Οικονομόπουλος: "Γκαλίνοβιτς ο κορυφαίος"

Ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος, μίλησε στο Sportime Radio 89,2 με αφορμή το νέο πόστο που αναλαμβάνει στην ΠΑΕ.

Οικονομόπουλος: "Γκαλίνοβιτς ο κορυφαίος"
Ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος, μίλησε στο Sportime Radio 89,2 με αφορμή το νέο πόστο που αναλαμβάνει στην ΠΑΕ:

"Είμαι 42 χρόνια στο Παναθηναϊκό, η συμμετοχή μου στο τιμ του Παναθηναϊκού, η προσφορά μου, ήταν πολύ μεγάλη. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ασχοληθώ με κάτι άλλο που δεν ήταν στα πλάνα μου αλλά μπορώ να το φέρω εις πέρας. Θα έχω θέση συμβούλου στις δημόσιες σχέσεις."

ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ:

"Είχα και προσωπικές σχέσεις με τους τερματοφύλακες. Όσο διάστημα ήμουν σε αυτό πόστο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα και πέρασαν ουκ ολίγα παιδιά. Αν μου ζητηθεί φυσικά και θα ενημερώσω τον διάδοχό μου. Είμαι γεννημένος παναθηναϊκός, το τριφύλλι με το πράσινο χρώμα είναι στο πετσί μου, οι σχέσεις μου με την οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι καταπληκτικές, πάντα ήμουν κοντά τους και ήταν κοντά μου.
Οι άνθρωποι ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό, να σταματήσω δηλαδή από αυτό το πόστο. Φρόντισαν να μου δώσουν ένα άλλο για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από άλλο σημείο, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Άλλωστε ουδείς αναντικατάστατος. Είμαι πάντα καλοπροαίρετος, συνεργάσιμος και δίπλα στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι η ζωή μου. Η δουλειά μου ήταν σαν να βρισκόμουν εγώ κάτω από το τέρμα. Ήθελα να υπάρχει μια συνέχεια, να μην λείψει ποτέ από τον Παναθηναϊκό ένας καλός τερματοφύλακας. Η θέση προπονητή τερματοφυλάκων πρέπει να δώσει πολλά στον τερματοφύλακα. Όλες τις λεπτομέρειες, τις τεχνικές που δεν μπορεί να διδάξει κανείς άλλος. "

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΓΚΑΛΙΝΟΒΙΤΣ:

"Τον Γκαλίνοβιτς ο Παναθηναϊκός τον πήρε για τρίτο τερματοφύλακα κι αυτή τη στιγμή είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Πρόκειται για καταπληκτικό παιδί, σοβαρό, δουλεύει ασταμάτητα, δεν φέρνει αντίρρηση για τίποτα, εμπνέει τυφλή εμπιστοσύνη σε όλη την άμυνά του. Έχει δουλέψει πάρα πολύ από την πρώτη στιγμή γιατί είχε πάρα πολλές ελλείψεις στην τεχνική και του έλειπε η ταχύτητα. Δώσαμε βάρος σ΄ αυτούς τους τομείς και βελτιώθηκε πάρα πολύ. Έχει πολύ σταθερή απόδοση. Εκτός του πρώτου παιχνιδιού στη Βίσλα που δεν είχε πολλά παιχνίδια στα πόδια του, σε όλα τα υπόλοιπα βελτιωνόταν παιχνίδι με παιχνίδι. Τα πέντε επόμενα χρόνια θα είναι ο κορυφαίος στη θέση του."

ΓΙΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ:

"Υπάρχει υλικό στον Παναθηναϊκό από τερματοφύλακες. Το θέμα είναι πως δουλεύεις με τα παιδιά. Εμείς δουλέψαμε πολύ και σε βάθος. Δεν γίνεται να παίζουν όλοι. Κάποιοι θα φύγουν, κάποιοι θα επιστρέψουν αλλά τα επόμενα χρόνια τα παιδιά που βγαίνουν από την Παιανία θα φτάσουν σε υψηλά επίπεδα."

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΟΡΕΝΤΙΝΟ:

"Η ΑΕΚ έχει κάνει πολύ καλή επιλογή στο πρόσωπο του Στέφανο Σορεντίνο. Στην Ιταλία έχουν δική τους σχολή στο θέμα των τερματοφυλάκων. Γι’ αυτό οι καλύτεροι τερματοφύλακες αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα."

News 24/7

24MEDIA NETWORK