Ολλανδία - Μεξικό 2-1 (VIDEO)

Γκολ ο Σνάιντερ στο 88', εύστοχο πέναλτι ο Χούντελαρ στο 94' και η Ολλανδία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι "οράνιε" ανέτρεψαν το 1-0 του Μεξικού και θ' αντιμετωπίσουν πλέον Κόστα Ρίκα ή Ελλάδα στο δρόμο για τους τέσσερις.

Ολλανδία - Μεξικό 2-1 (VIDEO)

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

Ολλανδία - Μεξικό 2-1 (VIDEO)

Η εικόνα του αγώνα

Ήταν σαν οι δυο ομάδες να κοιτάζονται στον καθρέπτη. Το 3-5-2 αμφότερων, που σταθερά από την έναρξη του τουρνουά επιλέγουν Φαν Χάαλ και Ερέρα, αλληλοεξουδετερώθηκε και σε συνδυασμό με με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (υψηλή θερμοκρασία μαζί με υγρασία) επικράτησε ισορροπία. Χωρίς τον Ντε Γιονγκ στο γήπεδο (αντικαταστάθηκε στο 9') έλειψε από την Ολλανδία ο παίκτης που θ' ανακόψει αντίπαλες επιθέσεις και θα προωθήσει γρήγορα την μπάλα, με αποτέλεσμα το Μεξικό, παίζοντας κυρίως από τ' αριστερά (Λαγιούν, Γκουαρδάδο), ν' απειλεί σαφώς περισσότερο.

Ο Ερέρα έχασε την ευκαιρία στο 17', προτού ο Σίλεσεν αντιδράσει σωστά στα σουτ των Σαλσίδο (23') και Ντος Σάντος δύο φορές (28', 42'). Αν η Ολλανδία έπρεπε να πάρει κάτι από το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο το πρώτο και μοναδικό σουτ έγινε στο 27' από τον Φαν Πέρσι, ήταν το... διπλό πέναλτι στον Ρόμπεν, το οποίο ο διαιτητής Προέντσα αρνήθηκε.

Από τη στιγμή που το δεύτερο μισό άρχισε με το γκολ του Ντος Σάντος στο 48' (έφερε ευθύνη ο Σίλεσεν που άργησε να πέσει) ήταν λογικό να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα. Ο Φαν Χάαλ επενέβη (Ντεπάι αντί Φέρχαχ) και το σχήμα με τους τρεις επιθετικούς (3-4-3) βοήθησε πολύ περισσότερο τους "οράνιε". Σε συνδυασμό με την οπισθοχώρηση των Μεξικανών, κέρδισαν μέτρα και άρχισαν να πατούν την αντίπαλη περιοχή με περισσότερους παίκτες. Ο Οτσόα και το δοκάρι αρνήθηκαν στο 57' το γκολ στον Ντε Φράι, ενώ ο Μεξικανός γκολκίπερ έσωσε στο τετ α τετ του Ρόμπεν στο 74'.

Ο τρόπος που η Ολλανδία έψαχνε να βρει την ισοφάριση ήταν ως επί το πλείστον ανορθόδοξος (πολλά γεμίσματα), εξαιτίας και της χρησιμοποίησης του Χούντελαρ αντί του Φαν Πέρσι πρόλαβε πάντως ο Σνάιντερ να σκοράρει στο 88'. Το σοκ του 1-1 επηρέασε τους Μεξικανούς και έδωσε φτερά στους "οράνιε", οι οποίοι κυνήγησαν μαζικά το δεύτερο γκολ. Ο Ρόμπεν το πίστεψε περισσότερο απ' όλους και αφού στο 92' κέρδισε με ατομική προσπάθεια το πέναλτι από τον Μάρκες έδωσε στην ευκαιρία στον Χούντελαρ να γίνει ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής με το εύστοχο χτύπημα στο 94'. Η Ολλανδία προκρίθηκε στην 8άδα με ανατροπή, το Μεξικό έμεινε ξανά στους 16!

MVP

Ο Ουέσλι Σνάιντερ ισοφάρισε, αλλά ο Άριεν Ρόμπεν ήταν η ηγετική φυσιογνωμία για την Ολλανδία. Πήρε άριστα στις μεταβιβάσεις και μόνο μία από τις οκτώ ντρίμπλες του ανακόπηκε, όντας μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του Μεξικού. Πήρε το πέναλτι στο 92', θα μπορούσε να είχε κερδίσει άλλο ένα στο 0-0.

Αδύναμος κρίκος

Όχι δεν είναι ο Ράφα Μάρκες, αλλά ο Ρόμπι Φαν Πέρσι. Χαμένος μεταξύ των στόπερ των Μεξικανών, ήρθε ελάχιστες φορές σε επαφή με την μπάλα, είχε μόλις μία τελική προσπάθεια και δεν απείλησε τον Οτσόα.

Σχόλιο

Η Ολλανδία δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Την κυνήγησε και χάρη στις αλλαγές του Φαν Χάαλ μπόρεσε ν' ανατρέψει το 1-0 του Μεξικού, το οποίο μετά το γκολ του Ντος Σάντος απέμεινε να περιμένει το τελευταίο σφύριγμα. Έφτασε ξανά στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε.

Το vine του αγώνα

Ο Άριεν Ρόμπεν κερδίζει το πέναλτι και... καθορίζει τη μοίρα του αγώνα.

Το γράφημα του αγώνα

Σε όλο το πλάτος του γηπέδου κινήθηκε ο Άριεν Ρόμπεν έχοντας 21/21 μεταβιβάσεις, φτιάχνοντας τέσσερις ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Ολλανδία - Μεξικό 2-1 (VIDEO)

Οι συνθέσεις

Ολλανδία: Σίλεσεν, Φέρχαχ (56' Ντεπάι), Ντε Φράι, Φλάαρ, Μπιντ, Κάουτ, Ντε Γιονγκ (9' Μάρτινς Ίντι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (76' Χούντελαρ)

Μεξικό: Οτσόα, Αγκιλάρ, Ροντρίγκες, Μάρκες, Μορένο (46' Ρέγες), Λαγιούν, Σαλσίδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο, Ντος Σάντος (61' Ακίνο), Περάλτα (75' Ερνάντες)

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το 1-0 του Ντος Σάντος:

Το 1-1 του Σνάιντερ:

Το 2-1 στο 94ο λεπτό:

News 24/7

24MEDIA NETWORK