Ολοι ευχαριστημένοι στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα έμειναν στο 0-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο σε μία αναμέτρηση που θύμιζε παρτίδα σκάκι. Δικαιώθηκε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι για τις επιλογές του, άφησε υποσχέσεις η επανεμφάνιση του Μπίσκαν.

Ολοι ευχαριστημένοι στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα έμειναν στο 0-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο σε μία αναμέτρηση πολλών αστέρων, αλλά ελάχιστου θεάματος. Παρτίδα σκάκι θύμιζε ο αγώνας με τον Γιάννη να φοβάται το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Λίγα πράγματα από τον σούπερ-σταρ Ροναλντίνιο που νικήθηκε κατά κράτος από τον Βύντρα. Δικαιώθηκε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι για τις επιλογές του, άφησε υποσχέσεις η επανεμφάνιση του Ιγκόρ Μπίσκαν.

Όταν ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Ιγκόρ Μπίσκαν μετά το τέλος του αγώνα με τον Ακράτητο, ουδείς περίμενε πως ο Ιταλός θα κάνει την μεγάλη έκπληξη και θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα τον Κροάτη στην αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα.

Και κανείς δεν περίμενε πως ο Μπίσκαν θα πάρει τη θέση του Γιάννη Γκούμα στο κέντρο της άμυνας. Και για να δέσει το γλυκό, ουδείς φανταζόταν πως ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα έμενε (μαζί με τον Χαραλαμπίδη) εκτός 18άδας.

Ο Μαλεζάνι, λοιπόν, αποφάσισε να παρατάξει τους «πράσινους» με τρεις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Ακράτητο, βάζοντας τον Μπίσκαν στη θέση του Γκούμα, τον Τόργκελε στη θέση του Γκέκα και τον Νίλσον στη θέση του Βόουτερ.

Στην αντίπερα όχθη, η Μπαρτσελόνα παρατάχθηκε με τον Λάρσον στη θέση του Ζιουλί -και όχιτον Μέσι όπως θα περίμεναν πολλοί- ενώ αυτός ο -πώς τον λένε μωρέ;- ο Ροναλντίνιο, ναι αυτός που δεν ξέρει... μπάλα, ήταν στο αρχικό σχήμα -αυτό έλειπε...- και μόνο με την παρουσία του προκαλούσε δέος στην αντίπαλη άμυνα.

Σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να χτυπήσουν στα -κοινά- αδύνατα σημεία τους. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η Μπαρτσελόνα θέλησαν να βρουν το κενό στην άμυνα για να αιφνιδιάσουν και δεν ήταν λίγες εκείνες οι φορές που δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για γκολ.

Ο Βαγγέλης Μάντζιος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της άμυνας των Καταλανών και δη τις κόντρες, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, ενώ από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στο γκολ μόλις στο 6ο λεπτό με τον Ετό’ο. Ο Καμερουνέζος δέχθηκε υπέροχη μπαλιά από τον Λάρσον, βγήκε τετ α τετ με τον Γκαλίνοβιτς, αλλά νικήθηκε από τον Κροάτη γκολκίπερ.

Το καλό ήταν πως ο Ροναλντίνιο δεν έβρισκε κενούς χώρους για να κάνει τα... δικά του. Τόσο ο Βύντρα, όσο και ο Νίλσον επιτηρούσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Βραζιλιάνο, βγάζοντας από τη μέση ένα δυνατό ατού των φιλοξενούμενων.

Στα θετικά του πρώτου ημιχρόνου η πολύ καλή (επαν)εμφάνιση του Ιγκορ Μπίσκαν, όπως και αυτή του Φλάβιο Κονσεϊσάο, ο οποίος κρατούσε την μπάλα όσο έπρεπε και προσπαθούσε να μοιράζει μπαλιές είτε στον Γκονζάλες, είτε στους δύο επιθετικούς της ομάδας.

H τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε γκολ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τον Απρίλιο του 2002 με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στη Λεωφόρο (1-0). Η ιστορία επαναλαμβάνεται...
Το 0-0 ήταν φυσικό επακόλουθο βάσει της εικόνας του αγώνα αφού τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η Μπαρτσελόνα έδωσαν περισσότερο βάρος στην άμυνα. Ότι άξιζε από το πρώτο μέρος ήταν η παρουσία του κόσμου και η βοήθεια-παρότρυνση που έδιναν οι φίλαθλοι στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι δεν προχώρησε σε αλλαγές δείχνοντας έτσι ικανοποιημένος από την εμφάνιση του «τριφυλιού» στο πρώτο μέρος. Κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Η πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου προήλθε από την Μπαρτσελόνα και συγκεκριμένα τον Ετό’ο, ο οποίος έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Μόρις αλλά ο Γκαλίνοβιτς έδειξε τα αντανακλαστικά του και έδιωξε την μπάλα. Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού προήλθε από ένα σουτ-φάουλ του Βύντρα, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Βαντέζ.

Λίγο πριν τη συμπλήρωσημίας ώρας αγώνα, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι έκανε την πρώτη του αλλαγή βάζοντας στον αγώνα τον Λεοντίου στη θέση του Σάντορ Τόργκελε. Μια κίνηση που φανέρωνε τις προθέσεις του Ιταλού να προωθήσει μπροστά τον Γκονζάλες, βάζοντας τονπιτσιρικά δίπλα στον Κονσεϊσάο.

Το παιχνίδι ακολουθούσε το ίδιο μοτίβο του πρώτου ημιχρόνου. Γρήγορος ρυθμός, καλή κυκλοφορία της μπάλας και από τις δύο ομάδες, αλλά δυνατές άμυνες που είχαν ως αποτέλεσμα τις λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο χρόνος περνούσε και οι δύο ομάδες πίεζαν ακόμα περισσότερο για ένα γκολ που ουσιαστικά θα έφερνε και τη νίκη βάσει των λεπτών που απέμεναν. Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η Μπαρτσελόνα έψαχναν μέσω των αντεπιθέσεων να διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες με τον Βαλντέζ και τον Γκαλίνοβιτς να έχουν ίσως την πιο δύσκολη αποστολή στον αγωνιστικό χώρο.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι «ανέβασαν στροφές» με αποτέλεσμα να κλείσουν στα καρέ τους τον Παναθηναϊκό. Κορυφαία στιγμή για τους «μπλαουγκράνα» στο 81ο λεπτό όταν ο Ετό’ο έφυγε μόνος απέναντι στον Γκαλίνοβιτς, τον πέρασε μένοντας με κενό τέρμα, αλλά ως από μηχανής Θεός ο Μπίσκαν έκοψε το πλασέ του Καμερουνέζου και διατήρησε το 0-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Ετό’ο (για μία ακόμη φορά) έφυγε μπροστά, αλλά ο Γκαλίνοβιτς τον πρόλαβε σε καίριο σημείο.

Αυτές ήταν οι τελευταίες φάσεις της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και να αποχωρούν ικανοποιημένες από τον αγωνιστικό χώρο, αφού το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν έχει... παράπλευρες απώλειες. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...


Διαιτητής: Φρανκ ντε Μπλέικερε (Βέλγιο)

Κίτρινες: Τόργκελε, Σέριτς - Φαν Μπόμελ, Τσάβι

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Μπίσκαν, Μόρις, Δάρλας, Φλάβιο Κονσεϊσάο, Νίλσον, Σέριτς (88' Βόουτερ), Γκονζάλες (73' Παπαδόπουλος), Μάντζιος, Τόργκελε (59' Λεοντίου)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Μπελέτι, Πουγιόλ, Μαρκές, Φαν Μπρόνκχορστ, Τσάβι (75' Ινιέστα), Φαν Μπόμελ (56' Τιάγκο Μότα), Ντέκο, Ροναλντίνιο, Λάρσον (67' Μέσι), Ετό


News 24/7

24MEDIA NETWORK