Ολυμπιακός Βόλου – Παναθηναϊκός 1-0
Το γκολ του Κώστα Καπετάνου στο 71ο λεπτό χάρισε στον Ολυμπιακό Βόλου μία νίκη γοήτρου επί του Παναθηναϊκού με 1-0, καθώς το εισιτήριο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ουσιαστικά, είχε καταλήξει σε πράσινα χέρια από τον πρώτο αγώνα.
Η εικόνα του αγώνα
Μια νίκη γοήτρου κυνηγούσε ο Ολυμπιακός Βόλου καθώς οι όποιες σκέψεις για ανατροπή του 4-0 του πρώτου αγώνα ήταν απαγορευτικές. Έτσι μπήκε πιο δυνατά, ήταν αρκετά κινητικός και έπαιξε για να ικανοποιήσει τους φιλάθλους του οι οποίοι παρά τον βέβαιο αποκλεισμό, βρέθηκαν κοντά στην ομάδα τους.
Όσο τα λεπτά περνούσαν, η κυριαρχία των γηπεδούχων κυρίως στο χώρο του κέντρου, αυξανόταν, το ίδιο και η πίεση προς την περιοχή του Παναθηναϊκού. Στο 9′ ο Δεινόπαππας βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε, όμως ο Κοτσόλης απέκρουσε και στο ριμπάουντ ο Κριστομπάλ σούταρε άουτ. Ο τελευταίος εξαπέλυσε ένα μακρινό και δυνατό σουτ στο 18′, με τον Κοτσόλη να αποκρούει και πάλι και τον Τριανταφυλλόπουλο σε δεύτερο χρόνο να διώχνει προ του Ντινόπουλου.
Οι “πράσινοι” δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα και αυτό προκαλούσε και τις φωνές του Αναστασίου. Ειδικά οι μέσοι και οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού αδυνατούσαν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις για την εστία του Γεωργίου. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχιζε την επιθετική τακτική και έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με μια σκαφτή μπαλιά του Κριστομπάλ στον Ντινόπουλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά ξανά ο Κοτσόλης έδιωξε σε κόρνερ με τις γροθιές.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αλλαγμένοι προς το καλύτερο, με τον Αναστασίου να κάνει δύο αλλαγές και να δίνει ώθηση για πιο επιθετικό παιχνίδι. Μάλιστα, στο 47′ ο Γεωργίου απέκρουσε σε κόρνερ ένα ωραίο συρτό σουτ του Καρέλη, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα γύρισε παράλληλα προς τον Σπυρόπουλο που σούταρε δυνατά και έστειλε τη μπάλα δοκάρι και άουτ.
Η είσοδος του Ρόκα για τους γηπεδούχους ισορρόπησε γρήγορα τα πράγματα. Παράλληλα με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κατέβασε ταχύτητα και έδωσε χώρο, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν άργησε να πάρει και πάλι τα ηνία του αγώνα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έφτασε και στο γκολ: ήταν το 71′, όταν ο Δεινόπαππας πήρε τη μπάλα από αριστερά (ήταν βέβαια σε θέση οφσάιντ), τη γύρισε στο ημικύκλιο όπου βρισκόταν ο Καπετάνος που σούταρε συρτά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη.
Ο Παναθηναϊκός που είχε εξασφαλισμένη την πρόκριση, φάνηκε να κάνει αγγαρεία στη συνέχεια, δεν πάλεψε ιδιαίτερα και απλά φρόντιζε να κρατάει από τη μέση και πίσω για να μην δεχτεί άλλο γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλά σουτ με τον Δεινόπαπα στο 83′ και τον Κριστομπάλ στο 84′ που απέκρουσε ο Κοτσόλης, ενώ οι “πράσινοι” μια διπλή καλή στιγμή στο 86′ με σουτ του Αναστασόπουλου και του Αμπέιντ που δεν βρήκαν στόχο.
Ως το τέλος δεν άλλαξε τίποτα, με τον Ολυμπιακό Βόλου να κατακτά μια δίκαιη νίκη γοήτρου και τον Παναθηναϊκό να περιμένει τον αντίπαλο του στα ημιτελικά μεταξύ ΟΦΗ και Πανιωνίου.
MVP
Ο Δεινόπαππας ήταν ο πιο δραστήριος από τους μεσοεπιθετικούς του Ολυμπιακού Βόλου και προκάλεσε ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Βέβαια το γκολ που χάρισε τη νίκη στους Βολιώτες, το πέτυχε ο Καπετάνος που είχε μπει αλλαγή 15 λεπτά πριν, συνεπώς δικαιούται μερίδιο στον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.
Αδύναμος κρίκος
Από τον Παναθηναϊκό, με εξαίρεση τον Κοτσόλη, δεν έπιασε κάποιος παίκτης καλή απόδοση. Όλοι ήταν μέτριοι έως κακοί και ειδικά οι Κλωναρίδης και Ρισβάνης που έγιναν αλλαγή στο ημίχρονο. Ο Ντίνας επίσης δεν προσέφερε τίποτα επιθετικά.
Σχόλιο
Το ματς δεν είχε ενδιαφέρον από την άποψη της αγωνίας για το ποιος θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Ο Παναθηναϊκός είχε φροντίσει να τελειώσει αυτή την υπόθεση από το πρώτο ματς. Στο Βόλο παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές για να βγάλει την υποχρέωση αλλά και για να δοκιμαστούν παίκτες και σχήματα. Δεν είχε αποτέλεσμα. Οι “πράσινοι” έκαναν ένα κακό παιχνίδι και δικαιούνταν κάτι παραπάνω. Η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου ήταν δικαιότατη (αν και το γκολ ξεκινάει από οφσάιντ) και παρά τον αποκλεισμό, διατήρησε το γόητρό του αποκλειόμενος με χαμόγελα, τόσο των παικτών του όσο και των φιλάθλων του.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Γιαλούσης, Αρβανίτης, Μελίσσης, Κόμνος, Ρόκας (57′ Καπετάνος), Καρράς (62′ Ζέρης), Δεινόπαπας, Καρίλ (57′ Πινδώνης), Κριστόμπαλ, Ντινόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Ρισβάνης (46′ Κουτρουμπής), Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Δώνης, Σπυρόπουλος, Πράνιτς, Ντίνας (73′ Αναστασόπουλος), Καρέλης, Κλωναρίδης (46′ Αμπέιντ).