Ολυμπιακός - Λαμία: Ο Σαράνοφ ήταν η εξήγηση που έψαχνε ο Μαρτίνς

Η Λαμία χρειάστηκε μία τελική για να σκοράρει, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός ξόδευε 28, μεταξύ των οποίων το πέναλτι του Φορτούνη, χωρίς να βρει δίχτυα. Με 1-0 και ήρωα τον Σαράνοφ η ομάδα του Χάβου ήταν αυτή που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και όχι του αποσβολωμένου Μαρτίνς.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

" Είναι ανεξήγητο αυτό που έχει συμβεί". Ο σοκαρισμένος Πέδρο Μαρτίνς, δίπλα στη μεταφράστρια Μαρίνα Τσαλή και στον ρεπόρτερ της Cosmote TV, παλεύει να συγκεντρώσει τις χαμένες σκέψεις του, να αρθρώσει δυο-τρεις συγκροτημένες κουβέντες προτού επιστρέψει στ' αποδυτήρια, να αποσαφηνίσει όσα έχει στο μυαλό του για ό,τι έχει μόλις δει να συμβαίνει στο χορτάρι του φαληρικού γηπέδου.

Ο Ολυμπιακός των 28 τελικών, με 18 εξ αυτών στην εστία, έχει ηττηθεί 1-0 και έχει αποκλειστεί από τη Λαμία που επανέλαβε (χωρίς μάλιστα ηττηθεί σε 2 ματς) ό,τι είχε καταφέρει απέναντι στον Παναθηναϊκό. Την άριστη Λαμία του 100%. Μία επιθετική προσπάθεια είχε καταφέρει να ολοκληρώσει στο 90λεπτο η ομάδα του Μάκη Χάβου, αυτή που στο 52' βρήκε τον Ισπανό Τομάς, ολομόναχο στη μικρή περιοχή, να στέλνει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν, μετά παρά την άτσαλη προσπάθεια του Επστάιν. Άλλη δεν είχε ανάγκη, αρκούσε.

Τύχη και ατυχία; Σύμπτωση; Ικανότητα και αμυντική ανεπάρκεια; Ένα μείγμα δαύτων; Δεκτό το καθετί.

Δείτε πως...

Το ανεξήγητο πάντως απορρίπτεται ως... επεξήγηση. Ούτε καν ο Κώστας Χαρδαβέλλας, στις τηλεοπτικές Πύλες του, θα έμπαινε στη διαδικασία να ψάξει γι' απαντήσεις. Ήταν ξεκάθαρες. Ο Μαρτίνς έπαιξε κι έχασε. Έπαιξε χωρίς δεξιοπόδαρο μπακ, προτιμώντας αριστεροπόδαρο, τον Κούτρη, και έχασε (ανεβάσματα). Έπαιξε χωρίς Φορτούνη - Ποντένσε μέχρι το 56' και έχασε (πολύ δημιουργικό χρόνο). Έπαιξε ως το 66' δίχως τον φορμαρισμένο Χασάν των 7 γκολ σε 13 αγώνες μέσα στο 2019 και το χατ τρικ επί του ΟΦΗ, τρία 24ωρα πριν, και έχασε (σε οντότητα εντός περιοχής). Κυρίως έπαιξε και έχασε (την πρόκριση και αναπόφευκτα πολλούς πόντους) δίχως να έχει υπολογίσει πως το 3-3 του πρώτου αγώνα είναι ένα 'ύποπτο' σκορ που δεν προσφέρει ασφάλεια, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να πέσει στην παγίδα του.

Με 74% κατοχή η ομάδα του πάτησε περιοχή κι έφτιαξε καλές φάσεις. Τις σπατάλησε όλες. Μία προς μία. Βασανιστικά για τον ίδιο και λυτρωτικά για τη Λαμία, μέχρι την τελευταία. Όταν η μπάλα δεν έφευγε (πολύ) άουτ, ο Μπόγιαν Σαράνοφ στεκόταν μονίμως στην κατάλληλη θέση. Να μπλοκάρει, να διώξει, να κατευθύνει, να επέμβει. Στα 31 του ο Σέρβος γκολκίπερ είχε παίξει ξανά στο Καραϊσκάκη. Ο Εργοτέλης τότε είχε ηττηθεί 3-0, ο ίδιος ωστόσο είχε πιάσει πέναλτι ξανά. Ήταν όπως και τώρα Φλεβάρης, 14/2/15, αλλά εκτελεστής ο Τσόρι Ντομίνγκες και το σκορ 2-0. Κανένα άγχος διαμόρφωσης αποτελέσματος. Ο Σαράνοφ, αν και τραυματίας, έπεσε στ' αριστερά κι έδιωξε. Απέναντι στον Φορτούνη, στη φάση του 86' μετά την παράβαση του Ασίγκμπα στον Ποντένσε, διάλεξε την άλλη πλευρά. Προαποφασισμένο.

" Είχα μελετήσει τις εκτελέσεις του και απλώς ήλπιζα να μην αλλάξει μέθοδο", δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο ήρωας των Φθιωτών. Που φύλαξε Θερμοπύλες ως την ύστατη στιγμή, το σφύριγμα της λήξης από τον Κομίνη.

Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε Εφιάλτη για να περάσει. Αντιθέτως τον βίωσε. Ήταν ο τερματοφύλακας της Λαμίας. Ακόμη κι αν στο 62' ο Κομίνης είχε κρίνει πως το χέρι του Πλιάτσικα δεν ήταν ακούσιο, είναι πιθανό ο 31χρονος κίπερ να είχε αποκρούσε και εκείνο. Μαντεψιά; Ναι, μα είχε αντίστοιχο προηγούμενο στην Τούμπα, τον Οκτώβρη του 2013. Ανήκε στην ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα και είχε προβλέψει δις τα χτυπήματα του Μίρο Στοχ. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε τότε 3-2 κάνοντας ανατροπή από 0-2 και στο φινάλε των ομίλων προκρίθηκε στα νοκ άουτ του Europa League.

Ο Ολυμπιακός, την Πέμπτη όχι. Ούτε την ανατροπή έκανε ούτε τη νίκη πήρε ούτε την πρόκριση κατέκτησε. Διότι ο Σέρβος, με τη θητεία στην Παρτιζάν (κατακτώντας κύπελλο ως βασικός - του ταιριάζει) και τη μία διεθνή συμμετοχή σε φιλική ήττα από την Κορέα, 'ψήλωσε' πάνω από το μπόι του. Τα 188 εκατοστά του ύψους του. Χάρη στις 19 επεμβάσεις του! Κόντρα στο γεγονός πως είχε χάσει τη θέση του βασικού από τον Μελίσσα.

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK