Ολυμπιακός-Αστέρας: Ο άλλος Ολυμπιακός έχει δρόμο μπροστά του, όπως και το VAR

Από το πέναλτι του 6' ως το μη πέναλτι του 81' μεσολάβησαν 75 λεπτά στη διάρκεια των οποίων ο αλλαγμένος Ολυμπιακός είχε στο μυαλό την Κράσνονταρ, επιτρέποντας στον θαρραλέο Αστέρα να κυνηγήσει, αλλά να μην βρει την έκπληξη.

O Γιουσέφ Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για το 1-0 του Ολυμπιακού επί του Αστέρα
O Γιουσέφ Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για το 1-0 του Ολυμπιακού επί του Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Το ότι ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς είναι μια ασύμμετρη απειλή το έχεις ήδη μάθει. Πηγαίνοντας με τον Αστέρα στο Φάληρο θα το είχε υπ' όψιν του και ο 34χρονος Μπόρχα Χιμένεθ, που κρατά πλέον τα ηνία του Αστέρα, δεδομένου ότι είχε το χρόνο να σκανάρει τον αντίπαλό του, όχι πάντως τον Ολυμπιακό που σάρωσε την Κράσνονταρ. Όπως και να 'χε βέβαια, οι τρεις στόπερ φανέρωναν μια διάθεση να σφραγιστούν τ' άκρα των Πειραιωτών, αλλά το απλωμένο χέρι του Πασαλίδη στη σέντρα του 22χρονου Σέρβου εξτρέμ και το καλό σημάδι του Ελ Αραμπί, χαμηλά στη γωνιά του Παπαδόπουλου, για το πρώτο δικό του γκολ έφεραν το (τελικό όπως αποδείχθηκε) 1-0 και ανέτρεψαν τον αρχικό σχεδιασμό του Ισπανού προπονητή των Αρκάδων, οι οποίοι που με το πράσινο φλούο στη φανέλα φάνταζαν σαν μια ιλουστρασιόν μορφή της ρωσικής ομάδας.

Στο βράδυ που ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε μια αδοκίμαστη 11άδα ένα τόσο σύντομο γκολ φάνταζε ιδανική συνθήκη διαχείρισης τόσο του αγώνα όσο και της ρεβάνς που έρχεται με τη ρωσική ομάδα. Ήταν ξεκάθαρο πως ο Πορτογάλος προπονητής, παρά το καθαρό σκορ (και το ελαφρώς πιο φαρδύ πουκάμισο), δεν ήθελε να ρισκάρει οτιδήποτε πριν από το check in για τους ομίλους του Champions League, ακόμη κι αν θέλετε σε κίνδυνο τους πρώτους βαθμούς στο νέο πρωτάθλημα της Super League 1, γνωρίζοντας πως μια τέτοια απώλεια καλύπτεται πολύ πιο εύκολα σε βάθος χρόνου.

Μόνο που η έλλειψη φόβου των φιλοξενούμενων δοκίμασε μέχρι τέλους τις αντοχές των 'ερυθρόλευκων' και τους έφτασε στα όριά τους. Γιατί μπορεί στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, παίζοντας στα όρια του οφ σάιντ να δημιούργησαν τις προϋποθέσεις προκειμένου να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους, όσο όμως κυλούσε ο χρόνος τόσο έχαναν σε ορμή, φρεσκάδα και απειλητικότητα προκαλώντας τον Αστέρα να το πιστέψει. Ο Ραντζέλοβιτς δεν είχε αντοχές, ο Σουντανί απαιτεί χρόνο, ο Καμαρά είχε λανθασμένες τοποθετήσεις και έχανε φάσεις, ακόμη και ο αρχοντικός Σεμέδο λειτουργούσε υποτονικά, έως και υπεροπτικά σε κάποιες περιπτώσεις, υποπίπτοντας σε ερασιτεχνικά για την κλάση του σφάλματα.

Ο Αστέρας προειδοποιούσε σταθερά, ο Ελ Αραμπί βρήκε οριζόντιο δοκάρι με προβολή και η ρευστή κατάσταση άφηνε ανοικτή κάθε πρόβλεψη, κυρίως δε το ενδεχόμενο έκπληξης στο φαληρικό γήπεδο. Μια έκπληξη που η ομάδα της Τρίπολης στερήθηκε δις, πρώτα στο χαμένο τετ α τετ του Μαρκ Φερνάντεθ στο 71' που έβγαλε χαμηλά ο Σα, και κατόπιν στο πέναλτι που δεν πήρε ο Μπαράλες στο 81' από το τράβηγμα της φανέλας του Ελ Αραμπί. Ο διαιτητής Κουμπαράκης συμβουλεύτηκε το video μετά από παρότρυνση της ομάδας του βαν, με ό,τι είδε στο μόνιτορ έκρινε πως παράβαση δεν συντελέστηκε και στο φινάλε το δικό του τελευταίο σφύριγμα έμοιαζε απελευθερωτικό. Διότι όπως ομολόγησε ο Πέδρο Μαρτίνς "δεν ήμασταν στο επίπεδο που έπρεπε". Όπως και το... VAR!

News 24/7

24MEDIA NETWORK