Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Πού είναι σήμερα οι παίκτες του τελικού τίτλου του 2002

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, στο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ το 2002 που έκρινε το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν και καταγράφουμε τα πεπραγμένα των πρωταγωνιστών.

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου του Ολυμπιακού σκοράρει κόντρα στον Σάκη Χιώτη της ΑΕΚ σε αναμέτρηση για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002
Ο Χρήστος Πατσατζόγλου του Ολυμπιακού σκοράρει κόντρα στον Σάκη Χιώτη της ΑΕΚ σε αναμέτρηση για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002 EUROKINISSI SPORTS

Η σεζόν 2001-2002 είναι η χρονιά που οι δύο εγχώριοι τίτλοι κρίθηκαν ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ σε δύο 'τελικούς. Ο ένας, της Α' Εθνικής, είχε νικητή τον Ολυμπιακό με 4-3, 'τρίποντο' που του έδωσε τον τίτλο, ενώ ο άλλος, μία εβδομάδα αργότερα, είχε νικήτρια την ΑΕΚ με 2-1, με τους 'κιτρινόμαυρους' να κατακτούν το κύπελλο.

Ενόψει του αποψινού ντέρμπι στο Φάληρο, θυμόμαστε το συναρπαστικό παιχνίδι του ΟΑΚΑ πριν από 17 χρόνια και καταγράφουμε τους τότε πρωταγωνιστές στο σήμερα. Πού βρίσκονται, με τι ασχολούνται, τι έκαναν μέχρι το τέλος της καριέρας τους.

Ολυμπιακός

Άγγελος Γεωργίου: Εκείνη τη σεζόν πήρε τη θέση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, μετρώντας 21 συμμετοχές. Πήγε στον Ολυμπιακό από τον Πανηλειακό και μετά μέτρησε 10 διαφορετικές ομάδες μέχρι να ολοκληρώσει την καριέρα του.

Χρήστος Πατσατζόγλου: Το 2019, στα 40 ετών, βρέθηκε να αγωνίζεται στον Αετό Κορυδαλλού και να έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη. Ο αμυντικός που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά γεύτηκε μεγάλες επιτυχίες στα 9 χρόνια καριέρας στον Ολυμπιακό, έπαιξε μία σεζόν και στην ΑΕΚ χωρίς να... ακουμπήσει.

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου του Ολυμπιακού χαιρετάει τον Ντέμη Νικολαΐδη της ΑΕΚ πριν από αναμέτρηση για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002
Ο Χρήστος Πατσατζόγλου του Ολυμπιακού χαιρετάει τον Ντέμη Νικολαΐδη της ΑΕΚ πριν από αναμέτρηση για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002 EUROKINISSI SPORTS

Στέλιος Βενετίδης: Συνέχισε στο ποδόσφαιρο και μετά το τέλος της καριέρας του μέσα στο χορτάρι, κυρίως ως βοηθός προπονητή. Έπαιξε μία πενταετία στον Ολυμπιακό, ήταν στο ρόστερ της Ελλάδας στο ιστορικό Euro 2004.

Θανάσης Κωστούλας: Άφησε το στίγμα του στον Ολυμπιακό για μία επταετία και τώρα συνεχίζουν οι γιοι του που βρίσκονται στις Ακαδημίες των Πειραιωτών. Το 2015 έκανε απολογισμό καριέρας σε μία μεγάλη συνέντευξη στο Contra.gr.

Γιώργος Αμανατίδης: Δέκα χρόνια στον Ολυμπιακό, έζησε μέρος των 'πέτρινων' χρόνων, έζησε και την 'ερυθρόλευκη δυναστεία'. Στον Ολυμπιακό, στις Ακαδημίες, παρέμεινε και όταν 'κρέμασε' τα παπούτσια του, αφού πρώτα έπαιξε σε ΑΠΟΕΛ, Κέρκυρα, Εθνικό Αστέρα και Παναχαϊκή.

Γιώργος Ανατολάκης: Μετά το ποδόσφαιρο, η Βουλή και η πολιτική. Ηρακλής και Ολυμπιακός οι δύο μεγάλοι 'σταθμοί' του και έπειτα το ΛΑ.ΟΣ. και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Τώρα είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά.

Ο Ζιοβάνι του Ολυμπιακού σε μονομαχία με τον Νίκο Κωστένογλου της ΑΕΚ σε αναμέτρηση για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002
Ο Ζιοβάνι του Ολυμπιακού σε μονομαχία με τον Νίκο Κωστένογλου της ΑΕΚ σε αναμέτρηση για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002 EUROKINISSI SPORTS

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: Κέρδισε 12 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια, βάζοντας 126 γκολ σε 344 εμφανίσεις. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό. Πρόσφατα επανήλθε στην επικαιρότητα λόγω του αγώνα των Πειραιωτών με τον Ερυθρό Αστέρα. Ασχολείται με το ποδόσφαιρο ως ατζέντης πια.

Στέλιος Γιαννακόπουλος: Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής εμφανίστηκε στο προσκήνιο της Εθνικής Ελλάδας όταν προσελήφθη στο πλευρό του Άγγελου Αναστασιάδη, αλλά η σύντομη θητεία του Μακεδόνα τεχνικού έφερε και το πρόωρο τέλος του Γιαννακόπουλου από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ζε Ελίας: Ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είναι σχολιαστής σε αθλητική εκπομπή στην τηλεόραση της πατρίδας του, ενώ πρόσφατα είχε και κάποια προβλήματα με τον νόμο, καθώς δεν πληρώνει, ελλείψει χρημάτων όπως ισχυρίζεται, τη διατροφή της πρώην συζύγου του.

Κριστιάν Καρεμπέ: Σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Ολυμπιακό. Τώρα έχει αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή στους 'ερυθρόλευκους', δίνοντας άλλη αίγλη με τη διεθνούς βεληνεκούς προσωπικότητά του.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ του Ολυμπιακού σε μονομαχία με τον Κάρλος της ΑΕΚ σε αναμέτρηση για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002
Ο Κριστιάν Καρεμπέ του Ολυμπιακού σε μονομαχία με τον Κάρλος της ΑΕΚ σε αναμέτρηση για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002 EUROKINISSI SPORTS

Παρ Ζέτεμπεργκ: Στην Ελλάδα λίγο έλειψαν να τον βαφτίσουν... παλτό. Ο 50χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δίνει τη δική του 'μάχη' με τον διαβήτη, ενώ έχει μείνει μακριά από τα ποδοσφαιρικά 'φώτα'.

Ζιοβάνι: 47 χρονών σήμερα, ο αγαπημένος της ερυθρόλευκης εξέδρας περνάει τον περισσότερο χρόνο του στα γυμναστήρια ανεβάζοντας φωτογραφίες από το fit κορμί που έχει αποκτήσει. Τέτοιο δεν είχε ούτε ως ποδοσφαιριστής.

Αλέξης Αλεξανδρής: Δεν έχει κόψει δεσμούς με τον Ολυμπιακό -ο γιος του είναι στις Ακαδημίες- ενώ δεν έχει κόψει δεσμούς ούτε με το ποδόσφαιρο, δοκιμάζοντας κατά καιρούς ως προπονητής σε ομάδες χαμηλών κατηγοριών.

Ανδρέας Νινιάδης: Μετά την αποχώρησή του από τη δράση, εργάστηκε ως σκάουτ του Ολυμπιακού, ενώ για μία περίοδο υπήρξε και βοηθός προπονητή του συλλόγου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, πανηγυρίζει σε αναμέτρηση με την ΑΕΚ για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, πανηγυρίζει σε αναμέτρηση με την ΑΕΚ για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002 EUROKINISSI SPORTS

Τάκης Λεμονής: Έγινε πολυκυκλοφόρητο meme, αφού ξανακάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού και μάλιστα με αυτόν οι Πειραιώτες πέτυχαν τις πρώτες εκτός έδρας νίκες στο Champions League. Παραμένει χαρακτηριστική η πολυθρύλητη κούρσα του στο τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού σε εκείνο το ντέρμπι.

ΑΕΚ

Διονύσης Χιώτης: Σταμάτησε το ποδόσφαιρο προ διετίας σε ηλικία 40 ετών. Ύστερα από την επταετία στην ΑΕΚ, ακολούθησε η σπουδαία καριέρα στον ΑΠΟΕΛ. Σήμερα διαθέτει ακαδημία τερματοφυλάκων.

Ροντρίγκο Φερούζεμ: Παίζει ακόμα μπάλα στη χώρα του, σε μικρότερη κατηγορία, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ουδέποτε αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα το ταλέντο του. Στην Αζαξιό κέρδισε ό,τι έχασε στη χώρα μας.

Σωτήρης Κωνσταντινίδης: Έχει μείνει μακριά από το ποδόσφαιρο και κατά καιρούς τον συναντάμε, ως θεατή, σε διάφορα παιχνίδια. Το παρατσούκλι του ήταν 'γιατρός' και μία εβδομάδα έπειτα από αυτό το ντέρμπι ήταν εκ των κορυφαίων στη 'ρεβάνς' της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στον τελικό κυπέλλου.

Ο Αλέξης Αλεξανδρής του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο κόντρα στην ΑΕΚ σε αναμέτρηση για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002
Ο Αλέξης Αλεξανδρής του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο κόντρα στην ΑΕΚ σε αναμέτρηση για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002 EUROKINISSI SPORTS

Κάρλος Γκαμάρα: Ο σπουδαίος Παραγουανός αμυντικός έχει αποσυρθεί εδώ και αρκετά χρόνια από το ποδόσφαιρο και πέρυσι κυκλοφόρησε ότι ομάδα της χώρας του τού έκανε πρόταση, στα 47(!), για να επιστρέψει στη δράση. Για κάθε Γκαμάρα υπάρχει ένας Ερίκ Ραμπρεσατρατανά...

Νίκος Γεωργέας: Αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο σχετικά πρόσφατα, ενώ επέστρεψε στην αγαπημένη του ΑΕΚ, σε πόστο στις Ακαδημίες.

Νίκος Κωστένογλου: Τότε ποδοσφαιριστής απόψε προπονητής. Και τότε κάτι σαν 'τελικός' εκείνο το ντέρμπι και απόψε κάτι σαν 'τελικός'.

Θοδωρής Ζαγοράκης: Και ποδοσφαιριστής και πρόεδρος και πολιτική. Ο 'Τεό', όσα κοστούμια και να βάλει, πάντα θα είναι ο αρχηγός του ιστορικού Euro 2004. Τώρα 'κονταροχτυπιέται' στην ευρωβουλή με τον Αλέξη Γεωργούλη.

Ο Βασίλης Τσιάρτας της ΑΕΚ σκοράρει με πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό, σε αναμέτρηση για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002
Ο Βασίλης Τσιάρτας της ΑΕΚ σκοράρει με πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό, σε αναμέτρηση για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002 EUROKINISSI SPORTS

Βασίλης Τσιάρτας: Βρίσκεται μακριά από το ποδόσφαιρο (αν και έχει δοκιμάσει ως ατζέντης και ως προπονητής), αλλά κατά καιρούς τον βλέπουμε ως σχολιαστή. Κατά καιρούς επίσης έχει προκαλέσει αντιδράσεις για διάφορες θέσεις που εκφράζει μέσω social media.

Ίλια Ίβιτς: Επέστρεψε και αυτός στην ΑΕΚ για να συμμαζέψει τα... ασυμμάζευτα που άφησαν πίσω τους οι Μιγκέλ Καρντόσο και Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο Ίβιτς, λίγες μέρες μετά το συγκεκριμένο ντέρμπι, έκρινε με δικό του γκολ τον τελικό κυπέλλου, πάλι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Ντέμης Νικολαΐδης: Η περσινή τηλεοπτική παρουσία του ήταν ξεχωριστή και είχε κάτι να πει. Πέρασε και από το ραδιόφωνο, ενώ φέτος είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Άκης Ζήκος: Με σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό μετά την ΑΕΚ, ο Ζήκος παρέμεινε στο ποδόσφαιρο εκτός αγωνιστικού χώρου, έχοντας θητεύσει στην Ένωση ως τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών έως το 2015.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Φερνάντο Σάντος, σε στιγμιότυπο αναμέτρησης κόντρα στον Ολυμπιακό για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Φερνάντο Σάντος, σε στιγμιότυπο αναμέτρησης κόντρα στον Ολυμπιακό για την Α' Εθνική 2001-2002 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 20 Απριλίου 2002 EUROKINISSI SPORTS

Βασίλης Λάκης: Ακόμα ένας από τους ποδοσφαιριστές που δεν τον κράτησε ο χώρος μετά την αποχώρησή του. Ο Λάκης έκλεισε την καριέρα του το 2010 στην Καβάλα και έκτοτε απέχει από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Μιχάλης Κασάπης: Ο Κασάπης παραμένει στην ΑΕΚ, σε ρόλο σκάουτ, αφού πρώτα έκανε το 'αγροτικό' του στους πάγκους των Φωκικού, Καλλονής και Χαλκίδας.

Φερνάντο Σάντος: Μετά την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ. Ανέλαβε και την Εθνική Ελλάδας, όντας ο πιο επιτυχημένος προπονητής στη μετά-Ρεχάγκελ εποχή. Τώρα απολαμβάνει τίτλους στην εθνική Πορτογαλίας.

Είναι ντέρμπι τίτλου το Ολυμπιακός-ΑΕΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK