Οιωνός τίτλου για τη Γιουβέντους

Η "γηραιά κυρία" βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League και καλείται πλέον να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μονακό. Μία κλήρωση που της έρχεται... γάντι, αν δει κανείς το ευρωπαϊκό παρελθόν της.

Juventus players present their trophies to fans at Turin's Delle Alpi stadium Sunday, December 1st, 1996, after a major league match against Bologna. Juventus won the Toyota Cup (left) last November 26 in Tokyo beating 1 - 0 Argentine South American champions of River Plate, and the Champions Cup, at right, last May in Rome, beating Ajax 5 - 3 after penalty kicks. (AP Photo/Carlo Fumagalli)
Juventus players present their trophies to fans at Turin's Delle Alpi stadium Sunday, December 1st, 1996, after a major league match against Bologna. Juventus won the Toyota Cup (left) last November 26 in Tokyo beating 1 - 0 Argentine South American champions of River Plate, and the Champions Cup, at right, last May in Rome, beating Ajax 5 - 3 after penalty kicks. (AP Photo/Carlo Fumagalli) ASSOCIATED PRESS

Η Γιουβέντους βρίσκεται μία ανάσα πριν από τον μεγάλο τελικό. Μία ανάσα αφού πρώτα έχει να αντιμετωπίσει την Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ, με τους Μονεγάσκους να είναι η μεγάλη φετινή έκπληξη. Ένα ζευγάρι πολύ δυνατό, με τη "βέκια σινιόρα" όμως να έχει την προϊστορία με το μέρος της. Και τι προϊστορία, εφόσον τις δύο προηγούμενες φορές που η ομάδα του Τορίνο αντιμετώπισε μία γαλλική στα προημιτελικά, σήκωσε τελικά και το τρόπαιο!

Συγκεκριμένα, το 1985, η Μπορντό βρέθηκε στο δρόμο της Γιούβε. Οι Ιταλοί κέρδισαν στο ματς της Ιταλίας με 3-0, ενώ στον επαναληπτικό της Γαλλίας γνώρισαν "γλυκιά" ήττα με 2-0 και προκρίθηκαν στον τελικό με επιμέρους σκορ 3-2. Την 29η Μαΐου αντιμετώπισαν τη Λίβερπουλ και τελικά τη νίκησαν με γκολ- πέναλτι του Πλατινί.

Έντεκα χρόνια μετά, οι Ιταλοί επανήλθαν. Τελευταίο εμπόδιό τους πριν το τελικό, η Ναντ. 2-0 στην Ιταλία και πάλι "γλυκιά" ήττα στη Γαλλία με 2-3 και πρόκριση στον τελικό με επιμέρους σκορ 4-3. Στον τελικό του Ολίμπικο, τελευταίος αντίπαλος της "κυρίας" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η... μεγάλη ομάδα του Άγιαξ. 1-1 στην κανονική διάρκεια, το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι, όπου οι Ιταλοί νίκησαν με 4-2.

Και η προϊστορία... συνεχίζεται υπέρ των Ιταλών και στο κύπελλο UEFA. Το τελευταίο που σήκωσε η "κυρία" το 1993, είχε και πάλι γαλλικό χρώμα, αφού στα ημιτελικά η Γιούβε αντιμετώπισε την Παρί Σεντ Ζερμέν και με επιμέρους σκορ 3-1, βρέθηκε στον τελικό απέναντι στην Ντόρτμουντ. Στον διπλό τελικό, νίκησε με 6-1 και σήκωσε το τρόπαιο.

Για άλλη μία φορά, μία γαλλική ομάδα βρίσκεται στο δρόμο της παρέας του Μπουφόν, του Κιελίνι, του Μπονούτσι, του Ντιμπάλα και των υπολοίπων. Αν μη τι άλλο, τα ιστορικά γεγονότα είναι ξεκάθαρα με το μέρος τους. Τα υπόλοιπα θα κριθούν στο γήπεδο.

Photo credits: AP Photo/Carlo Fumagalli

News 24/7

24MEDIA NETWORK