Οικονομικά και Ξάνθη στο επίκεντρο
Σε δύο μέτωπα είναι στραμμένο το ενδιαφέρον του ΟΦΗ. με το ένα να έχει να κάνει με τα αγωνιστικά και τα της προετοιμασίας ενόψει Ξάνθης και το (σύνηθες) άλλο να έχει να κάνει με τα οικονομικό.
Ξεκινώντας από τα οικονομικά, ανάμεικτα τα συναισθήματα, καθώς από τη μία αναμένεται την Τετάρτη να εισπραχθεί από τον ΟΠΑΠ ένα ποσό της τάξης των 150 χιλιάδων ευρώ από την περσινή συμφωνία, ενώ γίνονται προσπάθειες να εισπραχθεί και ένα μέρος της φετινής συμφωνίας η οποία θα υπογραφεί επίσης την Τετάρτη και η οποία προβλέπει ετήσια χορηγία ύψους 400 χιλιάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΦΗ θα διαφημίζει στο μπροστινό μέρος της φανέλας για την φετινή χρονιά το νέο παιχνίδι κυνοδρομιών που έχει ενταχθεί πρόσφατα στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία με την επωνυμία «Races».
Τα χρήματα αυτά τα περιμένουν στον ΟΦΗ πως και πως προκειμένου να διευθετήσουν κάποιες παλιές οφειλές που υπάρχουν και… επέστρεψαν πρόσφατα, όπως του Κοστόφσκι στον οποίο θα πρέπει να δοθούν μέχρι την Πέμπτη 38 χιλιάδες, ώστε να μην υπάρξει σοβαρότατο πρόβλημα που θα φτάσει μέχρι και αφαίρεσης βαθμών. Οικονομική ανάσα που θα μπορούσε να είχε δοθεί στον ΟΦΗ από την Τρίτη οπότε και οι ομάδες της Super League εισέπραξαν μέρος των τηλεοπτικών, με τον Όμιλο πάντως να μένει… «εκτός νυμφώνος», λόγω της δικαστικής διαμάχης που υπάρχει με τους Βατσινάδες.
Μέχρι να εκδικαστεί την Πέμπτη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου η αίτηση ανακοπής που έχει κάνει κατά της κίνησης τους να μπλοκάρουν την πρώτη αυτή δόση, η διοργανώτρια αρχή δεν μπορεί να εκταμιεύσει στην Κρητική ΠΑΕ το ποσό που της αναλογεί. Στην περίπτωση που ο ΟΦΗ δικαιωθεί τότε άμεσα, από την Παρασκευή κιόλας τα χρήματα θα βρίσκονται στον λογαριασμό της ΠΑΕ. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα παραμείνουν δύσκολα.
Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και ο αγώνας της Κυριακής με την Ξάνθη, με τον Αναστόπουλο να βλέπει με ικανοποίηση την Τρίτη τους Κατάϊ και Πίτσο να παίρνουν μέρος κανονικά στην προπόνηση και θα τίθενται στη διάθεσή του για την αναμέτρηση στα Πηγάδια. Τα αγωνιστικά προβλήματα πλέον περιορίζονται στους Βάντο, Μπούρμπο και Χαριτωνίδη που είναι τραυματίες, ενώ είναι ακόμα άγνωστο αν θα χρησιμοποιηθούν οι ανέτοιμοι Σίσιτς και Μονιάκης.
Ο Αναστόπουλος στην ομιλία του προς τους παίκτες πάντως έχει εφιστήσει την προσοχή τους στο ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν ότι η Ξάνθη θα είναι κουρασμένη από τους συνεχείς δύσκολους αγώνες της, αλλά αντίθετα αυτό έχει βοηθήσει την ομάδα του Ουζουνίδη να κρατηθεί σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό. Η προετοιμασία του ΟΦΗ για το ματς με την Ξάνθη θα συνεχιστεί με απογευματινές προπονήσεις μέχρι και την Παρασκευή οπότε και θα γίνει η τελευταία προπόνηση καθώς το πρωί του Σαββάτου η αποστολή του ΟΦΗ θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου για την Αθήνα και από εκεί θα πετάξει για Καβάλα και ακολούθως οδικός θα μεταβεί στην Ξάνθη.