Ποιος θα είναι ο πιο 'οικονομικός' φορ του πρωταθλήματος

Έξι στροφές πριν το φινάλε της Super League η κούρσα του τίτλου μοιάζει να έχει κριθεί, όχι όμως και αυτή για τον πιο "οικονομικό" φορ του πρωταθλήματος. Χάσαν, Πόνσε και Κουλούρης οι τρεις μονομάχοι.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην κορυφή της βαθμολογίας, αήττητος και στο +7 από τον δεύτερο Ολυμπιακό βρίσκεται ο ΠΑΟΚ έξι στροφές πριν το φινάλε της Super League 2018-2019 και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κόψει πρώτος το νήμα στην κούρσα του τίτλου.

Με την μάχη του πρωταθλήματος να έχει ουσιαστικά κριθεί, μια άλλη, αυτή για τον πιο "οικονομικό" φορ της διοργάνωσης, εξακολουθεί να μαίνεται και μοιάζει να είναι υπόθεση τριών: Άχμεντ Χάσαν, Εζεκιέλ Πόνσε και Ευθύμης Κουλούρης έχουν ακόμη έξι αγωνιστικές στην διάθεση τους για να γράψουν τον καλύτερο μέσο όρο στην αναλογία γκολ/λεπτό.

Χάσαν... από το πουθενά

Ο Αιγύπτιος στράικερ στο πρώτο μισό της Super League βρήκε μόλις δύο τέρματα, σημαντικά μεν καθώς έδωσαν ισάριθμα τρίποντα στον Ολυμπιακό (στα εκτός έδρας ματς με Πανιώνιο και Άρη), αλλά όχι αρκετά προκειμένου να πείσουν για την αναγκαιότητα της παρουσίας του στο ρόστερ των ερυθρολεύκων.

Στις 11 Νοεμβρίου και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Χάσαν έβγαλε τον δεύτερο μυϊκό τραυματισμό του από το ξεκίνημα της σεζόν και έχασε τα υπόλοιπα τέσσερα ματς μέχρι την διακοπή.

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος πήρε χρόνο συμμετοχή στα παιχνίδια με Λεβαδειακό (1'), ΠΑΣ Γιάννινα (19'), Αστέρα (63') και ΑΕΛ (24'), χωρίς να βρει δίχτυα. Στην επόμενη τετράδα αγώνων που ξεκίνησε βασικός, ο 26χρονος επιθετικός σκόραρε έξι τέρματα. Από ένα κόντρα σε Πανιώνιο, ΑΕΚ και Απόλλωνα Σμύρνης και τρία απέναντι στον ΟΦΗ.

Ο Χάσαν έφτασε τα οκτώ γκολ σε σύνολο 17 συμμετοχών και μετά από 924 αγωνιστικά λεπτά. Ο Αιγύπτιος επιθετικός έχει για την ώρα τον καλύτερο μέσο όρο στην αναλογία γκολ/λεπτό, με 1/116'. Κόντρα στα σενάρια που ήθελαν εξαιρετικά αβέβαιη την παραμονή του στο ρόστερ του Ολυμπιακού μετά τον Δεκέμβρη, ο Χάσαν όχι μόνο έμεινε στους Πειραιώτες αλλά σταδιακά πήρε και φανέλα βασικού, διεκδικώντας πλέον τον άτυπο τίτλο του πιο "οικονομικού" φορ της Super League.

Ο Πόνσε σκόρπισε τη σκιά του Αραούχο

Η επιστροφή του Σέρχιο Αραούχο στην Λας Πάλμας μετά το τέλος της περσινής σεζόν, άφηνε τους οπαδούς της ΑΕΚ με έναν μεγάλο προβληματισμό: θα βρισκόταν ο άνθρωπος που θα γεμίσει τα παπούτσια του Αργεντίνου φορ; Το μόνο σίγουρο ήταν πως η οποιαδήποτε επιλογή του "Δικεφάλου" θα έπρεπε εκτός από τους αντίπαλους γκολκίπερ να νικήσει και τις συγκρίσεις με τον προκάτοχο του.

Λίγους μήνες μετά, η απάντηση έχει δοθεί ξεκάθαρα. Ο Εζεκιέλ Πόνσε σκόρπισε τη σκιά του Σέρχιο Αραούχο πάνω από το ΟΑΚΑ και μάλιστα γράφει καλύτερα νούμερα από τον συμπατριώτη του! Με 14 γκολ και 3 ασίστ σε 22 παιχνίδια, είναι ήδη "καβάλα στο άλογο", αφού ο Αραούχο ολοκλήρωσε την περσινή του παρουσία στην Super League με 11 γκολ και 3 ασίστ σε 23 εμφανίσεις (1810').

Ο Πόνσε έχει σκοράρει τα 14 γκολ του σε 1696 λεπτά συμμετοχής και με τον μέσο όρο του να βρίσκεται στο 1/121', είναι η Νο1 απειλή για τον Χάσαν στην μάχη του πιο "οικονομικού" φορ της διοργάνωσης.

Ο Ευθύμης με τα δώρα

Πολύ λίγοι -αν όχι κανείς- θα μπορούσαν να προβλέψουν την θραύση που θα έκανε ο Κουλούρης, όταν υπέγραφε τον δανεισμό του από τον ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο πέρσι το καλοκαίρι. Στα 23 του χρόνια, ο διεθνής φορ πραγματοποιεί μια εκπληκτική σεζόν, αναμφίβολα την κορυφαία της καριέρας του και οδηγεί την κούρσα του πρώτου σκόρερ στην Super League.

Ο Κουλούρης είναι ο Ευθύμης με τα δώρα για την ομάδα του Περιστερίου, μετρά συνολικά 22 γκολ για όλες τις διοργανώσεις, τα 16 από τα οποία είναι για το πρωτάθλημα, μέσα από 22 εμφανίσεις και 1973 λεπτά συμμετοχής. Το ποσοστό του στην αναλογία γκολ/λεπτό, είναι 1/123'.

Μαζί με τον Πόνσε είναι οι πλέον συνεπείς σκόρερ της διοργάνωσης. Ο Αργεντίνος έχει βρει δίχτυα στα 12 από τα 22 ματς της Super League που έχει αγωνιστεί, ενώ ο Κουλούρης σε 13 από τα επίσης 22. Ο φορ του Ατρομήτου, μαζί με αυτόν της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, μοιράζονται τρία κοινά: είναι όλοι γεννημένοι τον Μάρτιο, παίζουν δανεικοί στις ομάδες τους (από ΠΑΟΚ, Ρόμα και Μπράγκα αντίστοιχα) και έχουν τους καλύτερους μέσους όρους επίτευξης τερμάτων ανά λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Μια μάχη στην οποία θα συναντούσαμε δεδομένα και τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, αν δεν είχε αποχωρήσει τον Γενάρη από τον ΠΑΟΚ με προορισμό την Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας. Ο Σέρβος φορ πέτυχε 9 γκολ σε 1116 λεπτά συμμετοχής στον πρώτο γύρο, με τον μέσο όρο του να διαμορφώνεται σε 1 τέρμα κάθε 124 λεπτά.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK