Όλα ανοιχτά για Ρεχάγκελ

Η πορεία της εθνικής Ελλάδος στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν στέφεται με επιτυχία, ωστόσο οι περισσότεροι διεθνείς, μέσω δημόσιων τοποθετήσεών τους, τάσσονται υπέρ της παραμονής του Ότο Ρεχάγκελ. Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Βασίλη Γκαγκάτση ο Γερμανός εκλέκτορας.

Όλα ανοιχτά για Ρεχάγκελ

Οι προκριματικοί αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας δεν έχουν τελειώσει. Η αυλαία πέφτει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Τετάρτη (19:00) απέναντι στη Γεωργία, αλλά το γεγονός πως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι από ελάχιστες ως μηδαμινές, έχει καταστήσει πρώτο θέμα της επικαιρότητας το αν ο Ότο Ρεχάγκελ θα παραμείνει στον πάγκο ώστε να συνεχίσει το έργο του με τους Πρωταθλητές Ευρώπης υπό τις οδηγίες του.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός είχε συζήτηση για αρκετά ώρα με τον βοηθό του, Γιάννη Τοπαλίδη, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε το αν έχει αποφασίσει να παραμείνει ή όχι. Γίνεται πάντως αντιληπτό πως σημαντική παράμετρος στην οριστική απόφασή του είναι το τι θέλει η σύζυγός του.
Η οριστική κατάληξη του... σίριαλ ίσως να γίνει γνωστή την Πέμπτη, οπότε και ο Ρεχάγκελ δεν αποκλείεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Βασίλη Γκαγκάτση.

Το σίγουρο είναι πως οι περισσότεροι διεθνείς επιθυμούν την παραμονή του πολύπειρου τεχνικού. Ο Γιώργος Καραγκούνης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για:

Την πορεία της ομάδας:
" Σημαντικά παιχνίδια, ήταν αυτά με την Ουκρανία στην έδρα μας και την Δανία, εκτός. Δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα και δεν τα καταφέραμε. Ακόμη και έτσι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Με την Δανία, δεχθήκαμε ένα παιδικό γκολ, για τα δεδομένα της ομάδας μας".

"Ότο, μείνε"

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πολύ δύσκολη είναι η συμμετοχή των Φύσσα – Χαριστέα. Ο πρώτος εξακολουθεί να πονάει στο γόνατο και ο δεύτερος στο κεφάλι. Πήραν μέρος στο οικογενειακό διπλό( ο Φύσσας αποχώρησε πριν το τέλος ) αλλά δεν φόρτσαραν. Ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος όμως είναι τιμωρημένος λόγω καρτών.

Στις εξέδρες του "Γ. Καραϊσκάκης" έδωσαν το παρόν περίπου 100 άτομα. Ξεχωριστής αναφοράς αξίζει ένα πανό το οποίο σχεδίασαν δύο μικρά κορίτσια και έγραφε τα ακόλουθα: "Θέλουμε το περήφανο χαμόγελό σας! Είσαστε νικητές!!! Ότο μη μας αρνηθείς! Σας αγαπάμε. Ευχαριστούμε πολύ!!" .
Όσον αφορά στις συζητήσεις των παρευρισκομένων, είναι διάχυτη η θέληση για παραμονή του Ρεχάγκελ αλλά και για ανανέωση προσώπων στο ρόστερ.

** Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ότο Ρεχάγκελ είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Βασίλη Γκαγκάτση, μέσω πάντα του Γιάννη Τοπαλίδη.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Τόμπρος

" Για τέσσερα χρόνια ήμασταν πρωταγωνιστές. Βγήκαμε πρώτοι στον όμιλο μας και μετά κατακτήσαμε το ευρωπαϊκό. Θέλαμε να πάμε και στο μουντιάλ της Γερμανίας. Ξέρουμε ότιυπάρχουν εκείπολλοί Έλληνες και θα ήταν όμορφη ατμόσφαιρα. Είμαστε στεναχωρημένοι. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο κοιτάμε μπροστά".

Το παιχνίδι με την Δανία:
" Όλα τα παιδιά, προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Από το πρώτο παιχνίδι, ως το τέλος παλέψαμε για να πάρουμε την πρόκριση. Ειδικά στο τέλος εξαρτιόταν από μας. Μέναμε δύο παιχνίδια και αν κερδίζαμε η πρόκριση θα ήταν δική μας. Δεν έγινε τελικά. Δικαιολογίες μπορείς να βρεις πολλές.
Σίγουρα τα μεγάλα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Το παιχνίδι κύλαγε καλά. Πηγαίναμε στο ημίχρονο στο μηδέν και μετά θα προσπαθούσαμε για να πετύχουμε ένα γκολ. Σε αυτή τη περίπτωση είναι υπέρ του φιλοξενούμενου. Δεχθήκαμε όμως αυτό το παιδικό γκολ και μετά όλα έγιναν πιο δύσκολα. Είχαμε μετά το νου μας και στην άμυνα μας, να μην δεχθούμε γκολ
".

Τον Ρεχάγκελ:
" Δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι θέμα του προπονητή και κάποιον ποδοσφαιριστών, αν θέλουν να αποχωρήσουν. Ο ίδιος ο Ρεχάγκελ, ξέρει αν θα μείνει ή όχι. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος. Εξαρτάται από τον ίδιο. Όμως μας έχει προσφέρει τόσες επιτυχίες και θα ήταν καλό να μείνει".

Τον αγώνα με την Γεωργία:
" Θέλουμε να έχουμε μια ζεστή ατμόσφαιρα, στον αγώνα με τη Γεωργία.
Θέλουμε τους φιλάθλους μας, κοντά μας, ανεξάρτητα, αν υπάρχουν ελπίδες ή όχι. Άλλωστε αυτή η ομάδα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει προσφέρει τόσες επιτυχίες και χαρά στους Έλληνες φιλάθλους. Πρέπει να είναι συνέχεια κοντά στην ομάδα. Τους θέλουμε στο πλευρό μας., ανεξάρτητα αν πάει καλά η ομάδα ή όχι. Στο εξωτερικό, βλέπουμε πως αγαπάνε οι φίλαθλοι τις εθνικές ομάδας. Η Δανία είχε αποκλειστεί και όμως το γήπεδο είχε γεμίσει
".

Ο Τραϊανός Δέλλας μιλώντας για την παραμονή του Ομοσπονδιακού τεχνικού, μέσω του SuperΣπορ FM 94,6 δήλωσε: " Πρέπει να μείνει ο Ρεχάγκελ, ξέρει πως λειτουργεί μια ομάδα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα λένε αυτά, γιατί με τον Γερμανό θα βρουν θέση στην Εθνική ομάδα. Όσοι τα λένε, όμως, σκέφτονται το παρόν και όχι το μέλλον. Όσοι παίζουν στην Εθνική ομάδα πρέπει να δίνουν το 110% των δυνατοτήτων τους. Ο Ρεχάγκελ έχει φέρει στην ομάδα άλλο αέρα νοοτροπία και σεβασμό. Εξαρτάται από τον ίδιο και πιστεύω ότι θα κάνει το σωστό για τον εαυτό του και την ομάδα".

Όσο για τη πολυθρύλητη ανανέωση...
" Για να γίνει ανανέωση δεν παίζουν ρόλο τα πρόσωπα, αλλά η νοοτροπία. Οι παίκτες πρέπει να έχουν φιλοδοξίες, γιατί αυτοί φτιάχνουν και καταστρέφουν προπονητές. Δεν είναι εύκολο πράγμα η ανανέωση, η φανέλα της Εθνικής είναι βαριά και δεν μπορείς να βάλεις νέα παιδιά και να τους ζητήσεις να σηκώσουν το βάρος. Προσωπικά δεν σκέφτομαι να αποχωρήσω, όσο βλέπω ότι τα πράγματα λειτουργούν σωστά και υπάρχουν φιλοδοξίες".

Η επόμενη ημέρα
" Δεν γίνονται θαύματα, τα άλλα δύο παιχνίδια είναι δύσκολο να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για εμάς. Εμείς θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Η ομάδα έχει τέσσερα χρόνια επιτυχιών, τα παιδιά έδωσαν και τη ψυχή τους. Η Εθνική ομάδα είναι υπόθεση όλων, κόσμου, παικτών, και θα στενοχωρηθώ αν στους επόμενους αγώνες της Εθνικής βλέπω χίλια άτομα στο γήπεδο".

Ο αγώνας της Τετάρτης
" Μπορεί να παίξω, αφού αυτή η αναμέτρηση είναι διαφορετική. Με τους Δανούς δεν αγωνίστηκα, γιατί δεν βρισκόμουν στο 100% της ετοιμότητας και ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, που ήθελε ποδοσφαιριστές έτοιμους. Η απόφαση αυτή ήταν σωστή".

Δηλώσεις όμως έκαναν στο ξενοδοχείο στο οποίο έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή και οι Τάκης Φύσσας, Μιχάλης Καψής...

Τάκης Φύσσας: " Ολοι είμαστε απογοητευμένοι. Ακόμα κι εσείς οι δημοσιογράφοι βλέπω πως δεν είστε πολλοί εδώ. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή είσαι στη κορυφή και κάποια άλλη στιγμή στενοχωριέσαι. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την πορεία μας υπερήφανα μπροστά στον κόσμο μας".
" Ο κ.Ρεχάγκελ είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Εθνικής. Είναι δική του απόφαση. Εμείς φυσικά και θέλουμε να μείνει. Τις επόμενες μέρες θα παρθούν αποφάσεις. Αυτές πρέπει να είναι οι σωστές για να μην περάσουν 24 χρόνια για να προκριθούμε και πάλι στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης. Οι βάσεις υπάρχουν και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα".

Μιχάλης Καψής: " Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την πορεία στα προκριματικά με μια νίκη και μια καλή εμφάνιση. Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε γιατί ακόμα υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες. Υπάρχει απογοήτευση, αλλά η συνολική πορεία των τελευταίων χρόνων είναι θετική. Δεν χρειάζονται βιαστικές αποφάσεις. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι".

Μετά τη προπόνηση, μίλησαν ακόμη δύο παίκτες...
Άγγελος Μπασινάς: " Οι όποιες αναλύσεις θα πρέπει να γίνουν μετά το παιχνίδι. Μπροστά μας έχουμε μία επίσημη υποχρέωση στην οποία πρέπει να πετύχουμε και μετά θα δούμε τα υπόλοιπα. Σχετικά με τον Ρεχάγκελ, δε μπορώ να απαντήσω. Σχετικά με τα όσα ακούγονται για ανανέωση, τα πάντα εξαρτώνται από τον επόμενο προπονητή ή τον νυν, αν παραμείνει. Όσο για το επαγγελματικό μέλλον μου, τα πάντα θα κριθούν στο τέλος του μήνα. Καλύτερα είναι να μην πω περισσότερα προς το παρόν".

Κώστας Κατσουράνης: " Αφού έχουμε ένα επίσημο παιχνίδι μπροστά μας θέλουμε να κλείσουμε με νίκη και καλή εμφάνιση. Σχετικά με τον Ρεχάγκελ, δε μπορώ να απαντήσω τι θα γίνει. Προσωπικά, θέλω να μείνει. Η Εθνική πρέπει να συνεχίσει τη προσπάθεια. Εκτός από τις αγωνιστικές επιτυχίες, πρέπει να παραδεχτούμε ότι δημιούργησε φιλάθλους για την ίδια την Εθνική".


Ανοικτές οι προπονήσεις της Εθνικής

Όπως τη Δευτέρα, έτσι και την Τρίτη 11/10 (Αγιος Κοσμάς, 18:00), η προπόνηση της Εθνικής είναι ανοικτή για τον κόσμο. Ο κ. Οτο Ρεχάγκελ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ την Τρίτη 11/10 και ώρα 13:00 στα γραφεία της ΕΠΟ στο Ελληνικό.

Τα εισιτήρια του αγώνα Ελλάδα-Γεωργία

Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα των Εθνικών Ομάδων Ανδρών Ελλάδα-Γεωργία, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12/10/2005 στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2006. Τα εισιτήρια πωλούνται προς 30, 25 και 20 ευρώ από εκδοτήρια στον πεζόδρομο της οδού Κοραή (Αθήνα) και στο γήπεδο Καραϊσκάκη (ώρες λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 20:00).

News 24/7

24MEDIA NETWORK