Το παίρνει την τελευταία αγωνιστική η Μπάρτσα (VIDEO)

Η Μπαρτσελόνα δικαιούται να ατενίζει με αισιοδοξία το ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ έχει κατακτήσει εννέα φορές τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το παίρνει την τελευταία αγωνιστική η Μπάρτσα (VIDEO)

Σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα επικρατήσει το Σάββατο (17/5, 19:00 - live από το Contra.gr)της Ατλέτικο Μαδρίτης, θα κατακτήσει για 10η φορά το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική. Δεν είναι καθόλου κακό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό θα είναι το 23ο στην ιστορία της.

Το πρώτο πρωτάθλημα των "μπλαουγκράνα", εκείνο της σεζόν 1928-29, πανηγυρίστηκε την ημέρα που έπεσε η αυλαία, χάρη στο 2-0 επί της Αρένας ντε Γκέτσο, ενώ 18 χρόνια αργότερα έπραξε αναλόγως μετά το 3-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο χάρη στα γκολ των Σεγκέρ, Μπαντένες και Βάλε.

Την επόμενη χρονιά το πρωτάθλημα ήταν πιο γλυκό, αφού θύμα της Μπαρτσελόνα ήταν η "μισητή" Εσπανιόλ (2-1 χάρη σε δύο γκολ του Θέσαρ) και τη σεζόν 1952-53 νίκησε ξανά την Μπιλμπάο, αυτή τη φορά με 3-2.

Προτού επέλθει η "ξηρασία" μέχρι το 1974, το καμάρι της Καταλονίας είχε κατακτήσει τον τίτλο του 1960 με το εμφατικό 5-0 επί της Σαραγόσα. Κοινώς, τα κατάφερε τέσσερις φορές σε 22 χρόνια την τελευταία αγωνιστική!

Η χαρά της τελευταίας στιγμής έλειψε για πολλά χρόνια στους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, αφού χρειάστηκε να περάσουν 32 ολόκληρα χρόνια, ωστόσο επανήλθαν... δριμύτεροι. Το 1992, το 1993 και το 1994 επικράτησαν των Μπιλμπάο, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Σεβίλλης αντίστοιχα, κατακτώντας τον τίτλο. Ο τελευταίος, μάλιστα, επετεύχθη με περιπετειώδη τρόπο, καθώς ο Μίροσλαβ Τζούκιτς της Ντεπορτίβο έχασε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του ματς με την Βαλένθια και το 0-0 παρέμεινε!

Η τελευταία σχετική επιτυχία της Μπαρτσελόνα καταγράφηκε το 2010 και συγκεκριμένα μετά το 4-0 επί της Βαγιαδολίδ.

Πιστεύετε ότι η Μπαρτσελόνα θα κατακτήσει το 10ο ή ότι η Ατλέτικο θα της χαλάσει τη θετική παράδοση; Σχολιάστε κάτω από το κείμενο

News 24/7

24MEDIA NETWORK