Οικονομική ανάσα στα ταμεία

Οικονομική ανάσα στα ταμεία

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μίνος


Είναι αλήθεια πως η πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μέταλουργκ μέσα στο Ντόνετσκ πρόσφερε ψυχολογική και αγωνιστική τόνωση σε προπονητικό τιμ και παίκτες, όμως περισσότερη σημασία -τη δεδομένη χρονική στιγμή- έχει το γεγονός πως στα ταμεία του "Δικέφαλου" θαεισχωρήσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Η παρουσία των "ασπρόμαυρων" στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA υπολογίζεται πως θα αποφέρει στη διοίκηση του ΠΑΟΚ σημαντικό κέρδος που αγγίζειτα 3-3.5 εκατομμύρια ευρώ -συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, των διαφημίσεων, των εισιτηρίων-, ένα ποσό, αν μη τι άλλο,ικανό να προσφέρει την απαραίτητη οικονομική "ανάσα" στο Γιάννη Γούμενο και τους συνεργάτες του. Εξάλλου, το καλοκαίρι το "άνοιγμα" που έγινε με τις μεταγραφές ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, οπότε κρινόταν απαραίτητη η συγκεκριμένη πρόκριση για την κάλυψη του.

Συνιστάται συγκέντρωση

Θοδωρής Ζαγοράκης: " Είχαμε καρδιά και σθένος. Αυτοί είναι κυριότεροι λόγοι που πήραμε την πρόκριση. Παρά το γεγονός πως στο τέλος μείναμε με εννέα παίκτες, παλέψαμε και τα καταφέραμε. Αν είμαστε ενωμένοι θα επαναληφθούν και άλλες τέτοιες στιγμές".

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: " Πετύχαμε μια μεγάλη πρόκριση. Όμως τώρα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και ενωμένοι για να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες επιτυχίες".

Ντανιέλ Φερναντέζ: " Εγώ το μόνο που κάνω είναι να δουλεύω έχοντας υπομονή. Σίγουρα αιφνιδιάστηκα στο δεύτερο γκολ, όμως ήμασταν όλοι ορκισμένοι για την πρόκριση, γι' αυτό και τα καταφέραμε".

Διονύσης Χασιώτης: " Πήραμε αυτό που θέλαμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Ελπίζουμε και σε μεγαλύτερες επιτυχίες.



Ηλίας Χαραλάμπους : "Μπράβο σε όλους. Πήραμε αυτό που θέλαμε. Προσγειωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα".

Γιάννης Γουέμενος: " Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στα παιδιά. Έκαναν το καλύτερο για την ομάδα".

*** Δεκάδες συγχαρητήριες επιστολές δέχεται από το πρωί της Παρασκευής η ΠΑΕ για την επιτυχία της Ουκρανίας

***Ιδιαίτερα μαθήματα από το Νίκο Μιχόπουλο δέχθηκε ο Ντανιέλ Φερνάντεζ πριν από τον αγώνα της Ουκρανίας.











Επειδή όμως από τέτοιες επιτυχίες, οι ποδοσφαιριστές, ιδίως οι νεαροί και άπειροι, μπορεί να αποπροσανατολιστούν από το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, ο Γιώργος Κωστίκος συνιστά ψυχραιμία και συγκέντρωση. Ο στόχος της πρόκρισης επετεύχθη, όμως πλέον η ομάδα κοιτά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα αρχής γενομένης με το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στη Λάρισα. Είναι, άλλωστε, ένα δύσκολο ματς (βάσει της εικόνας που έχουν δείξει μέχρι στιγμής οι Θεσσαλοί), στο οποίο οι "ασπρόμαυροι" υποχρεούνται να συνεχίσουν νικηφόρα την πορεία τους στο πρωτάθλημα, αν βέβαια θέλουν να διατηρηθούν σε τροχιά επιτυχιών.

Όπως με Μέταλουργκ

Από την αναμέτρηση με τους νεοφώτιστους θα λείψουν εκ νέουοι Μέγκαχεντ, Εγκωμίτης και Σικαμπάλα, οι οποίοι δεν προλαβαίνουν να αποθεραπευτούν. Συνεχίζουν, πάντως, το πρόγραμμα ένταξής τους προκειμένου να είναι έτοιμοι για τα προσεχή παιχνίδια. Αντίθετα, στη διάθεση του Γιώργου Κωστίκου θα βρίσκονται οι Ουντέζε, Μίετσελ και Ζαγοράκης, οι οποίοι ναι μεν επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη με μικροπροβλήματα, όμως χωρίς κάτι το ανησυχητικό. Θέλοντας πάντως ο τεχνικός του ΠΑΟΚ να τους ξεκουράσει, τους... έδωσε ρεπό από την προπόνηση της Παρασκευής που έγινε στις εγκαταστάσεις της Νέας Ευκαρπίας. Αντίθετα, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν χαλάρωμα, ενώ το Σάββατο, όταν θα ανακοινωθεί η αποστολή, οι Θεσσαλονικείςθα κατακλύσουν σε ξενοδοχείο για την καλύτερη δυνατή συγκέντρωση.

Αναθάρρησε ο κόσμος

Η επιτυχία επί της Μέταλουργκ έχει "ζεστάνει" και τον κόσμο, ο οποίος αναμένεται να δώσει βροντερό παρόν την Κυριακή στην Τούμπα ευχαριστώντας με τον δικό τρόπο τους παίκτες. Η κίνηση των εισιτηρίων είναι αυξημένη, οπότε βάσει των στοιχείων που δίδονται από την ΠΑΕ, το γήπεδο αναμένεται να έχει περί τις 20.000 κόσμου. Για το λόγο αυτό έγινε την Παρασκευή στα γραφεία της ομάδας σύσκεψη με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία ζητούσε να μην δοθεί στο φίλαθλο κοινό η Θύρα 7, αφού στηαμέσως επόμενη(Θύρα 8) θα τοποθετηθούνοι 1.500 της Λάρισας. Ωστόσο, οι όποιες αντιρρήσεις κάμφθηκαν και η συγκεκριμένη θύρα θα λειτουργήσει κανονικά.

Τη Δευτέρα στη Νιόν

Τη Δευτέρα αναχωρεί για τη Νιόν της Ελβετίας η αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ που θαεκπροσωπήσει τη διοίκηση στην κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA. Οι κ. Ζελομοσίδης και Παπαβραμίδης θα ταξιδέψουν στην Ελβετία ελπίζοντας πως τα μαντάτα για τον "Δικέφαλο" θα είναι ευχάριστα. Το πρόγραμμα πάντως, όπως προκύπτει από τους κανονισμούς τηςδιοργάνωσης, είναι προκαθορισμένο και στο Δικέφαλο εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το λόγο ότι ο τελευταίος αγώνας θαδιεξαχθεί στην Τούμπα.

Αναλυτικά...

1η αγων:

4-2/5-1 Ρεπό 3
2η αγων: 2-5/3-4 Ρεπό 1
3η αγων: 1-2/5-3 Ρεπό 4
4η αγων: 3-1/4-5 Ρεπό 2
5η αγων: 1-4/2-3 Ρεπό 5





News 24/7

24MEDIA NETWORK