Οικονομική "τρύπα" 220 εκατομμυρίων στην αποτυχία για άνοδο στην Premier League

Το στοίχημα της ανόδου στην Premier League χάθηκε για την Λίντς και ο σύλλογος θα αναγκαστεί να αναδιαμορφώσει το ρόστερ το καλοκαίρι εν μέσω συνθηκών οικονομικής στενότητας.

Οικονομική "τρύπα" 220 εκατομμυρίων στην αποτυχία για άνοδο στην Premier League
(AP PHOTO/RUI VIEIRA) (AP)

Η άνοδος στην Premier League δεν προσφέρει μόνο μία ευκαιρία για συμμετοχή στο κορυφαίο κατά πολλούς πρωτάθλημα, αλλά και μία πολύ σημαντική οικονομική "ένεση" (περίπου 150 εκατομμύρια) προκειμένου ο εκάστοτε νεοφερμένος σύλλογος να έχει την δυνατότητα να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Λίντς δεν κατάφερε εν τέλει να προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, αφού ηττήθηκε με 1-0 από την Σαουθάμπτον στον τελικό των playoffs της Championship. Αυτή η ήττα αυτομάτως προκαλεί πολλούς πονοκεφάλους στην ομάδα μιας και δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμη οι οικονομικές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο σύλλογος βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση -με τα οικονομικά ανοίγματα των προηγούμενων χρόνων να τον ακολουθούν- και είναι υποχρεωμένος να ξεπληρώσει ένα ποσό που συνολικά ανέρχεται κοντά στα 220 εκατομμύρια.

Φυσικά αυτό σημαίνει πως προκειμένου η ομάδα να μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφές θα είναι απαραίτητο να υπάρξουν πωλήσεις, καθώς και να περιοριστεί πολύ το μπάτζετ για την επόμενη σεζόν.

Αναμφίβολα υπό αυτές τις συνθήκες η Λιντς θα είναι εξαιρετικά δύσκολο φαινομενικά να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο το 2025 και θα χρειαστεί να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές και οικονομικούς ελιγμούς ούτως ώστε να εξισορροπηθεί ο προϋπολογισμός.

Διαβάστε περισσότερα

Τέλος εποχής στην Πόρτο, εκεί πάει ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο

Η Τσέλσι σπρώχνει γερό πακέτο για τον Ένζο Μαρέσκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK