Όλη η ουσία του Παναθηναϊκού κρύβεται στο τρέξιμο του Αλεξανδρόπουλου

Ο Μακέντα ξόδεψε το τετ α τετ και ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο η συνολική ενέργεια, και ότι τόσο το 0-0, επιτρέπει σε μια ομάδα υπό δημιουργία να πιστεύει ότι μπορεί να προοδεύσει κι άλλο.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ήταν εκ των διακριθέντων του Παναθηναϊκού στο 0-0 με τον Ολυμπιακό
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ήταν εκ των διακριθέντων του Παναθηναϊκού στο 0-0 με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Το τρέξιμο του Αλεξανδρόπουλου από τη μεσαία γραμμή μέχρι την εστία του Σα για να τον πιέσει, σε μία -φαινομενικά- φάση που θα έδινε κάτι, ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό και επί της ουσίας ήταν ό,τι δεν είχαν οι 'πράσινοι' στο πρόσφατο ντέρμπι στο φαληρικό στάδιο.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη κατέβηκε να παίξει με τον πρωταθλητή σ' ένα ματς που δεν είχε να του προσφέρει τίποτα εκτός από το να φουσκώσει από υπερηφάνεια. Αντίθετα, είχε πολλά να χάσει κόντρα στον αήττητο πρωταθλητή και στη δεδομένα καλύτερη, από αυτόν, ομάδα. Κάτι, πάντως, το 3-4-3 του Έλληνα κόουτς, που έφερνε 5 αμυντικούς σε φάση άμυνας, κάτι η πίεση στη μεσαία γραμμή που χαλούσε τη δημιουργία του Ολυμπιακού, κάτι τα τρεξίματα και η ένταση που έβγαλαν στο πρώτο ημίχρονο, έφεραν τον Παναθηναϊκό σε καλύτερη θέση και με μεγάλη ευκαιρία στο 11', αυτή του Μακέντα μετά την κάθετη του Μπουζούκη. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, πήρε το 'δώρο' από τον Κομίνη στις καθυστερήσεις, ο Βαλμπουενά στήθηκε στην άσπρη βούλα του πέναλτι, αλλά ο Σωκράτης Διούδης για ακόμα μία φορά απέδειξε γιατί είναι εφέτος ο καλύτερος παίκτης του τριφυλλιού.

Το κατόρθωμα του Παναθηναϊκού, αν θεωρήσουμε ως δόκιμο να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λέξη, είναι ότι έπαιξε με την ίδια ένταση και στο δεύτερο μέρος, χωρίς να παρουσιάσει σημάδια κόπωσης. Η όποια κόπωση ήταν περισσότερο στο μυαλό, στις φάσεις που χρειαζόταν διαύγεια σκέψης για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για το γκολ. Αυτές δεν υπήρχαν, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ξοδεύουν δυνάμεις και ενέργεια για να επιτεθούν, αλλά να τα χαλούν στην τελική προσπάθεια κυρίως από δικά τους λάθη.

Το 0-0, ως αποτέλεσμα, θα ξεχαστεί. Δεν ήταν ούτε καν μία 'χορταστική' ισοπαλία. Για τον Παναθηναϊκό, παρόλα αυτά, γεννά ψυχολογία και δείχνει ότι τακτικά μπορεί να προχωρήσει μπροστά, αν υπάρχει η θέληση. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για μία ομάδα με προβλήματα και αποχωρήσεις και με δύο πιτσιρικάδες που ξεκίνησαν βασικοί (Θεοχάρης, Αλεξανδρόπουλος) που έδειξαν ότι έχουν τα κότσια να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και της όλης κατάστασης.

Τα κέρδη για τους 'πράσινους' είναι πολλά. Κράτησε μία παραγωγική ομάδα χωρίς 'καθαρή' ευκαιρία, πλην του χαμένου πέναλτι, κόβοντάς της βαθμούς στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε απέναντι σε έναν αντίπαλο που τα είχε όλα υπέρ του συν την ορμή του αήττητου πρωταθλήματος.

Ο Γιώργος Δώνης, βέβαια, δεν πρόκειται να το αντιμετωπίσει αυτό το αποτέλεσμα ως κάτι σημαντικό. Το έκανε και στο 1-1 της κανονικής διάρκειας με τη χαρακτηριστική του κίνηση προς τον πάγκο στο σφύριγμα της λήξης. Έτσι μεγαλώνουν οι ομάδες. Και το μέλημα του Παναθηναϊκού τούτη τη στιγμή δεν είναι να κόβει βαθμούς από τον -καλύτερο- Ολυμπιακό, αλλά να γίνει καλύτερος για να τον πλησιάσει.


News 24/7

24MEDIA NETWORK