Όλες οι δηλώσεις

Όλες οι δηλώσεις

Ρεπορτάζ: Άγγελος Τόμπρος-Ζαφείρης Φαφούτης

Η ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας μεταξύ ΕΠΟ και Ότο Ρεχάγκελ συνοδεύτηκε, ως είθισται, και από δηλώσεις. Τo contra.gr ήταν εκεί…

Αναλυτικά...

Βασίλης Γκαγκάτσης: " Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη. Βέβαια κάποιοι από εσάς ίσως διαμαρτυρηθείτε που δεν διέρρευσε κάτι προς τα έξω, όμως έτσι έπρεπε να γίνει. Αυτή την ανακοίνωση ανέμενε όλη η Ελλάδα. Θέλαμε να παραμείνει, του κάναμε νωρίς την πρόταση, ήμασταν συνεπέστατοι σε αυτή τη σκέψη και προχωρήσαμε με γρήγορους ρυθμούς. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη. Ήταν ζήτημα δέκα λεπτών.

Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω που επέλεξε να μείνει για όσα έχει κάνει και θα κάνει στο μέλλον. Θέλω να επιστρέψουμε εκεί που πραγματικά αξίζουμε. Ο μόνος όρος που έθεσε ήταν εάν η ομοσπονδία θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια αυτή. Και εγώ προσωπικά και το Δ.Σ με την ομόφωνη απόφαση τον διαβεβαιώσαμε πως θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Εθνική με το ίδιο πάθος για να τη δούμε εκεί που τη θέλουμε όλοι οι Έλληνες.

Στόχος μας είναι να γίνει ο μακροβιότερος προπονητής που θα κάτσει σε ελληνικό πάγκο και φυσικά σε αυτόν της Εθνικής. Αυτομάτως ανανεώνεται και η συνεργασία με τον Γιάννη Τοπαλίδη. Πιστεύω ότι η συνεργασία μας δεν θα τελειώσει στα προκριματικά του Euro 2008 αλλά στην τελική φάση ".

Ότο Ρεχάγκελ: " Η καρδιά μου είναι στην Ελλάδα. Είχα προτάσεις από ομάδες αλλά έχει δημιουργηθεί μια ανθρώπινη σχέση με την ομάδα. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να αποκλείεται μια ομάδα από τα προκριματικά και ο κόσμος να ζητά την παραμονή του προπονητή.

Δεν μπορούσα όμως να πάρω αμέσως την απόφαση. Έπρεπε να σκεφτώ. Μιλήσαμε με τη γυναίκα μου και μου να αποφασίσω μόνος. Η απόφαση που πήρα προήλθε επίσης από συζήτηση με τους παίκτες, με τους οποίους είπαμε να οδηγήσουμε την Εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008. Με τον πρόεδρο υπήρξε καλή συνεργασία ανάμεσά μας και θα συνεχίσει να υπάρχει.

Στην ομάδα δεν υπάρχει παλιός και νέος ποδοσφαιριστής. Φαίνεται άλλωστε από τις επιλογές αρκετών νεαρών παικτών. Αρκεί να μου αποδείξουν πως μπορούν να βοηθήσουν. Εγώ επιζητώ εγγυήσεις πως θα προσφέρουν.

Στα προκριματικά καμία ομάδα δεν ήταν καλύτερη από εμάς, κανείς δεν μας... κόλλησε στον τοίχο. Έπρεπε να νικήσουμε εντός έδρας την Ουκρανία, όπου μάλιστα δεν μας δόθηκε πέναλτι, ενώ ήρθαμε ισόπαλοι δύο φορές με τους Τούρκους. Αν κάνουμε ανάλυση σε αυτά τα παιχνίδια, θα δούμε ότι είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Κάθε ομάδα έχει στυλοβάτες, όπως για παράδειγμα η Τσεχία και η Γαλλία οι οποίοι επέστρεψαν για να τις βοηθήσουν στο τέλος "

News 24/7

24MEDIA NETWORK