Όλη η Ουρουγουάη στο πλευρό του Σουάρες

Από τους παίκτες και τους προπονητές, μέχρι τον πρόεδρο της χώρας, όλοι στήριξαν ανοιχτά το αστέρι της ομάδας, Λουίς Σουάρες, για τις κατηγορίες που του προσάπτονται για το δάγκωμα στο Κιελίνι. Διαβάστε τι δήλωσαν.

Όλη η Ουρουγουάη στο πλευρό του Σουάρες
2014 GETTY IMAGES

Άπαντες στο στρατόπεδο της εθνικής Ουρουγουάης στέκονται στο πλευρό του Λούις Σουάρες, μετά και τις αυστηρές κυρώσεις που αντιμετωπίζει το αστέρι της ομάδας για το δάγκωμά του στον Κιελίνι.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Βίλμαρ Βαλδές μίλησε στην ιστοσελίδα "Tenfield" για το περιστατικό, υποστηρίζοντας τον επιθετικό της "σελέστε": "O Λουίς είναι καλό παιδί. Έχει περάσει πολλά. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι και γι΄αυτό κάνουμε ότι μπορούμε για να τον προστατέψουμε".

Όλη η Ουρουγουάη στο πλευρό του Σουάρες

Ο δικηγόρος του Σουάρες, Αλεχάντρο Μπάλμπι, από τη μεριά του δήλωσε πως: "Τα μμε της Αγγλίας και της Ιταλίας είναι αυτά που έχουν γιγαντώσει το θέμα".

Ενώ ο συμπαίκτης του Ντιέγκο Λουγκάνο, υποστήριξε ότι: "Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν ένα είδος βεντέτας με τον Σουάρες. Είναι προφανές πως αυτή η βεντέτα πουλάει, γι' αυτό και τη συνεχίζουν".

Ακόμα και ο πρόεδρος της χώρας, Χοσέ Μουχίκα, στήριξε ανοιχτά το αστέρι της χώρας του, λέγοντας πως: "Δεν τον έχουμε επιλέξει για να είναι φιλόσοφος ή μηχανικός και να έχει καλούς τρόπους. Είναι σπουδαίος παίκτης. Δεν τον είδα να δαγκώνει κανέναν. Δυνατές φάσεις είναι φυσικό να συμβαίνουν σε ένα παιχνίδι".

Όλη η Ουρουγουάη στο πλευρό του Σουάρες

"Στο ποδόσφαιρο συμφωνείς με αυτό που λέει ο διαιτητής. Αν ήταν να παίρναμε αποφάσεις για καθετί που λένε τα μμε, τότε θα είχαν δοθεί και πέναλτι και κάρτες που δεν σφυρίχτηκαν ποτέ".

Πέρα από τους υποστηρικτές του Σουάρες, υπήρξε και ένας συμπατριώτης του που είδε διαφορετικά τη φάση. Ο λόγος για το μοναδικό επιζών από τον αξέχαστο τελικό του 1950, όταν η Ουρουγουάη νίκησε μέσα στο Μαρακανά τη Βραζιλία και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, Αλσίδες Γκίγια. Σύμφωνα με τον ίδιο, "ο Σουάρες παίζει καλά, αλλά έχει κάνει πράγματα που δεν είναι φυσικά για έναν ποδοσφαιριστή. Η FIFA θα πρέπει να τον τιμωρήσει γι' αυτή του την ενέργεια".

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία - Ουρουγουάη 0-1 (VIDEO)

Έγινε παιχνίδι το δάγκωμα του Σουάρες! (VIDEO)

Ένοχο κρίνει η FIFA τον Σουάρες

Το έγκλημα Σουαρες, η τιμωρία Πραντέλι και η Κολομβία

Η φωτογραφία-υπερασπιστική γραμμή της Ουρουγουάης για τον Σούαρες

News 24/7

24MEDIA NETWORK