Οι ξεχασμένες φωτογραφίες 10 αστέρων από ομάδες που ούτε οι ίδιοι θυμούνται πως έπαιξαν

Εν μέσω καραντίνας ξεσκονίζουμε φωτογραφικά καρέ από τα άλμπουμ ποδοσφαιριστών που με εντελώς άλλες ομάδες συνδέθηκε η πλούσια καριέρα τους.

Ο Τιερί Ανρί πανηγυρίζει τον τίτλο της Μονακό στο 'Λουί Ντε' δίπλα σε Νταβίντ Τρεζεγκέ, Βίκτορ Ικπέμπα και Τζον Κόλινς
Ο Τιερί Ανρί πανηγυρίζει τον τίτλο της Μονακό στο 'Λουί Ντε' δίπλα σε Νταβίντ Τρεζεγκέ, Βίκτορ Ικπέμπα και Τζον Κόλινς AP PHOTO/LIONEL CIRONNEAU

Θα έχετε παρατηρήσει πως η μείωση στο ελάχιστο των κοινωνικών συναναστροφών τις εβδομάδες που διαρκούν τα έκτακτα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στους δρόμους έχει δημιουργήσει την ανάγκη για επικοινωνία μέσω εναλλακτικών οδών. Μία απ' αυτές; Οι παλιές φωτογραφίες με φίλους που βρέθηκαν στο καταχωνιασμένο άλμπουμ όταν τακτοποιούσατε την ντουλάπα και διανέμονται στα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικές μας θα 'ναι - οι στιγμές. Φωτογραφίες κλασικού τύπου με παραδοσιακή μηχανή, φιλμ 24 ή 36 λήψεων, και -σε κάποιες περιπτώσεις- αποσπώμενο μακρόστενο φλας. Εικόνες μιας άλλης εποχής που είχαν κρυφτεί στη λήθη και ζωντάνεψαν.

Εμείς κάναμε το ίδιο για τους ποδοσφαιριστές, βετεράνους ή πιο πρόσφατους αστέρες, αναζητώντας καρέ από τα πρώτα ή 'κρυφά' χρόνια της επαγγελματικής καριέρας του. Αλήθεια πόσοι θυμάστε ότι...

> ο Φρανκ Ράικαρντ έπαιζε στην ισπανική Σαραγόσα πριν συμπληρώσει το ολλανδικό τρίο στη Μίλαν

Info: Ο Ράικαρντ μέτρησε μόνο 11 συμμετοχές με το κλαμπ της Αραγονίας τη σεζόν 1987-88, ως δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Από την πορτογαλική ομάδα έφυγε για να ενταχθεί στους 'ροσονέρι' το καλοκαίρι του '88, έχοντας ήδη λάμψει με τους 'οράνιε' στο EURO της Γερμανίας.

> ο Λοράν Μπλαν ανήκε στη Νάπολι, προτού επιστρέψει στη Γαλλία για να φτιάξει το όνομα του

Info: Ο πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης με την εθνική Γαλλίας έπαιξε σε 31 παιχνίδια του ιταλικού πρωταθλήματος κατά τη σεζόν 1991-92 και σημείωσε 6 γκολ, αλλά δεν ένιωθε οικεία στο νέο επαγγελματικό περιβάλλον του και αποφάσισε να υπογράψει στη Νιμ, παρόλο που η Νάπολι είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση.

> όταν ο Έντγκαρ Ντάβιντς έπαιζε στη Μίλαν δεν φορούσε καν τα γυαλιά που τον έκαναν διάσημο παγκοσμίως

Ο Έντγκαρ Ντάβιτς ως ποδοσφαριστής της Μίλαν σε παιχνίδι με την Πόρτο
Ο Έντγκαρ Ντάβιτς ως ποδοσφαριστής της Μίλαν σε παιχνίδι με την Πόρτο AP PHOTO/DAVID AUGUSTO

Info: Ο Ολλανδός κεντρικός χαφ ήταν από τα πολλά άξι τέκνα εκείνης της ποδοσφαιρικής γενιάς του Άγιαξ που εξαργύρωσαν τη δουλειά του Λουίς Φαν Χαλ. Από το καλοκαίρι του 1996 ως τον χειμώνα του 1997 εμφανίστηκε σε 31 παιχνίδια των Λομβαρδών, αλλά μόλις 7 στο πρώτο εξάμηνο της δεύτερης σεζόν του, μοιάζοντας εγκλωβισμένος. Η Γιουβέντους ήταν η διέξοδός του.

> η Σαμπντόρια έγινε για λιγότερους από 6 μήνες η έβδομη ομάδα στην καριέρα του Γιούργκεν Κλίνσμαν

Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν σ' ένα από τα λιγοστά παιχνίδια του με τη Σαμπντόρια
Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν σ' ένα από τα λιγοστά παιχνίδια του με τη Σαμπντόρια AP PHOTO/ITALO BANCHERO

Info: Ο Γερμανός γκολτζής πήγε στους 'μπλουτσερκιάτι' της Γένοβα το καλοκαίρι του 1997, έπαιξε σε μόνο 10 αγώνες (3 90λεπτα), σκόραρε 2 φορές και τον Γενάρη πήγε εκεί που τον υπολόγιζαν περισσότερο: στην Τότεναμ.

> ο Τιερί Ανρί έμεινε για μια σεζόν στη Γιουβέντους, προτού γίνει παίκτης-σύμβολο της Άρσεναλ

Info: Ο Μαρσέλο Λίπι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον ταλαντούχο Γάλλο και του έδωσε μόνο 19 συμμετοχές την περίοδο 1998-99. Ο Ανρί έφυγε έχοντας σκοράρει μόλις 3 γκολ για τη 'βέκια σινιόρα'.

> ο Έιντουρ Γκούντιονσεν ανήκε από τα 16 του ως τα 20 στην ολλανδική PSV Αϊντχόφεν, όντας συμπαίκτης του Ρονάλντο

Info: Το καλοκαίρι του 1998 ο Ισλανδός επιθετικός, που έφτασε να παίξει να παίξει στην Τσέλσι, στην Μπαρτσελόνα και φυσικά στην ΑΕΚ (2011-12) κρίθηκε ανεπαρκής από τους ανθρώπους του ολλανδικού κλαμπ, οι οποίοι επικαλούμενοι έναν τραυματισμό του τον έστειλαν πρώτα στη Ρέικιαβικ και μετά στην Μπόλτον.

> ο Τιάγκο Σίλβα είχε πρωτοέρθει στην Ευρώπη για την Πόρτο, έναντι 2.5 εκατ. ευρώ, αλλά δεν στέριωσε και γύρισε στη Βραζιλία

Info: Τη σεζόν 2004-05 ο αρχηγός της 'σελεσάο' μέτρησε συμμετοχές μόνο στη β' ομάδα των 'δράκων' και αφού στην Ντναμό Μόσχας κινδύνευσε η ζωή του από φυματίωση μάζεψε τα πράγματά του για να είναι κοντά στην οικογένειά του. Μάλιστα για ένα διάστημα είχε αποφασίσει να τερματίσει πρόωρα την καριέρα του, προτού ενταχθεί στη Φλουμινένσε.

> ο Λεονάρντο Μπονούτσι έχει φορέσει τη φανέλα της Ίντερ, πολύ πριν απογειώσει την καριέρα του στη Γιουβέντους

Info: Τα τρία από τα τέσσεραι συνολικά παιχνίδια του με τους 'νερατζούρι' ήταν στο ιταλικό κύπελλο της σεζόν 2006-07. Στο πρωτάθλημα είχε αγωνιστεί μόλις 1 λεπτό, μπαίνοντας αντί του Σαντιάγο Σολάρι σ' ένα ματς με την Κάλιαρι (2-2).

> ο Ντιέγκο Κόστα χρειάστηκε να παίξει ένα χρόνο δανεικός στη Θέλτα της Secunda Division, πολύ πριν γίνει το 'κανόνι' της Ατλέτικο

Info: Στη Γαλικία ο Βραζιλιάνος, πολιτογραφημένος Ισπανός φορ, πήγε τον Αύγουστο του 2007 και είχε προπονητή τον Χρίστο Στόιτσκοφ. Σκόραρε στην έβδομη συμμετοχή του και συνολικά πέτυχε 6 γκολ σε 30 ματς.

> η πρώτη επαγγελματική ομάδα του Πιέρ-Εϊμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήταν η Μίλαν, από τα 19 του ως τα 22 του

Info: Ο Γκαμπονέζος επιθετικός της Άρσεναλ αγωνίστηκε δανεικός σε τέσσερις γαλλικές ομάδες (Ντιζόν, Λιλ, Μονακό, Σεντ Ετιέν), αλλά ποτέ σε επίσημο αγώνα με τους 'ροσονέρι'. Ήταν μόνο στην αποστολή ενός αγώνα κυπέλλου με την Κατάνια τον Γενάρη του 2008.


News 24/7

24MEDIA NETWORK