Όλα της προετοιμασίας… δύσκολα!

Πως η θέση του ΠΑΟ στα πλέι-οφ επηρεάζει τη ζωή του στο καλοκαιρινό «χτίσιμο», ποιες είναι οι ημερομηνίες των κληρώσεων και των πρώτων αγώνων σε Champions και Europa League και ποιο είναι το "πράσινο" πλάνο για τους 4+1 «πράσινους» διεθνείς, που θα επιβαρυνθούν περισσότερο από όλους. Το Contra.gr, αναλύει το δύσκολο εφετινό καλοκαίρι του «τριφυλλιού».

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ËÁÑÉÓÁ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
panathinaikos omadiki EUROKINISSI SPORTS

Η εφετινή σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη για το «τριφύλλι», αφού εκκρεμούν οι πέντε «μάχες» στη διαδικασία των πλέι-οφ, ωστόσο στο μυαλό του Μαρίνου Ουζουνίδη, ήδη «τρέχει» (παράλληλα με τα ματς που έπονται) και ο σχεδιασμός για την καλοκαιρινή προετοιμασία και το «χτίσιμο» του νέου Παναθηναϊκού.

Και στο πως θα προγραμματιστεί όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα όλο το «πράσινο» πλάνο, το οποίο επηρεάζεται ως έναν βαθμό κι απ’ τη θέση την οποία θα καταλάβουν οι «πράσινοι» στους αγώνες κατάταξης. Τι ΔΕΝ θέλει ο Εβρίτης τεχνικός; Πρώτα απ’ όλα να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στην 4θέση των πλέι-οφ, διότι αυτό θα φέρει ακόμη πιο μπροστά την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, η οποία έχει ήδη προγραμματιστεί να ξεκινήσει πιο νωρίς απ’ τις τελευταίες σεζόν. Συγκεκριμένα:

ΠΛΑΝΟ Νο1

--Στο ενδεχόμενο που ο Παναθηναϊκός δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αγώνων κατάταξης και τερματίσει 4και συμμετάσχει στον β’ προκριματικό τουEuropaLeague, η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου! Με το χρόνο ξεκούρασης της πλειοψηφίας των παικτών να είναι μόλις 12 μέρες!

Μετά από τις πρώτες 2-3 μέρες με τα εργομετρικά και τα ιατρικά τεστ, οι παίκτες θα «κλειστούν» για 10-15 μέρες στο «Γ. Καλαφάτης» ή στο προπονητικό της Παιανίας (ανάλογα με την εξέλιξη στις επαφές με την πλευρά του Γιώργου Βαρδινογιάννη) και στα τέλη Ιουνίου θα φύγουν για περίπου 10 μέρες στο εξωτερικό, για να δώσουν 3-4 δυνατά φιλικά και να γίνει το πρώτο «μοντάρισμα».

Κι όλα αυτά, διότι στις 19 Ιουνίου θα μάθουν τον αντίπαλό τους στον β’ προκριματικό και στις 13 και 20 Ιουλίου θα δώσουν τα πρώτα νοκ-άουτ παιχνίδια τους στη διοργάνωση. Αυτό το σενάριο βεβαίως είναι πολύ πιο… χαμηλά, αλλά δεν παύει να αποτελεί μία (μικρή ή μεγάλη, ουδείς μπορεί να προδικάσει) πιθανότητα. Και σίγουρα θα είναι πολύ κακό, τόσο για το σύνολο της ξεκούρασης και της προετοιμασίας της ομάδας, αλλά και τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αφού θα είναι απίθανο να έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές κινήσεις των «πράσινων» πριν καν βγει ο Ιούνης.

ΠΛΑΝΟ Νο2

--Στο ενδεχόμενο που ο Παναθηναϊκός τερματίσει από πρώτος, μέχρι τρίτος στα πλέι-οφ, η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 19 Ιουνίου. Πάλι μικρό το περιθώριο της ξεκούρασης, αλλά σίγουρα όχι τόσο… μικρό, όσο της 4θέσης. Σ’ αυτή την περίπτωση, ο Παναθηναϊκός αν είναι 2ή 3στα πλέι-οφ, θα συμμετάσχει στον γ’ προκριματικό τουEuropaLeague(όπως πέρσι) και θα μάθει τον αντίπαλό του στην κλήρωση της 14Ιουλίου. Με τους αγώνες να είναι ήδη καθορισμένοι για τις 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου και τα περιθώρια ευελιξίας (και στις μεταγραφές) να είναι πολύ πιο μεγάλα. Αν τώρα, φτάσει στην πρωτιά των ελληνικών πλέι-οφ, θα λάβει μέρος στον γ’ προκριματικό τουChampionsLeagueμαζί με τον Ολυμπιακό (μόνο που οι Πειραιώτες θα πορευτούν στην κλήρωση απ’ το δρόμο των πρωταθλητών) και θα μάθει τον αντίπαλό του πάλι στις 14 Ιουλίου. Μόνο που οι αγώνες ετούτη τη φορά θα οριστούν 25-26 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου (οι ρεβάνς).

ΤΑ "ΒΑΣΑΝΑ" ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα επιπλέον… βάσανα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Διότι στην όλη «εξίσωση» της καλοκαιρινής προετοιμασίας θα πρέπει να βάλει ΚΑΙ τους διεθνείς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των ελληνικών πλέι-οφ, θα έχουν ΚΑΙ παιχνίδια με τις εθνικές ομάδες τους! Εχουμε και λέμε λοιπόν:

--Οι Μάρκους Μπεργκ και Νίκλας Χουλτ θα αντιμετωπίσουν με την εθνική Σουηδίας τη Γαλλία στις 9 Ιουνίου στη Στοκχόλμη (στο ντέρμπι πρωτιάς του πρώτου ομίλου και στις 13 Ιουνίου έχουν φιλικό με τη Νορβηγία στο Όσλο.

--Οι Ζέκα Γκονσάλβες και (πιθανότατα) Δημήτρης Κουρμπέλης, έχουν τον αγώνα «φωτιά» της εθνικής Ελλάδος με την Βοσνία στη Ζένιτσα στις 9 Ιουνίου.

--Η Φινλανδία του Ρόμπιν Λουντ έχει εντός έδρας παιχνίδι με το Λιχτενστάιν στις 7 Ιουνίου και «καπάκι» εντός έδρας ματς με την Ουκρανία στις 11 Ιουνίου.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ

Όλα αυτά σημαίνουν τρομακτική επιβάρυνση για παίκτες που έχουν ήδη τραβήξει μεγάλο… κουπί την εφετινή σεζόν. Και ειδικά ο Μπεργκ τους τελευταίου 22 μήνες παίζει σερί μπάλα (προκριματικά, τελικάEuro2016 κλπ), με μόλις δύο εβδομάδες ξεκούραση.

Το πλάνο για τους διεθνείς περιλαμβάνει έξτρα άδεια και «απουσία» απ’ το πρώτο μέρος της προετοιμασίας και ενσωμάτωσή τους στο δεύτερο στάδιο, αυτό των φιλικών στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη, για να μην… κλατάρουν και να πάρουν τις απαιτούμενες «ανάσες». Εφόσον ο Παναθηναϊκός ξαναλέμε ΔΕΝ τερματίσει 4και κάνει ακόμη πιο… δύσκολη τη ζωή του το εφετινό καλοκαίρι. Αλλά και πάλι, τα περιθώρια ξεκούρασης για όλους, φέτος θα είναι (πολύ) μικρότερα από κάθε άλλη φορά…

News 24/7

24MEDIA NETWORK