Ολυμπιακός Βόλου -ΑΕΛ 2-1
Σπουδαία νίκη πρόκριση για τον Ολυμπιακό Βόλου επί της ΑΕΛ στο ΕΑΚ Βόλου με σκορ 2-1. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με τέρμα που σημείωσαν στην εκπνοή της αναμέτρησης να πάρουν το εισιτήριο για τους 16 του κυπέλλου hellas online.
Οι Βολιώτες προηγήθηκαν νωρίς στο παιχνίδι με τον Ροτζέριο να νικάει με κεφαλιά τον Σέρεμετ στο 5ο λεπτό. Το τέρμα αυτό έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι -όπως ήταν αναμενόμενο- με την ΑΕΛ να πιέζει στη συνέχεια για την ισοφάριση.
Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 41′ με αυτογκόλ του Κακαρά και να πάνε έτσι στα αποδυτήρια με διαφορετική ψυχολογία.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η αποβολή του Νταμπίζα στο στο 68′ έδωσε το αριθμητικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους οι οποίοι ωστόσο δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν. Στο 83′ ο διαιτητής Ντάκος άφησε και την ομάδα του Βόλου με 10, αποβάλλοντας τον Πλιάγκα.
Και ενώ θα περίμενε κανείς -με την αριθμητική ισορροπία πλέον- πως το ματς να οδηγηθεί στην παράταση, ο Ουμπίντες είχε διαφορετική άποψη καθώς με δικό του σουτ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε εκ νέου το προβάδισμα, φτάνοντας έτσι στην νίκη-πρόκριση, αφήνοντας παράλληλα εκτός συνέχειας του άλλοτε κυπελλούχους Ελλάδος (2007).
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γλύκος, Κοτίτσας, Κακαράς, Μπουλούτ, Αρβανίτης, Άλβαρες, Ψυχογιός, Ουμπίντες, Μόνχε, Ροτζέριο, Κοντέων.
Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σέρεμετ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ντε Νίγκρις, Τουάμα, Μετίν, Σίμιτς, Ρομέου, Τριποτσέρης, Ιγκλέσιας, Μελίσσης.
Διαιτητής: Μ. Ντάκος
Βοηθοί: Χ. Ακριβός, Δ. Παπαδόπουλος
Κόκκινες: 84′ Πλιάγκας – 68′ Νταμπίζας