Οι βασικοί του Μαρτίνς, οι αλλαγές και οι λύσεις που πρέπει να βρει

Το rotation αλά Football Manager που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς στο Μιλάνο εξέπληξε πολλούς αλλά ο Πορτογάλος είναι ξεκάθαρο πως έχει έναν βασικό κορμό στο μυαλό του και αυτό φαίνεται στις επιλογές του, ασχέτως αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτές.

EUROPA LEAGUE / ÌÉËÁÍ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÌÉËÁÍ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει 12 επίσημα παιχνίδια στη φετινή σεζόν και βρισκόμαστε ήδη στον Οκτώβριο με το δείγμα είναι αρκετό για να βγουν κάποια συμπεράσματα για την φιλοσοφία και τον τρόπο που σκέφτεται ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επιλέγει μέχρι στιγμής τη βασική του 11άδα στην Super League και χρησιμοποιεί τα εύκολα (Λεβαδειακό Κύπελλο) ή δύσκολα (Μίλαν στο Europa League) παιχνίδια για αλλαγές και φρεσκάρισμα της ομάδας του. Το είδαμε το Μιλάνο με την Μίλαν και με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο σε υπερθετικό βαθμό όπου ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με την δεύτερη του ενδεκάδα παρά το γεγονός πως και στις δύο ενδεκάδες υπήρχε τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής που απαιτεί φανέλα βασικού με τις εμφανίσεις του (βλέπε Γκιγιέρμε).

Στο μυαλό του Μαρτίνς η 11άδα του Ολυμπιακού είναι φτιαγμένη κατά τα 9/11 και αποτελείται από τους: Γιαννιώτη, Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνη και Γκερέρο.

Ξεκινώντας από την άμυνα, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έχει χάσει μόλις δύο παιχνίδια φέτος, αυτό του Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό και το τελευταίο με την Μίλαν στο Europa League. Ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού δικαιωματικά έχει πάρει τη φανέλα σπίτι του καθώς είναι ο πιο σταθερός ποδοσφαιριστής του Μαρτίνς στο ξεκίνημα της σεζόν και ίσως ο MVP της ομάδας βάση απόδοσης.

Ίδια κατάσταση και στην απέναντι πλευρά, εκεί όπου ο Κώστας Τσιμίκας με 10/12 θεωρείται το βασικό αριστερό μπακ των ερυθρολεύκων. Ο Λεονάρντο Κούτρης τελείωσε τραυματίας την περασμένη σεζόν, έχει αρχίσει να μπαίνει ξανά στο rotation με συμμετοχές στα αδιάφορα για τον Πορτογάλο παιχνίδια (Λεβαδειακό-Μίλαν) αλλά η επιλογή του Μαρτίνς είναι ξεκάθαρη.

Το μεγάλο ερωτηματικό στα μετόπισθεν αφορά τον παρτενέρ του Βούκοβιτς, ο οποίος είναι η βασική επιλογή για το κέντρο της άμυνας με επίσης 10/12 παιχνίδια. Δίπλα του έχουν παίξει Μιράντα και Μεριά, με τον πρώτο να μετράει επτά συμμετοχές και τον δεύτερο πέντε. Μέχρι στιγμής ο Μαρτίνς έχει κουμπώσει τον Βούκοβιτς με τον Μιράντα σε 5 παιχνίδια και σε άλλα τόσο τον Σέρβο με τον Μεριά καθώς στα δύο "αδιάφορα" που αγωνίστηκε ο Σισέ, έγινε ζευγάρι με τον Πορτογάλο αμυντικό.

Οι βασικοί του Μαρτίνς, οι αλλαγές και οι λύσεις που πρέπει να βρει

Στη μεσαία γραμμή και συγκεκριμένα στο "2" του 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί ο Μαρτίνς, Μπουχαλάκης και Καμαρά είναι οι ξεκάθαρες επιλογές του Πορτογάλου προπονητή παρά το γεγονός πως στο ρόστερ υπάρχουν δύο από τις καλές μεταγραφές του καλοκαιριού. Νάτχο και Γκιγιέρμε είτε δεν είναι ακόμα έτοιμοι, αν και βρισκόμαστε στον Οκτώβρη, είτε απλά χάνουν τη μάχη από Μπουχαλάκη και Καμαρά. Το συγκεκριμένο δίδυμο έχει ξεκινήσει σε εννέα από τα δώδεκα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Τοροσίδης να δοκιμάζεται την 1η αγωνιστική ως αμυντικό χαφ, τον Ανδρούτσο να παίζει στο Κύπελλο και τον Νάτχο στο Μιλάνο.

Όσο για τον Γκιγιέρμε; Έχει παίξει δυο 90λεπτα (Λεβαδειακό-Μίλαν) διεκδικώντας με τις εμφανίσεις του φανέλα βασικού, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παίξει με το βασικό σχήμα και είναι ενδιαφέρον να δούμε πότε θα γίνει αυτό και κάτω υπό ποιες συνθήκες. Αν δηλαδή θα παίξει στο "6" ή στο "8" και με ποιον θα αποφασίσει να τον κουμπώσει ο Μαρτίνς καθώς ο Νάτχο φαίνεται πως προορίζεται για σταθερή πρώτη αλλαγή.

Οι βασικοί του Μαρτίνς, οι αλλαγές και οι λύσεις που πρέπει να βρει

Τέλος, όσον αφορά την επίθεση, ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Φορτούνης είναι βασικός και αναντικατάστατος με τον ανέτοιμο Γιάγια Τουρέ να του κάνει τα ρεπό σε Κύπελλο και Μιλάνο. Από εκεί και πέρα ο Ποντένσε έχει κερδίσει τη μάχη από τα υπόλοιπα εξτρέμ όσον αφορά το ένα άκρο, με τον Μαρτίνς να φαίνεται πως θα ήθελε τον Χριστοδουλόπουλο στο άλλο, αλλά δύσκολα ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπορεί να αποτελέσει βασική επιλογή όταν υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης ξεκουράζει τον Λάζαρο όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, με τον Ναουέλ να μπαίνει σιγά-σιγά στο rotation χωρίς όμως να έχει καταφέρει τίποτα στα δύο παιχνίδια που έχει πάρει φανέλα βασικού.

Οι βασικοί του Μαρτίνς, οι αλλαγές και οι λύσεις που πρέπει να βρει

Ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται από εδώ και πέρα να αξιολογήσει οριστικά το ρόστερ που διαθέτει και κυρίως να βρει ένα βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Όποιο και αν επιλέξει δεν θα είναι επιπέδου Ολυμπιακού, αλλά θα πρέπει να το κάνει για να μπορέσει να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί και να σταματήσει το κέντρο της άμυνας να χαρίζει γκολ.

Στα εξτρέμ τα πράγματα δείχνουν ακόμα πιο περίπλοκα καθώς από τους τέσσερις μεσοεπιθετικούς που υπολογίζονται (υπάρχει και ο "τελειωμένος" Πάρντο), μόνο ένας έχει το γκολ και μπορεί να τελειώσει φάσεις αλλά δεν μπορεί να παίζει συνέχεια και όσο περνάει ο καιρός δύσκολα θα βγάζει 90λεπτα. Ποντένσε και Φετφατζίδης δεν έχουν πολύ καλή σχέση με το αντίπαλο τέρμα, ενώ ο Ναουέλ δείχνει, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λάθος σε αρκετούς τομείς (τακτική, τελειώματα, δημιουργία).

News 24/7

24MEDIA NETWORK