Οι ξεχασμένες λύσεις για άμυνα και επίθεση στον Ολυμπιακό

Στην αναζήτηση μεταγραφικής ενίσχυσης βρίσκεται ο Ολυμπιακός ενόψει Γενάρη και σε συγκεκριμένες θέσεις. Τέτοιες, που καλύπτουν 8 παίκτες που ήδη του ανήκουν αλλά βρίσκονται μακριά από το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις ή θα μείνουν... ξεχασμένοι;

Φράνκο Σολδάνο και Πάουλο Ντίας διεκδικούν την μπάλα στη διάρκεια του ντέρμπι Μπόκα Τζούνιορς - Ρίβερ Πλέιτ (0-0) στο Μπουένος Άιρες, την 1η Σεπτεμβρίου του 2019. (AP Photo/Daniel Jayo)
Φράνκο Σολδάνο και Πάουλο Ντίας διεκδικούν την μπάλα στη διάρκεια του ντέρμπι Μπόκα Τζούνιορς - Ρίβερ Πλέιτ (0-0) στο Μπουένος Άιρες, την 1η Σεπτεμβρίου του 2019. AP PHOTO/DANIEL JAYO

Το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει την ευκαιρία να πάρει λίγες ανάσες τις επόμενες μέρες, μετά από ένα εξαντλητικό πρώτο μισό της σεζόν. Διάστημα στο οποίο οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν την ευκαιρία να εντοπίσουν τα προετερήματα και τις αδυναμίες του, μαζί και τον τρόπο που θα κληθούν σε διορθώσεις την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Μια βόλτα στα social media θα μπορούσε να πείσει τον καθένα πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίκτη... παντού, ωστόσο η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική και γι' αυτήν αποφασίζει ο προπονητής σε συνεργασία με τη διοίκηση.

Σίγουρα για αριστερό μπακ κοιτάζουν οι Πειραιώτες, το θέμα του φορ θα εξαρτηθεί από τις εξετάσεις του Χασάν και από εκεί και πέρα... βλέποντας και κάνοντας. 'Σέρνεται' για παράδειγμα ένα σενάριο για δεξί μπακ, ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο να προκύψει θέμα στόπερ. Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός διατηρεί ακόμη τα δικαιώματα μιας ολόκληρης άμυνας και λύσεων για την επίθεση με παίκτες που βρίσκονται μακριά από το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Γιάννης Μασούρας και Νέμανια Νίκολιτς στα δεξιά, Λεονάρντο Κούτρης και Φοντέ Καμαρά αριστέρα, Γιασίν Μεριά και Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς στην καρδιά της άμυνας. Νίκολα Τσούμιτς στα άκρα της επίθεσης, Φράνκο Σολδάνο στην θέση του φορ. Το ερώτημα εύλογο: θα μπορούσε κάποιος από αυτούς να δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό στο δεύτερο μισό της σεζόν;

Ο Μασούρας είναι βασικός στη Γκόρνικ Ζάπρζε, που βρίσκεται στην 5η θέση του πολωνικού πρωταθλήματος πασχίζοντας για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα του 24χρονου μπακ παρουσιάζει την 3η καλύτερη αμυντική επίδοση της διοργάνωσης, με τον Μασούρα να έχει πολύ καλή παρουσία στα 12 ματς (συν ένα ακόμη στο Κύπελλο) που έχει αγωνιστεί. Προσόν του μεγάλο η ταχυδύναμη, η βελτίωση του απαιτείται στο τακτικό σκέλος και το παιχνίδι με τη μπάλα.

Ο Νίκολιτς είχε παραχωρηθεί δανεικός στα Χανιά προκειμένου να πάρει ματς στην Super League 2, ωστόσο αυτή ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, επομένως δείγμα από τον 19χρονο μπακ... γιοκ.

Ο Κούτρης παραχωρήθηκε δανεικός στη Φορτούνα για να πάρει ματς μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και να βρει ρυθμό. Για την ώρα δεν τα έχει καταφέρει. Έπαιξε 73 ματς ένα παιχνίδι Κυπέλλου και άλλα δύο στην Regionalliga West με την δεύτερη ομάδα της Φορτούνα.

Ο Καμαρά έχει την ίδια ακριβώς τύχη με τον Νίκολιτς στα Χανιά.

O Μεριά είναι βασικός στην τουρκική Ρίζεσπορ, έχοντας αγωνιστεί στα 11 από τα 12 ματς του πρωταθλήματος. Η ομάδα του είναι στην 15η θέση, με κύριο στόχο να εξασφαλίσει την παραμονή της το γρηγορότερο δυνατό.

Ο Μάρκοβιτς ξαναβρήκε τον εαυτό του στην Παρτίζαν. Τα σχόλια του σερβικού Τύπου είναι διθυραμβικά για τον 21χρονο αμυντικό, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος στόπερ της γενιάς του στη χώρα. Η Παρτίζαν βρίσκεται στο -9 από τον πρωτόπορο Ερυθρό Αστέρα και έχει το δεύτερο καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στο πρωτάθλημα (12 γκολ παθητικό σε 19 ματς), με τον Μάρκοβιτς να ξεχωρίζει. Στα 10 ματς που έχει παίξει (8 πρωταθλήματος και 2 Κυπέλλου), η Παρτίζαν έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία της σε 7 περιπτώσεις.

Ο Τσούμιτς είναι δανεικός στην Σπόρτινγκ Χιχόν, όπου αγωνίζεται ένας ακόμη άλλοτε 'ερυθρόλευκος', ο Ούρος Τζούρτζεβιτς. Η ισπανική ομάδα διεκδικεί την άνοδο της στη La Liga, με τον Τσούμιτς ωστόσο να θεωρείται εναλλακτική λύση. Σε 13 ματς πρωταθλήματος έχει αγωνιστεί ο Σέρβος εξτρέμ, τα 6 από αυτά ως βασικός, χωρίς όμως να έχει ασίστ ή γκολ στο ενεργητικό του. Μοναδικό του τέρμα στο Copa Del Rey, απέναντι στην Κιντάναρ.

Όσον αφορά τον Φράνκο Σολδάνο; Λίγα πράγματα και από τον Αργεντίνο φορ που αγωνίζεται δανεικός στην Μπόκα Τζούνιορς και ολοκλήρωσε την σεζόν με 1 γκολ σε 13 συμμετοχές.

Ρεαλιστικά, όση ανάγκη κι αν είχε, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να ποντάρει στο ενδεχόμενο 'εσωτερικής' βοήθειας με κάποιον από τους δανεικούς του. Κακή ή καθόλου σεζόν για τους περισσότερους, πλην ίσως του Μάρκοβιτς που δείχνει ως ένα project με προοπτική. Για τους υπόλοιπους θα απαιτηθεί μια θεαματική αλλαγή προς το καλύτερο στο δεύτερο μισό της σεζόν για να υπάρξει μέλλον με τα 'ερυθρόλευκα'.

Καθόλου τυχαίο λοιπόν που ο Πέδρο Μαρτίνς δεν στρέφεται σε λύσεις εκ των έσω (για την ιστορία και οι Κωστή, Κεϊτά, Βοΐλης, Ξενιτίδης, Νικολιάς ανήκουν στον Ολυμπιακό και παίζουν δανεικοί), αλλά κοιτάζει λίστες με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους για την ενίσχυση του ρόστερ τον Γενάρη. Και οι... ξεχασμένες λύσεις σε άμυνα και επίθεση, τέτοιες θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.


News 24/7

24MEDIA NETWORK