Ολυμπιακός-Άρης: Ο Ολυμπιακός έχασε πιο πολλά απ' όσα κέρδισε ο Μήτρογλου

Ο Κώστας Μήτρογλου επέστρεψε στα γκολ ύστερα από τον Δεκέμβριο του 2019, ο Άρης απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Ολυμπιακό στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', όμως οι Πειραιώτες δεν έχασαν βαθμούς: έχασαν τους Μπρούμα, Μάριο Βρουσάι και Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος του Ολυμπιακού δέχεται τις πρώτες βοήθειες στην αναμέτρηση με τον Άρη για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' | Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος του Ολυμπιακού δέχεται τις πρώτες βοήθειες στην αναμέτρηση με τον Άρη για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' | Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 EUROKINISSI SPORTS/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Αν αυτό ήταν σχέδιο της Θεάς Τύχη, τότε ήταν σαδιστικό. Ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε από αυτήν την Πέμπτη, εξαιτίας του τραυματισμού του στόπερ της Αϊντχόφεν, Ολιβιέ Μποσκαλί, ενώ από τη ρεβάνς θα απουσιάσει ο τιμωρημένος αμυντικός χαφ Ιμπραχιμά Σανγκαρέ. Πώς πλήρωσαν οι Πειραιώτες; Με αίμα. Κυριολεκτικά...

Η ισοπαλία 1-1 με τον Άρη για την 23η αγωνιστική της Super League Interwetten μικρή βαθμολογική σημασία έχει για την έκβαση του πρωταθλήματος, που εδώ και καιρό μοιάζει στο τσεπάκι των νταμπλούχων Ελλάδας. Ο Πέδρο Μαρτίνς έμοιαζε να παραδέχεται αυτήν την εξέλιξη με την ενδεκάδα που παρέταξε στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', στην οποία βρήκαν θέση αρκετοί αναπληρωματικοί. Η ρεβάνς του αγώνα με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη και δεν υπήρχε άλλος δρόμος πλην της ξεκούρασης αρκετών παικτών που έφεραν το 4-2 στο λιμάνι την προηγούμενη Πέμπτη και θα προσπαθήσουν να το κρατήσουν στο 'Φίλιπς Στάντιον' σε λίγα 24ωρα.

Όσο ο Πορτογάλος έκανε σχέδια, όμως, κάποιος γελούσε. Πριν καν αρχίσει το παιχνίδι, στην προθέρμανση, ο Μπρούμα αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο του δεξιού ποδιού κι έμεινε εκτός αποστολής αγώνα, με το ιατρικό επιτελείο να κάνει λόγο για προληπτική απόφαση και τίποτα χειρότερο.

Τα χειρότερα ήρθαν στη διάρκεια της αναμέτρησης. Στο 23ο λεπτό, ο Μάριος Βρουσάι τραυματίστηκε σε ανύποπτη φάση στο γόνατο (οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόβλημα στον έσω πλάγιο) κι οι μορφασμοί πόνου δεν άφησαν περιθώριο στον Πορτογάλο προπονητή, που αμέσως σήκωσε τον Ματιέ Βαλμπουενά για αλλαγή. Ο 22χρονος μέσος βγήκε από το χορτάρι πάνω σε φορείο και πριν καλά καλά μπει στο ματς ο Γάλλος, ο Ζοζέ Σα έπιασε το πέλμα του αριστερού ποδιού και κάλεσε κι αυτός για πρώτες βοήθειες. Κι αν τελικά ο Πορτογάλος συνέχισε δίχως πρόβλημα κι έχοντας δώσει χρόνο στον Βαλμπουενά να κάνει ζέσταμα, δεν συνέβη το ίδιο λίγο αργότερα.

Το σκορ ήταν ήδη 1-0 από το 40', όταν σε φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα. Οι 'κίτρινοι' επιχείρησαν να απαντήσουν άμεσα και με εκτέλεση φάουλ του Φακούντο Μπερτόγλιο, προκάλεσαν αναμπουμπούλα στην περιοχή του Σα. Ο Ρούμπεν Σεμέδο δεν συνεννοήθηκε με τον τερματοφύλακά του και πήγε να διώξει με κεφαλιά, εν τέλει έστειλε την μπάλα προς την κενή εστία του Σα κι έτρεξε να σώσει με 'ψαλίδι'. Μαζί έτρεχε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που πρόλαβε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε την κλοτσιά του παρτενέρ του στα στόπερ. Ο νεοαποκτηθείς αμυντικός έμεινε στο έδαφος για αρκετό διάστημα και όταν σηκώθηκε, έμοιαζε να περπατάει ζαλισμένος. Ο γιατρός του Ολυμπιακού του έδεσε το σαγόνι, όμως δεν κατάφερε να συνεχίσει στο παιχνίδι (αν και το προσπάθησε), δείχνοντας ότι έχει πρόβλημα και στην ωμοπλάτη.

Τρεις παίκτες νοκ άουτ και ορισμένα χτυπήματα που σκόρπισαν ανησυχία στο 2ο μέρος (Θανάσης Ανδρούτσος, Σεμέδο), έκαναν κάθε άνθρωπο του Ολυμπιακού να σκέφτεται αν άξιζε να κατέβει η ομάδα σε αυτόν τον αγώνα και να διακινδυνεύσει τόσα πολλά. Η σεζόν από εδώ και πέρα δεν κρίνεται στη Super League Interwetten, αλλά κυρίως στο Europa League και δευτερευόντως στο Κύπελλο Ελλάδας, με συνέπεια οι σκέψεις να είναι πολλές.

Προβληματισμοί (και προβλήματα) που απέτρεψαν να γίνουν πολλά ουσιαστικά πράγματα για 30 λεπτά στο 2ο ημίχρονο. Όμως το τέλος ήταν συναρπαστικό. Μία καλή στιγμή από τον (κάκιστο) Χοσέ Χολέμπας στη μία εστία, ανατροπή του Ντάνιελ Μαντσίνι από τον Σα στην άλλη εστία και ο Κώστας Μήτρογλου που είχε περάσει στον αγώνα, σκόραρε από τη βούλα κόντρα στην πρώην ομάδα του. Το τελικό 1-1 διατηρεί τους φιλοξενούμενους στο γκρουπ των ισχυρών και έδωσε την ευκαιρία στον Μήτρογλου να χριστεί σκόρερ ξανά ύστερα από 14 μήνες (Δεκέμβριο του 2019, με τη φανέλα της... Αϊντχόφεν). Ταυτόχρονα, στέρησε δύο βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Δύο βαθμούς που μάλλον κανείς δεν θα είχε πρόβλημα να χάσει, αν ο Μαρτίνς δεν έχανε (ακόμα) 3 παίκτες πριν από έναν 'τελικό'.


News 24/7

24MEDIA NETWORK