Όλα τα αστέρια και χωρίς Ίσκο, Αρμπελόα η Ισπανία

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε συμπεριέλαβε όλους τους αστέρες της εθνικής Ισπανίας στην προεπιλογή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, αλλά άφησε εκτός τον Ίσκο και τον Άλβαρο Αρμπελόα, βασικό στέλεχος στις προηγούμενες επιτυχίες.

Όλα τα αστέρια και χωρίς Ίσκο, Αρμπελόα η Ισπανία

Η αγωνιστική άνοδος των Θέσαρ Αθπιλικουέτα (και για τα δύο άκρα) και Ντάνι Καρβαχάλ, σε συνδυασμό με την παρουσία του 21χρονου αριστερού μπακ της Σεβίλλης, Αλμπέρτο Μορένο, εκτόπισε τον διεθνή οπισθοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά από τον τραυματισμό του Βίκτορ Βαλδές, η τριπλέτα τερματοφυλάκων έχει "κλειδώσει" με τους Ίκερ Κασίγιας, Πέπε Ρέινα και Ντάβιδ ντε Χέα.

Στον χώρο του κέντρου, ο 63χρονος προπονητής δεν άφησε κανέναν έμπειρο μέσο παραπονεμένο, από την πλειάδα των δημιουργών της "φούρια ρόχα". Στην προεπιλογή βρίσκεται και το όνομα του Τιάγκο της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος αναρρώνει από ρήξη συνδέσμων, ωστόσο ο Ίσκο, το πιο σπουδαίο ταλέντο στη χώρα πέρυσι αλλά με ελάχιστα λεπτά συμμετοχής με τη Ρεάλ φέτος, δεν έλαβε κλήση.

Εκτός έμειναν και πιο αμυντικογενείς μέσοι όπως ο Χάβι Γκαρθία και ο Μάριο Σουάρεθ, με τον Αντέρ Ιτουράσπε της Αθλέτικ Μπιλμπάο να τους αντικαθιστά.

Για την επίθεση, τα ερωτήματα είναι πολλά. Στο Euro 2012, ο Ντελ Μπόσκε εφάρμοσε κατά κόρον ένα σύστημα δίχως φορ, ένα 4-6-0. Στην προεπιλογή βρίσκονται 6 ονόματα επιθετικών, εκ των οποίων οι 4 μπορούν να αγωνιστούν μόνο στην κορυφή (Ντιέγκο Κόστα, Φερνάντο Τόρες, Άλβαρο Νεγρέδο, Φερνάντο Γιορέντε) και οι δύο μπορούν να αξιοποιηθούν και στα άκρα (Πέδρο, Ντάβιδ Βίγια), με συνέπεια να έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρίσκονται στην τελική 23άδα.

Η προεπιλογή της εθνικής Ισπανίας

Τερματοφύλακες

Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Πέπε Ρέινα (Νάπολι), Ντάβιδ ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Αμυντικοί

Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Γεράρδ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Τζόρδι Άλμπα (Μπαρτσελόνα), Αλμπέρτο Μορένο (Σεβίλλη), Χάβι Μαρτίνεθ (Μπάγερν Μονάχου), Ραούλ Αλμπιόλ (Νάπολι), Χουανφράν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Μέσοι

Σέρχιο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Άντερ Ιτουράσπε (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Τιάγκο (Μπάγερν Μονάχου), Χεσούς Νάβας (Μάντσεστερ Σίτι), Ντάβιδ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Τσεσκ Φάμπρεγας (Μπαρτσελόνα), Χουάν Μάτα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Σάντι Καθόρλα (Άρσεναλ), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα)

Επιθετικοί

Πέδρο (Μπαρτσελόνα), Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντάβιδ Βίγια (Ατλέτικο Μαδρίτης), Φερνάντο Τόρες (Τσέλσι), Άλβαρο Νεγρέδο (Μάντσεστερ Σίτι), Φερνάντο Γιορέντε (Γιουβέντους)

Όλα τα αστέρια και χωρίς Ίσκο, Αρμπελόα η Ισπανία

News 24/7

24MEDIA NETWORK