Ολα τα πλάνα του Ουζουνίδη για την πρώτη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα

Που καταλήγει ο Ελληνας τεχνικός για το βασικό σχήμα του κυριακάτικου (17/9) must win αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Λεωφόρο και ποια είναι τα «ερωτηματικά» στην… εξίσωση της επιθετικής γραμμής. Ανάλυση του Contra.gr.

Ολα τα πλάνα του Ουζουνίδη για την πρώτη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα

Ήταν ίσως η πιο… περίεργη εβδομάδα προετοιμασίας στον Παναθηναϊκό από την εκκίνηση της σεζόν, υπό την έννοια πως υπήρχαν πάρα πολλά ερωτηματικά σε πρόσωπα και θέσεις, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να ψάχνει τον καλύτερο δυνατό σχηματισμό και την καλύτερη δυνατή «χημεία» εν όψει του κυριακάτικου (17/9) must win αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Λεωφόρο.

Αλλα περιθώρια για… γκέλες δεν υπάρχουν ούτε για αστείο για τους «πράσινους» κι ο Ελληνας τεχνικός αναζήτησε την καλύτερη δυνατή διάταξη, βλέποντας μικρές-μικρές λεπτομέρειες στην προπόνηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ημερών.

Ο ίδιος έδειξε κάποιες σκέψεις του στις προπονήσεις του τελευταίου διημέρου, οι οποίες σταχυολογούνται ως εξής:

ΑΜΥΝΑ: Στις πτέρυγες το δίδυμο θα είναι ξανά… σουηδικό. Γιόχανσον από τα δεξιά και Χουλτ από τα αριστερά. Στους στόπερ με δεδομένη για ακόμη ένα παιχνίδι την απουσία του Μολέδο (επιστρέφει 100% έτοιμος την άλλη εβδομάδα στο Αγρίνιο), ο Κολοβέτσιος θα είναι ο ένας κεντρικός αμυντικός. Η έτερη επιλογή, όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Κουτρουμπής και όχι ο Κουρμπέλης, αφού ο Ουζουνίδης θέλει να διατηρήσει τον (νέο) κάπτεν του Παναθηναϊκού στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ: Ο λόγος που ο 48χρονος τεχνικός δεν θέλει να μετακινήσει τον «Κούρμπε» απ’ τα χαφ, έχει να κάνει με τα τρεξίματα του Σιλά. Ο μέσος από το Μάλι δεν έδειξε ακόμη στο 100% από πλευράς δυνάμεων και επιπέδου αντοχών σ’ αυτή την εβδομάδα κι όπως όλα δείχνουν θα έρθει από τον πάγκο -ως μία έξτρα επιλογή- κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δίπλα στον Κουρμπέλη θα πάρει θέση ο Χίλιεμαρκ, ενώ στις πτέρυγες θα ξεκινήσουν οι Μουνιέ (δεξιά) και Λουντ (αριστερά). Ο Γάλλος είχε έναν μικροτραυματισμό την Παρασκευή (15/9) προς το τέλος της προπόνησης μετά από ένα δυνατό τάκλιν που δέχθηκε. Εφυγε με λίγο πάγο στο πόδι, όμως η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία και λογικά θα παίξει βασικός.

ΕΠΙΘΕΣΗ: Εδώ η... εξίσωση δυσκολεύει. Διότι το δίδυμο των Λουτσιάνο-Τσάβες δεν λειτούργησε καλά στην Κέρκυρα, αλλά και γιατί ο Ουζουνίδης θέλει να περάσει και κάποια… μηνύματα. Στην προπόνηση της Παρασκευής, δοκίμασε με τους βασικούς τους Άλτμαν και Μολίνς. Εχει μία μικρή πιθανότητα το συγκεκριμένο δίδυμο, αφού η «καλή», ενδεκαδιακή πρόβα των «πράσινων» γίνεται συνήθως την προπαραμονή των αγώνων. Στο μυαλό του Ουζουνίδη είναι και το δίδυμο Τσάβες-Μολίνς, με τον Αργεντινό να παίζει λίγο πιο πίσω απ’ τον Σουηδό, αλλά και το δίδυμο Άλτμαν-Τσάβες. Αυτό θα το αποφασίσει το πρωί της Κυριακής, λίγες ώρες πριν τον αγώνα…

Στην προπόνηση του Σαββάτου (16/9), ο 48χρονος τεχνικός είδε για πρώτη φορά απ’ την εκκίνηση της σεζόν (και) τον Λούκας Βιγιαφάνιες να μπαίνει σ’ όλο το πρόγραμμα της ομάδας, έχοντας ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό (οστικό οίδημα) που τον βασάνισε εδώ και τρεις μήνες στον αστράγαλο (ήταν καθαρή η μαγνητική που έκανε την Παρασκευή).

Από εκεί και πέρα, ο Κουλιμπαλί ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και οι Καμπέσας, Τζανδάρης θεραπεία. Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλάμβανε ζέσταμα, κορόιδο, παιχνίδι στο μισό γήπεδο και εξάσκηση στις στατικές φάσεις.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ουζουνίδης ανακοίνωσε τα ονόματα που μετέχουν στην 20μελή αποστολή για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης: Στην αποστολή βρίσκονται οι Βλαχοδήμος, Διούδης, Ευαγγέλου, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Ινσούα, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Λουντ, Σιλά, Στάικος, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Μουνιέ, Λουτσιάνο, Άλτμαν, Τσάβες, Μολίνς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK