Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Ο Μπρούμα 'καθάρισε' και ταλαιπωρεί τον Μαρτίνς

Με δύο γκολ του Μπρούμα ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, για το τελικό 2-0 του Φαλήρου. Ο Πορτογάλος εξτρέμ με 8 γκολ και 5 ασίστ σε 28 συμμετοχές, αποτελεί έναν διαρκή... πονοκέφαλο για τους 'ερυθρόλευκους' στον σχεδιασμό του ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Ο Μπρούμα πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο γκολ οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με σκορ 2-0 επί της ΑΕΚ, για την 6η αγ. των playoffs της Super League Interwetten.
Ο Μπρούμα πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο γκολ οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με σκορ 2-0 επί της ΑΕΚ, για την 6η αγ. των playoffs της Super League Interwetten. EUROKINISSI SPORTS

Είναι μάλλον δύσκολο να καταλάβεις πολλά από τα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού στη διαδικασία των playoffs. Ειδικά από τη στιγμή που κατέκτησαν και μαθηματικά το πρωτάθλημα οι 'ερυθρόλευκοι' ο Πέδρο Μαρτίνς κάνει δοκιμές σε πρόσωπα και τακτικές, φροντίζοντας παράλληλα να βάζει σε διαδικασία συντήρησης τους πιο επιβαρημένους -σωματικά- παίκτες του. Η ιστορία δεν ήταν και πολύ διαφορετική στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, το απόγευμα της Κυριακής στο Φάληρο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα είναι στον πάγκο της ΑΕΚ τη νέα αγωνιστική περίοδο, εντούτοις προσπαθεί να παρουσιάσει μια όσο αξιοπρεπή εκδοχή της ομάδας του μπορεί, ενώ τον περιμένει και μια τελική μάχη με τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου τη Μεγάλη Πέμπτη. Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 3-5-2, στοχεύοντας κυρίως να ματσάρει τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού που επίσης παίζει το τελευταίο διάστημα με τρεις στόπερ. Η χαλαρότητα των γηπεδούχων επέτρεψε στους 'κιτρινόμαυρους' να βγάλουν 'σβηστά' το πρώτο ημίχρονο, τουλάχιστον όσον αφορά τον περιορισμό των αντιπάλων. Γιατί με τη σειρά της και η ΑΕΚ δεν απειλούσε ιδιαίτερα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε στον πάγκο τους Εμβιλά, Καμαρά, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά και Μπρούμα, αφού σε τρεις μέρες ο Ολυμπιακός έχει τη δική του κυπελλική ρεβάνς απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ομάδα κόντρα στην οποία έχει προηγηθεί φέτος μόλις για... ένα λεπτό σε τρία ματς. Τα δύο στους 'Ζωσιμάδες' ολοκληρώθηκαν ισόπαλα, με τους Πειραιώτες να ισοφαρίζουν και το ένα στο 'Γ. Καραϊσκάκης' κρίθηκε με το γκολ του Χασάν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων...

Το σχήμα με Μπουχαλάκη - Σίλβα στον άξονα και τους Φορτούνη, Μασούρα, Χασάν ως επιθετική τριάδα δεν 'τσούλαγε', ειδικά από τη στιγμή που οι Ανδρούτσος - Ρέαμπτσουκ στις πτέρυγες δεν μπορούσαν να βοηθήσουν σε ανάπτυξη ή δημιουργία στον απαιτούμενο βαθμό. Ο τρόπος που έχει κυλήσει η σεζόν επιτρέπει στον Μαρτίνς να πειραματίζεται ενόψει της νέας σεζόν αλλά και της... μεταγραφικής περιόδου. Εκεί όπου δεδομένα ένας από τους πονοκεφάλους του θα είναι η περίπτωση ενός παίκτη που αγωνίζεται με τα 'ερυθρόλευκα' αλλά δεν ανήκει στον Ολυμπιακό.

Η είσοδος των Εμβιλά, Ελ Αραμπί και Μπρούμα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου άλλαξε τους συσχετισμούς της αναμέτρησης αλλά και την δυναμική στο χορτάρι. Οι Πειραιώτες έγιναν ταχύτεροι στα πόδια αλλά και την σκέψη, συνθήκη που δεν έτυχε 'κιτρινόμαυρης' απάντησης. Από ασίστ του Ελ Αραμπί, ο Μπρούμα στο 50' άνοιξε το σκορ στο Φάληρο. Και το έκλεισε με ένα κλέψιμο στις καθυστερήσεις πάνω στον Νεντελτσεάρου, που στάθηκε προάγγελος του πλασέ που κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το τελικό 2-0.

Στο μεσοδιάστημα ο Ολυμπιακός σπατάλησε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, ενώ η ΑΕΚ είχε 2-3 καλές στιγμές να απειλήσει αλλά δίχως αποτέλεσμα. Ειδικότερα για τους φιλοξενούμενους, ήταν ορατή η έλλειψη αυτοπεποίθησης και καθαρού μυαλού. Τα προβλήματα που έχει να λύσει η ΑΕΚ ενόψει καλοκαιριού είναι δεδομένα εδώ και αρκετούς μήνες, επομένως (θα έπρεπε να) είναι και ξεκάθαρο το πώς πρέπει να κινηθεί τις εβδομάδες που ακολουθούν.

Σε γενικές γραμμές και στο 'ερυθρόλευκο' στρατόπεδο έχουν αποφασίσει πού θα στοχεύσουν για την ενίσχυση τους ενόψει καλοκαιριού. Με αστάθμητο παράγοντα τις όποιες πιθανές πωλήσεις (π.χ. Καμαρά, Σεμέδο) αλλά και έξτρα... πονοκέφαλο τον Μπρούμα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ κόντρα στην ΑΕΚ έπιασε τις 28 συμμετοχές στη σεζόν, συμπλήρωσε 1631 αγωνιστικά λεπτά και έφτασε τα 8 γκολ με 5 ασίστ. Διόλου κακός απολογισμός, αν αναλογιστούμε πως αντιμετώπισαμε και προβλήματα τραυματισμού στη διάρκεια της χρονιάς, που τον δυσκόλεψαν μέχρι να βρει ρυθμό στο χορτάρι.

Το δεδομένο είναι πως ο Ολυμπιακός 6 εκατ. ευρώ για τον Μπρούμα δεν θα σπαταλήσει. Αυτή είναι η ρήτρα αγοράς του από την Αϊντχόφεν, που ούτως ή άλλως θα βγει κερδισμένη αφού οι επιδόσεις του 26χρονου ακραίου δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από ενδιαφερόμενους συλλόγους. Ο Μαρτίνς πιστεύει στις ικανότητες του και ανεξάρτητα από την επικείμενη απόκτηση άλλου εξτρέμ στην θερινή μεταγραφική περίοδο, θα ήθελε να τον κρατήσει στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Όχι πως ο Μπρούμα έχει δείξει ότι μπορεί να είναι ο παίκτης που θα κάνει σε σταθερή βάση τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο, διαθέτει ωστόσο στοιχεία που μπορούν να δώσουν λύσεις. Και κυρίως μοιάζει ως καλή περίπτωση παίκτη για να συνθέσει μια 4άδα - 5άδα ακραίων επιθετικών για τον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν.

Ο Μπρούμα ήταν αυτός που 'καθάρισε' για τους 'ερυθρόλευκους' στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και είναι ο ίδιος που θα αναγκάσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να... ταλαιπωρηθούν στον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, ζυγίζοντας την περίπτωση του Πορτογάλου και το κατά πόσο είναι απαραίτητος ή μη είναι στα πλάνα τους.


News 24/7

24MEDIA NETWORK