το καλό μας. Μας έδωσε και την ασίστ για το θέμα που ακολουθεί, με ένα από τα τελευταία του posts στο Twitter. Oι ultras της FC Girondins de Bordeaux ανήρτησαν στον αγώνα της 14ης Σεπτεμβρίου, με τη FC Metz -για την 5η αγωνιστική της Ligue1- πανό που έγραφε "Είμαστε γκέι, στρέιτ, λεσβίες, τρανς και δίνουμε ένα μάθημα σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κλείσουν το στόμα". Ήταν το ρεζουμέ της ανακοίνωσης που είχαν εκδόσει, ενάντια στην ομοφοβία και σε αυτούς που τη χρησιμοποιούν, για το όποιο ιδίον όφελος.

Μεταξύ άλλων, τονίζουν πως είναι χρήσιμο να μη συγκρίνονται τα φασιστικά φαινόμενα που εκδηλώνονται στις εξέδρες της Ιταλίας με την ομοφοβία σε αυτές της Γαλλίας. Θυμίζουν ότι ένα μέλος τους που χρησιμοποίησε τη λέξη "faggot" αποβλήθηκε δια βίου, πριν αναρωτηθούν πώς μπαίνει στην ίδια κατηγορία η φράση 'π... γιος'. Τονίζεται ότι "όταν θέλεις να απαλλαγείς από τους Ultras, τους κατηγορείς για ομοφοβία. Ανήκουμε στους συνδέσμους που έχουν κάνει πολλές κοινωνικές ενέργειες, για τις οποίες δεν μιλάει κανείς και την ίδια ώρα μας βάζετε να εξηγούμαστε για το αν είμαστε ομοφοβικοί ή όχι", πριν καταλήξει στο "η θέση μας είναι ξεκάθαρη: είμαστε ενάντια στους ομοφοβικούς, γιατί είναι σκάνδαλο να επιτίθεσαι το 2019 σε άνθρωπο, εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού του. Αυτό που συμβαίνει είναι ενορχηστρωμένο από άλλους", αυτούς που όπως αναφέρεται θέλουν να πουλήσουν τις θέσεις στις εξέδρες, πιο ακριβά "που χρησιμοποιούν την ομοφοβία για να επιτεθούν στους Γάλλους φιλάθλους και να 'φτιάξουν' σχέσεις με το Κατάρ, όπου όλοι ξέρουν πώς μεταχειρίζονται τους ομοφυλόφιλους".

Σήμερα, Παρασκευή 20/9 οι ultramarines της Μπορντό θα δώσουν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με ομάδα της LGBT κοινότητας της πόλης, για να κάνουν πιο ξεκάθαρο το μήνυμα τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK