Όλα τα δεδομένα για τον Χιμένεθ

Ο Άκης Γεωργίου πιάνει το θέμα απ' όλες τις πλευρές και γράφει για το μέλλον του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Μένει ή όχι ο Ισπανός προπονητής μετά το φινάλε της σεζόν; Τι προβλέπει το συμβόλαιό του.

Όλα τα δεδομένα για τον Χιμένεθ

Την τελευταία διετία η προσέγγιση της ΑΕΚ στο θέμα του προπονητή έχει δείξει μια διάθεση ν' αντιμετωπίζει τους πάντες ως αναλώσιμους. Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε άδοξα η παρουσία του Τραϊανού Δέλλα στην τεχνική ηγεσία, ακολούθησαν αρκετοί και υπήξε μπέρδεμα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στον πάγκο της Ένωσης από την αρχή της περασμένης σεζόν μέχρι σήμερα (περίπου 1,5 σεζόν δηλαδή) κάθισαν σε αυτόν (με τους υπηρεσιακούς) 7 διαφορετικοί τεχνικοί! Μεγάλος αριθμός που δείχνει, αν μη τι άλλο, αστάθεια.

Όλο αυτό συνέβη γιατί στην ουσία διαπιστώθηκε ένα χάσμα μεταξύ θεωρίας και πράξης αλλά και μια ασάφεια στις προδιαγραφές που έθετε κάθε φορά η ΑΕΚ για τον εκλεκτό.

Ο... πνιγμένος, βέβαια, από τα μαλλιά του πιάνεται. Μοιραία, όταν τα πράγματα έφτασαν σε πολύ οριακό σημείο επιστρατεύτηκε η λύση του Μανόλο Χιμένεθ. Η πορεία της -ασταθούς- ΑΕΚ επί των ημερών του Ισπανού ήταν καλύτερη του αναμενομένου και λογικό είναι πλέον γίνονται σκέψεις για επέκταση της συνεργασίας μαζί του. Αν και είναι νωρίς να προβλεφθεί το μέλλον, διότι υπάρχουν ακόμη ανοικτά μέτωπα (κύπελλο, πλέι οφ), το κλίμα ωστόσο είναι θετικό.

ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ

Ο Μανόλο Χιμένεθ, προερχόμενος από μια περίοδο απραξίας, είδε από την πρώτη στιγμή την ΑΕΚ ως την ευκαιρία της καριέρας του προκειμένου να επιστρέψει στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Οι συνθήκες συγκριτικά με το πρώτο πέρασμα του είναι εντελώς διαφορετικές, αφού πλέον υπάρχει διοικητική σταθερότητα και η λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος σε σχέση με την τότε περίοδο είναι η ημέρα με τη νύχτα.

Ο Ισπανός ήθελε το συγκεκριμένο βήμα, το αναζητούσε και αντιμετωπίζει την ΑΕΚ ως μια κομβική καμπή της καριέρας του, δεδομένης της τροπής που πήρε αυτή μετά το Κατάρ.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Σε κάποιες απομονωμένες κουβέντες του με ποδοσφαιριστές και ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος, μάλιστα, ο Μανόλο εμφανίζεται να μιλάει σαν να βλέπει την ΑΕΚ μακροπρόθεσμα. Σαν να είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα είναι και του χρόνου εδώ. Δεν είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα αυτή η αίσθηση, αφού ακόμα και να "στραβώσουν" τα πράγματα στην πορεία, πολύ δύσκολα θα χρεωθεί κάτι στον Χιμένεθ εκτός αν κάνει… χαρακίρι στο υπόλοιπο. Αντίθετα, είναι γενικότερο το συμπέρασμα πως του πιστώνεται ένα μεγάλο μέρος της αγωνιστικής ανάκαμψης, η οποία -αν σκεφτεί κανείς τι πέρασε η ΑΕΚ στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν- είναι εντυπωσιακή.

ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Η ΑΕΚ

Με τα τωρινά δεδομένα της ΑΕΚ, ο Μανόλο είναι ένας προπονητής κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της. Πρώτα-πρώτα είναι… κανονικός προπονητής. Επίσης έχει καλή επαφή με τους παίκτες, κάτι γνωστό απ' όταν το 2011 η πλειονότητα του ρόστερ (Έλληνες-ξένοι) έκλαιγε με "μαύρο δάκρυ" μετά την απόφαση Αδαμίδη να τον αντικαταστήσει με τον Κωστένογλου. Διψάει ακόμη για να αποδείξει πράγματα λόγω της τροπής που πήρε η καριέρα του και δεν αντιμετωπίζει το κλαμπ αφ' υψηλού, όπως συνέβη με άλλους προπονητές (Πογέτ). Άκρες στη διεθνή αγορά έχει, αφού επί των ημερών του στο πρώτο πέρασμα ήρθαν ως δανεικοί οι Χουάν Κάλα και Χοσέ Κάρλος από τη Σεβίλλη, ως εκ τούτου καλύπτει σε μεγάλο βαθμό το πακέτο που μπορεί να κάνει την ΑΕΚ να τον δει σοβαρά και πιο μακροπρόθεσμα.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Τον Γενάρη ΑΕΚ και Χιμένεθ υπέγραψαν ένα συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν με οψιόν επέκτασης από την ομάδα. Συνεπώς υπήρχε εξ αρχής η βλέψη κοινής πορείας μετά το καλοκαίρι. Αν η σεζόν τελείωνε σήμερα, ο Χιμένεθ θα ήταν με κλειστά τα μάτια ο... επόμενος προπονητής της ΑΕΚ. Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το τέλος της σεζόν είναι ο μόνος παράγοντας που κρατάει το θέμα ανοιχτό, όμως οι πιθανότητες είναι συντριπτικά υπέρ του Μανόλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK