Ολυμπιακός-Στεάουα Β. 0-1
Υπό το βλέμμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ένας προβληματικός Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Στεάουα Βουκουρεστίου (0-1) στο τελευταίο φιλικό πριν το πρώτο ματς με την Μπέσα (15/07) για τα προκριματικά του Europa League. Ερχεται το Σάββατο ο Ιμπαγάσα, τι γίνεται με Καμορανέζι και Ρόμενταλ.
Χωρίς υπερβολή, πετάμε στα σκουπίδια το πρώτο μέρος του Ολυμπιακού, αφού σε καμία περίπτωση δεν έδειξε στοιχεία ομάδας, απειλήθηκε ιδιαίτερα από τη Στεάουα, δέχθηκε γκολ και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να αντιδράσει.
Στην επανάληψη η εικόνα βελτιώθηκε, αλλά μη φανταστείτε φοβερά πράγματα. Αν εξαιρέσουμε την ωραία προσπάθεια του Μιραλάς στο 55ο λεπτό και την κεφαλιά του Ντιόγκο στο 76ο, μετά το… χάος.
Το σίγουρο είναι ότι ο Λίνεν έχει δουλειά ακόμη. Εύκολα ή δύσκολα θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπέσα, ωστόσο ενόψει των πιο… σοβαρών υποχρεώσεων θα υπάρξει πρόβλημα.
Λίνεν: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι με Μπέσα”
Σχετικά ικανοποιημένος έμεινε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Έβαλντ Λίνεν, αμέσως μετά την λήξη της φιλικής αναμέτρησης: ” Μπορεί η ομάδα να έχασε 1-0 όμως είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την εικόνα που έδειξαν τα παιδιά σήμερα”, είπε σχετικά, ενώ ερωτηθείς για το αν η ομάδα θα είναι έτοιμη στο παιχνίδι με την Μπέσα, τόνισε: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στο παιχνίδι με την Μπέσα. Βρισκόμαστε εδώ 17 μέρες και δουλεύουμε πολύ καλά. Υπάρχει μεγάλη κούραση καθώς κάνουμε καθημερινά διπλές προπονήσεις”.
Αναφορικά με το μέλλον του υπό δοκιμή, Ζόραν Μπάμποβιτς, είπε: “Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Είχε κάποια μικρά προβλήματα τραυματισμών που δεν τον άφησαν να αγωνιστεί πολύ ώστε να τον δούμε. Την επόμενη εβδομάδα που θα γίνουν κάποιες κινήσεις θα εξετάσουμε και την περίπτωσή του”.
Τέλος σχετικά με την απουσία του Κώστα Μήτρογλου από την φιλική αναμέτρηση με τους Ρουμάνους, δήλωσε: ” Έπρεπε να κάνει μια έξτρα προπόνηση και γι’ αυτό το λόγο έμεινε στο ξενοδοχείο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά“.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ:
11ο λεπτό: Γκολ για την Στεάουα! O Στάνου δέχτηκε εξαιρετική ασίστ στην πλάτη των αμυντικών του Ολυμπιακού και πλάσαρε εύστοχα τον Νικοπολίδη.
27ο λεπτό: Ο Ζαϊρί εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο προωθημένος Μπράβο δοκίμασε το σουτ μέσα στη μεγάλη περιοχή της Στεάουα, αλλά ο τερματοφύλακας Στνάντσα σταμάτησε τη μπάλα.
55ο λεπτό: Ο Μιραλάς έκανε μια εντυπωσιακή ενέργεια, έδωσε ωραία πάσα στον Ντιόγκο, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό από πλάγια θέση να κάνει το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Στεάουα αντέδρασε σωστά.
60ο λεπτό: Σουτ του Τανέσε έξω από την περιοχή, ασταθής απόκρουση του Νικοπολίδη.
ΑΛΛΑΓΕΣ: Επστάιν, Μέλμπεργκ, Ποτουρίδης, Κατσικογιάννης, Ντάρμπισιρ αντί των Ζαϊρί, Βαλεριάνου, Ντουντού, Μαρέσκα και Μπράβο.
76ο λεπτό: Ο Κατσικογιάννης βρήκε δεξιά τον Γκαλίτσιο, ο οποίος έκανε την σέντρα και ο Ντιόγκο την κεφαλιά με την μπάλα να περνά άουτ
ΑΛΛΑΓΕΣ: Μέσα οι Βάντερσον, Όσκαρ, Βασιλόγιαννης, Νικλητσιώτης και Γιάννης Παπαδόπουλος, έξω οι Ντιόγκο, Ντουντού, Γκαλίτσιος, Μιραλάς, Φετφατζίδης.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Βαλεριάνος, Γκαλίτσιος, Μοντεστό, Μπράβο, Ζαϊρί, Μιραλάς, Ντουντού, Μαρέσκα, Φετφατζίδης, Ντιόγκο.
Αναπληρωματικοί: Μέγιερι, Μέλμπεργκ, Ποτουρίδης, Όσκαρ, Ντάρμπισιρ, Βασιλόγιαννης, Νικλητσιώτης, Επστάιν, Γ. Παπαδόπουλος, Βάντερσον, Κατσιγκογιάννης.
Στεάουα Βουκουρεστίου (Βίκτορ Πιτούρκα): Στάντσα, Εμεγκάρα, Αμπρουτάν, Στόικα, Γκαρντός, Τανάσε, Πακουράρ, Νικολίτα, Ράντουτ, Λατοβλένιτσι, Στάνκου.