Ολυμπιακός-Άρσεναλ: Η άρνηση να συμβιβαστεί οδήγησε στην ήττα

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την Άρσεναλ για 80 λεπτά, αρνήθηκε να συμβιβαστεί με την διαγραφόμενη ισοπαλία και η επιλογή αυτή του στοίχισε την ήττα. Ο Λακαζέτ σκόρερ του μοναδικού τέρματος στο 'Γ. Καραϊσκάκης' για το τελικό 0-1.

Ο Λακαζέτ μόλις έχει σκοράρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο Φάληρο, όπου η Άρσεναλ επικράτησε του Ολυμπιακού στην πρώτη μεταξύ τους 'μάχη' για την φάση των 32 του Europa League (20/02/2020) - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI
Ο Λακαζέτ μόλις έχει σκοράρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο Φάληρο, όπου η Άρσεναλ επικράτησε του Ολυμπιακού στην πρώτη μεταξύ τους 'μάχη' για την φάση των 32 του Europa League (20/02/2020) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην πρώτη 'μάχη' με την Άρσεναλ για τους '32' του Europa League, ηττήθηκε με σκορ 0-1 στο 'Γ. Καραϊσκάκης' και πλέον η αποστολή του στη ρεβάνς του Λονδίνου στις 27 Φλεβάρη, μοιάζει με... mission impossible. Οι 'ερυθρόλευκοι' για 80 λεπτά κόντραραν στα ίσια τη φημισμένη αντίπαλο τους, είχαν τις καλύτερες στιγμές του αγώνα, αλλά η άρνηση τους να συμβιβαστούν με την ισοπαλία κόστισε τελικά την ήττα.

Ο Μαρτίνς πήγε σε σχήμα με τρεις κεντρικούς μέσους και τους Βαλμπουενά, Μασούρα στην πλάτη του Ελ Αραμπί. Έκανε διάφορες δοκιμές ο Πορτογάλος τεχνικός στην τελευταία προπόνηση, ωστόσο θεώρησε πως έπρεπε να πάει με ενισχυμένο άξονα κόντρα στους Λονδρέζους. Η απουσία του Εζίλ έφερε στην ενδεκάδα και τον Λακαζέτ και τον Ομπαμεγιάνγκ, ενώ ο Γκεντουζί πήρε θέση στο πλευρό του Τζάκα για να καλυφθεί το κενό του Τορέιρα. Ο Αρτέτα τοποθέτησε τον Γουίλοκ στον άξονα για να πιέζει την πρώτη πάσα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος στο ματς. Με πίεση ψηλά και διάθεση να βγάλει δημιουργία με την αριστερή του πτέρυγα και τα overlap του Τσιμίκα στην πλάτη του Βαλμπουενά. Την ίδια στιγμή ο Καμαρά, με τον πιο προωθημένο ρόλο από τους τρεις του άξονα, πάταγε και αυτός αριστερά για να βγουν υπεραριθμίες. Μόλις στο 2', από γύρισμα του Ελ Αραμπί στο δεύτερο δοκάρι, ο Βαλμπουενά έκανε το μονοκόμματο σουτ με το αριστερό αλλά είδε τον Λένο να αποκρούει σωτήρια.

Η Άρσεναλ δεν έδειχνε να θορυβείται από το θαρραλέο ξεκίνημα των 'ερυθρολεύκων', άλλωστε είχε πάντα το αίσθημα του φαβορί που δεν της 'επέτρεπε' παρά να αγωνίζεται σύμφωνα με αυτο το αξίωμα. Αυτή η διάθεση των Λονδρέζων βοηθούσε πολύ στο τέμπο του αγώνα, που ήταν εξαιρετικά γρήγορο στο ξεκίνημα. Η Άρσεναλ την ίδια στιγμή έμοιαζε εξαιρετικά επικίνδυνη σε ανοιχτό γήπεδο και ευάλωτη ανασταλτικά. Με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα στο Φάληρο, οι 'κανονιέρηδες' είχαν την πρώτη τους μεγάλη στιγμή στο ματς, όταν από γύρισμα του Μαρτινέλι, ο Λακαζέτ αστόχησε στην κίνηση από την γωνία της μικρής περιοχής.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε στην ευκαιρία. Ο Μασούρας έκανε την παράλληλη σέντρα από δεξιά και ο Νταβίντ Λουίζ έπεσε με προβολή στη μπάλα, που πήρε πορεία προς την εστία αλλά σταμάτησε στο κορμί του Λένο. Σταδιακά η Άρσεναλ πήρε την κατοχή της μπάλας και ο Ολυμπιακός πλέον μετέφερε την πίεση του λίγα μέτρα πιο πίσω, στο ύψος της μεσαίας γραμμής. Το παιχνίδι είχε μπόλικη τακτική, ο ρυθμός φυσιολογικά έπεσε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση αν επιτεθεί στις αρχές του δεύτερου μέρους, ωστόσο η Άρσεναλ ήταν υποψιασμένη και έτοιμη να απορροφήσει την όποια πίεση. Πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, ο Αρτέτα θέλησε να δώσει μεγαλύτερη ισορροπία στις γραμμές του. Βάζοντας τον Θεμπάγιος αντί του Μαρτινέλι, με τον Γουίλοκ να έρχεται αριστερά. Ο Μαρτίνς απάντησε με ρίσκο, ρίχνοντας στο χορτάρι τον Φορτούνη αντί του Μπουχαλάκη. Το παιχνίδι ζωήρεψε ξανά, οι χώροι ήταν περισσότεροι, ο Βαλμπουενά άρχισε να ντουμπλάρει τις πτέρυγες, ο Αρτέτα έβαλε και τον Πεπέ στο ματς, ο Μαρτίνς τον Λοβέρα (αντί του Μασούρα).

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να συμβιβαστεί με την ισοπαλία όπως μαρτυρούσαν οι αλλαγές του. Όμως στο run and gun που εκτυλίχθηκε, η Άρσεναλ βγήκε κερδισμένη. Οι Λονδρέζοι έβγαλαν σε απομόνωση τον Ομπαμεγιάνγκ με τον Ελαμπντελαουί, ο Σακά έκανε το overlap, ο κουρασμένος Βαλμπουενά δεν μπορούσε να ακολουθήσει, ο Καμάρα άργησε να πάει στη βοήθεια. Ο μπακ της Άρσεναλ γύρισε παράλληλα στον Λακαζέτ, που με tap in σκόραρε για το 0-1 στο 81'. Ο Σα τρία λεπτά αργότερα σταμάτησε τον Γάλλο στο τετ-α-τετ και στην εκτέλεση κόρνερ ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-1 και ο Ολυμπιακός σε τρεις μέρες θα πρέπει να πάει στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, πριν ταξιδέψει στην Αγγλία για τη ρεβάνς με την Άρσεναλ. Εκεί όπου όχι απλά θα ψάχνει ένα θαύμα, αλλά θα χρειαστεί να το κάνει χωρίς τον Ρούμπεν Σεμέντο που συμπλήρωσε κάρτες και χάνει την αναμέτρηση του 'Emirates'...

Να δώσει βάρος στο ντέρμπι με ΠΑΟΚ αντί για τη ρεβάνς ο Ολυμπιακός; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK