Οκκάς: "Το παν, η νοοτροπία"

Ο Ολυμπιακός, μετά την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα που είχε θύτη τον ΠΑΟΚ, καλείται να ανακάμψει απέναντι σε μία φορμαρισμένη ομάδα, τη Λιόν. Εν όψει του αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Γιάννης Οκκάς παραχώρησε συνέντευξη.

Οκκάς: "Το παν, η νοοτροπία"

Ο Ολυμπιακός, μετά την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα που είχε θύτη τον ΠΑΟΚ, καλείται να ανακάμψει απέναντι σε μία φορμαρισμένη ομάδα, τη Λιόν. Εν όψει του αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Γιάννης Οκκάς παραχώρησε συνέντευξη στο " GOAL" και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ατυχίες στην Ευρώπη, τη νέα προσπάθεια του Ολυμπιακού αλλά και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τα κυριότερα αποσπάσματα...

Η καλή παράδοση με τους Γάλλους
" Τα πάω καλά. Είχα σκοράρει με τη Μονακό και μάλιστα δύο φορές, αν και το ένα γκολ δεν είχε μετρήσει. Είχα πετύχει γκολ και με τη Σοσό, ενώ είχα σκοράρει και στην εθνική Γαλλίας. Μου έρχονται όλα βολικά και ελπίζω να συνεχιστεί η παράδοση και να νικήσει ο Ολυμπιακός".

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει το τρίποντο;
" Πάμε για τη νίκη. Δεν έχουμε περιθώρια. Το τρένο της πρόκρισης περνάει και αυτός είναι ο τελευταίος σταθμός. Η ομάδα έχει πάντα το σκεπτικό να νικήσει κάθε αντίπαλο και έτσι πρέπει να είναι".

Πόσο εύκολο είναι;
" Είναι πολύ δύσκολο. Κανένα ματς ανάλογου επιπέδου δεν είναι εύκολο. Έχω δουλέψει πολύ στο μυαλό μου το συγκεκριμένο ματς αλλά θέλει μαγκιά. Πάντως, διαφορετικά σκέφτεται ένας ποδοσφαιριστής ένα τέτοιο παιχνίδι και ένα του ελληνικού πρωταθλήματος".

Είναι η Λιόν η καλύτερη ομάδα του ομίλου;
" Είναι πολύ καλή αλλά η Ρεάλ είναι η καλύτερη, αν και δεν έχει αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Η Λιόν όμως είναι πολύ φορμαρισμένη και τα πράγματα δεν είναι εύκολα".

Τι σκέφτηκες όταν άκουσες το Λιόν – Ρεάλ 3-0;
" Όταν ακούς πως η Λιόν πέτυχε τρία γκολ και μάλιστα σε ένα ημίχρονο, δε μπορείς παρά να αναλογιστείς τη δυναμική της. Οι Ισπανοί όμως πήγαν στη Γαλλία με υπεροπτική διάθεση και το πλήρωσαν. Δεν ήταν ομάδα αντάξια της ιστορίας της Ρεάλ".

Έχουν χαθεί οι ελπίδες πρόκρισης;
" Από τη στιγμή που δεν έχουμε πόντους τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Υπάρχει όμως ελπίδα και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αν πάρουμε τη νίκη, θα υποδεχθούμε τη Λιόν με τη διαφορά στο τρίποντο και εκεί τα δεδομένα αλλάζουν. Το βέβαιο είναι πως Γάλλοι και Ισπανοί είναι το φαβορί. Η βαθμολογία είναι αυτή που μετράει".

Τι έφταιξε στην ήττα με τη Ρόζενμποργκ;
" Οι Νορβηγοί ήταν προετοιμασμένοι και στο γήπεδο φάνηκε πως είχαν μελετήσει πολύ καλά το παιχνίδι. Οι γραμμές τους δούλεψαν πολύ καλά. Ήταν και θέμα υποτίμησης του αντιπάλου και στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν πρέπει να υποτιμάς τον αντίπαλο. Η νοοτροπία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας".

Έχει κάνει βήματα προόδου ο Ολυμπιακός;
" Νομίζω ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση και αυτό φάνηκε με τη Ρεάλ. Είχαμε πίστη στις δυνατότητές μας και παρουσιάσαμε καλή εικόνα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο".

Ο Σόλιντ προσπαθεί να περάσει ανάλογη φιλοσοφία;
" Ο Σόλιντ είναι προπονητής από διαφορετική σχολή και είναι λογικό η φιλοσοφία του να είναι διαφορετική. Προσπαθεί να προσεγγίσει το ποδόσφαιρο από διαφορετική οπτική γωνία. Χρειάζεται χρόνος για να περάσει κάποια νέα πράγματα και να μάθει καλύτερα τον Ολυμπιακό της Ευρώπης. Υπάρχει φιλοδοξία για διάκριση και ενθουσιασμός".

Πως νιώθεις που σε πολλά ματς δεν είσαι βασικός;
" Η αλήθεια είναι ότι με ξενίζει λόγω του ότι από το ξεκίνημα της καριέρας μου είχα συνηθίσει να αγωνίζομαι ως βασικός. Το να μένω στον πάγκο μου προκαλεί ένα παράξενο συναίσθημα αλλά αγαπώ αυτό που κάνω και θέλω να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου. Επιβάλλεται να προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της".

Βάζεις έναν συγκεκριμένο αριθμό γκολ ως στόχο;
" Τα τελευταία χρόνια δεν ασχολούμαι με τους αριθμούς. Όταν αγωνιζόμουν ως στράικερ του έκανα αλλά τώρα βλέπουν όλοι πως ο ρόλος μου είναι διαφορετικός. Ένας παίκτης δεν βοηθάει μόνο με το γκολ αλλά και με τη σωστή αμυντική λειτουργία, στη δημιουργία ευκαιριών. Καταλαβαίνω από τον κόσμο πως εκτιμά την προσπάθεια και αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω".

Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου σου;
" Περνάω πολύ καλά στον Ολυμπιακό και είμαι αφοσιωμένος στο αγωνιστικό κομμάτι. Βέβαια, κάποια στιγμή στο μέλλον θα ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο εξωτερικό αλλά προς το παρόν δεν σκέφτομαι το ενδεχόμενο της μεταγραφής".

Η άποψή σου για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς;
" Από μένα θα ακούσεις μόνο καλά λόγια για τον Μπάγεβιτς. Τον εκτιμώ και δεν ξεχνώ πως είναι ο προπονητής που με έφερε από την Κύπρο, με βοήθησε σε όλες τις ομάδες που συνεργαστήκαμε και ανεξάρτητα από το αν κάποιοι ήθελαν να φύγει, εγώ έχω την καλύτερη άποψη για τον Μπάγεβιτς".

News 24/7

24MEDIA NETWORK