Ολυμπιακός-Αστέρας: Ο Μαρτίνς μπορεί να κοιμάται ήσυχος

Κακό πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, με τον Αστέρα να τον έχει μπλοκάρει στη μεσαία γραμμή. Ο Μαρτίνς από το 46' πέρασε στο ματς Φορτούνη και Μασούρα. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ και ήταν ο MVP, ο δεύτερος σημείωσε δύο τέρματα για το τελικό 3-0. Και ο Πορτογάλος τεχνικός ακόμη και όταν κοιμάται, μπορεί να το κάνει ήσυχος.

Ο Φορτούνης ήρθε από τον πάγκο και άνοιξε τον δρόμο του Ολυμπιακού στη νίκη με σκορ 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο 'Γ. Καραϊσκάκης', για την 2η αγ. της Super Leagie Interwetten. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Φορτούνης ήρθε από τον πάγκο και άνοιξε τον δρόμο του Ολυμπιακού στη νίκη με σκορ 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο 'Γ. Καραϊσκάκης', για την 2η αγ. της Super Leagie Interwetten. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Για τον Ολυμπιακό η σεζόν ξεκίνησε με ένα παιχνίδι τίτλου της προηγούμενης. Οι 'ερυθρόλευκοι' νίκησαν την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και μπήκαν στη μάχη της Super League Interwetten από την 2η αγωνιστική, υποδεχόμενοι τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες έφτασαν στο Φάληρο με ψυχολογία από την επικράτηση της πρεμιέρας κόντρα στον Παναθηναϊκό στο 'Θ. Κολοκοτρώνης', έτοιμοι να δώσουν μια μάχη χωρίς καμία πίεση απέναντι στον εν δυνάμει πρωταθλητή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε φανέλα βασικού στους Ραφίνια, Χολέμπας, Εμβιλά, μεταγραφών που θα κληθούν να καλύψουν το κενό που άφησε οι Ελαμπντελαουί, Χολέμπας, Γκιλιέρμε. Η ποιότητα είναι εκεί, ωστόσο χρόνος δεδομένα θα χρειαστεί μέχρι τόσο η ομάδα όσο και οι νεοαποκτηθέντες να μπουν στο... κόλπο. Κατά τα άλλα ο Πορτογάλος τεχνικός πήγε στην πεπατημένη του 4-3-3, με τους Μπουχαλάκη, Καμαρά σε γνωστούς ρόλους και τριάδα στη γραμμή κρούσης τους Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί.

Ο Μίλαν Ράσταβατς χρησιμοποίησε ξανά ένα 4-4-2 σε χαμηλά μέτρα, με τον Ριέρα κοντά στον Μπαράλες για την πρώτη γραμμή άμυνας και πίεση στην πρώτη πάσα, τη στιγμή που οι Μονάφο - Βαλιέντε είχαν στόχο να 'σπάσουν' τον κρίκο Εμβιλά - Μπουχαλάκη, δυσκολεύοντας την δημιουργία του Ολυμπιακού από χαμηλά. Κρίνοντας από την εικόνα του πρώτου μέρους, το πλάνο του Σέρβου τεχνικού των Αρκάδων δούλεψε με επιτυχία.

Ο Αστέρας κατάφερε να επιβάλλει ένα χαμηλό τέμπο, δεν άφησε τους 'ερυθρόλευκους' να βρουν ούτε ρυθμό, ούτε συνεργασίες και τους ανάγκασε σε μια φλύαρη υπεροχή με κατοχή και κυκλοφορία μπάλας μακριά από επικίνδυνους χώρους. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα βρήκαν 2-3 καλές στιγμές για να απειλήσουν στο πρώτο μέρος, χωρίς ωστόσο να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Ραφίνια - Ραντζέλοβιτς από δεξιά και Χολέμπας - Βαλμπουενά από αριστερά δεν είχαν συγχρονισμό, καθώς ήταν ξεκάθαρο πως βρίσκονται σε φάση... γνωριμίας. Έτσι με τον άξονα μπλοκαρισμένο, ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να φανεί συνεπής στη δημιουργία και κατ' επέκταση στην παρουσία του με προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Μαρτίνς δεν περίμενε και πολύ, αφού το 0-0 του ημιχρόνου τον ώθησε σε αλλαγές. Εμβιλά και Ραντζέλοβιτς έμειναν στα αποδυτήρια, με τους Φορτούνη, Μασούρα να παίρνουν θέση στον αγωνιστικό χώρο και την διάταξη να γυρίζει σε 4-2-3-1. Τα γρήγορα αντανακλαστικά του Πορτογάλου τεχνικού αποτυπώθηκαν άμεσα στο χορτάρι, με τους δύο Έλληνες διεθνείς να ορίζουν την εξέλιξη και την μοίρα της αναμέτρησης.

Η παρουσία του Φορτούνη σε πιο ψηλά μετρά και ανάμεσα στις γραμμές άμυνας του Αστέρα ήταν καταλυτική. Ο πάγκος των φιλοξενούμενων είχε... ξελαρυγγιαστεί, δίνοντας οδηγίες αντιμετώπισης του 27χρονου μεσοεπιθετικού αλλά μάταια. Με τον Φορτούνη στο γήπεδο απελευθερώθηκε τόσο ο Βαλμπουενά, όσο και ο Ραφίνια, που είχαν πλέον περισσότερους χώρους και επιλογές επιθετικής δράσης.

Μια συνεργασία των Καμαρά - Ραφίνια - Φορτούνη, έφερε τον τελευταίο να εκτελεί με το αριστερό από το ύψος της περιοχής για το 1-0 στο 59'. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, πριν ο Μασούρας βάλει το ματς για ύπνο πέντε λεπτά αργότερα, σκοράροντας έπειτα από καταπληκτικό πλασέ με το αριστερό για το 2-0 στο 64'. Ο Αστέρας ήταν ανήμπορος να ακολουθήσει πλέον τον ρυθμό και τις ανάγκες του αγώνα, Μαρτίνς και Ράσταβατς συνέχισαν τις αλλαγές, με το μυαλό όχι μόνο σε αυτό το 90λεπτο αλλά και αυτά που ακολουθούν...

Ο Μασούρας σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση στο 88', μετά από ασίστ του Χασάν. Το 3-0 ήταν και το τελικό σκορ στο Φάληρο, με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου να μην μαρτυρά την εξέλιξη στο υπόλοιπο του αγώνα. Ωστόσο το ρόστερ των 'ερυθρολεύκων' αν και ανολοκλήρωτο ακόμη, είναι εξαιρετικά ποιοτικό και γεμάτο για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Μαρτίνς έφερε γρήγορα δύο παίκτες από τον πάγκο και αυτοί ήταν που σκόραραν όλα τα γκολ της αναμέτρησης. Φορτούνης και Μασούρας δεν ξεκίνησαν το ματς, αλλά άφησαν το στίγμα τους σε αυτό. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε κατηγορηθεί πολύ στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν, πριν μοιράσει απαντήσεις προς πάσα κατεύνθυνση και φτάσει στην αποθέωση στο κλείσιμο της. Μοιάζει δεδομένο πως στο μέλλον θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με καταστάσεις σκληρής -δικαιολογημένης ή αναίτιας- κριτικής. Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή. Όσοι τον κατηγόρησαν στο παρελθόν πως... κοιμάται στον πάγκο, θα το κάνουν και πάλι με την πρώτη ευκαιρία. Με τέτοιο πάγκο, τουλάχιστον μπορεί να λέει πως κοιμάται ήσυχος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK