Πορτογαλία-Ολλανδία 2-1

Η Πορτογαλία νίκησε 2-1 την Ολλανδία με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο που σκόραρε δις και κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Β' ομίλου. Η Τσεχία αντίπαλος στην προημιτελική φάση του Euro 2012.

Πορτογαλία-Ολλανδία 2-1

Εικόνα αγώνα:

Πληθώρα σεναρίων και αποτελεσμάτων χωρούσαν σε αυτό το ματς, το οποίο από το πρώτο λεπτό ήταν γεμάτο από φάσεις και γκολ. Οι Ολλανδοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την Πορτογαλία, κάτι που κατάφεραν στο 11ο λεπτό με το θαυμάσιο εύστοχο σουτ του Φαν ντερ Φάαρτ.

Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να συνέλθουν, τους πήρε λίγα λεπτά, είχαν δοκάρι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 16' και τελικά ισοφάρισαν με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης στο 28ο λεπτό. Στο μεσοδιάστημα, αλλά και στη συνέχεια, οι Πορτογάλοι έχασαν ουκ ολίγες ευκαιρίες για να καθαρίσουν το ματς και να πάρουν και την πρόκριση στα προημιτελικά. Αν απαριθμήσουμε τις ευκαιρίες θα γίνει κουραστικό το κείμενο, αλλά κρατήστε ότι η Ολλανδία έδειξε για μία ακόμη φορά τα αμυντικά της προβλήματα.

Στο δεύτερο μέρος οι "οράνιε" είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεσαν για το δεύτερο γκολ. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στην Πορτογαλία να παίξει τον κενό χώρο, κάτι που έκανε εξαιρετικά έχοντας σωρεία χαμένων ευκαιριών. Σημαντικότερη αυτή του 72ου λεπτού όταν ο Νάνι είχε μπροστά του έτοιμο γκολ, αλλά είχε και τον Στεκέλενμπουργκ με αποτέλεσμα να απωλέσει την ευκαιρία για το 2-1.

Δεν έγινε, όμως, το ίδιο δύο λεπτά αργότερα όταν σε μια εξαιρετική αντεπίθεση των τυπικά γηπεδούχων ο Κριστιάνο Ρονάλντο άδειασε ωραίο τον αντίπαλο και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το ματς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα έγινε.. ροντέο. Η μπάλα πάνω-κάτω, χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, δοκάρια επίσης και για τις δύο ομάδες, αλλά το 2-1 να παραμένει και να στέλνει τους Πορτογάλους στα προημιτελικά του Euro. Και τους Ολλανδούς σπίτι τους...

Το κλειδί του αγώνα:

Ματσάρα με τα όλα του. Το καλύτερο μέχρι στιγμής. Δύο ομάδες που ήθελαν γκολ και νίκη μας πρόσφεραν θέαμα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Νίκησε ο πιο εύστοχος.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ολλανδία. Ετσι, σκέτα.

ΜVP:

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απάντησε στους επικριτές του με δύο γκολ που έστειλαν την Πορτογαλία στην επόμενη φάση.

Πορτογαλία-Ολλανδία 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK