Ολυμπιακός-Ατρόμητος 1-0

Η κεφαλιά του Μαρκάνο γλίτωσε τον Ολυμπιακό από τη γκέλα με τον ελλιπή Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη στο πρώτο του ματς στο 2012. Ο Ισπανός σκόραρε στο 53ο λεπτό και οι "ερυθρόλευκοι" παρέμειναν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία.

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 1-0

Η εικόνα του αγώνα:

Χωρίς να ανεβάσει στροφές, παίζοντας όμως με τη φωτιά σε ορισμένα σημεία, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πρώτο τρίποντο της χρονιάς απέναντι σε ένα Ατρόμητο που εμφανίστηκε μόνο για 45 λεπτά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο να... γείρουν το γήπεδο προς την εστία του Ιτανζ ωστόσο ούτε με τον Τζιμπούρ, δύο φορές μάλιστα, στα πρώτα 17΄ λεπτά της αναμέτρησης, ούτε με τους Φουστέρ και Μιραλάς στη συνέχεια δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι Περιστεριώτες απο την πλευρά τους επέλεξαν ρόλο κομπάρσου. Έχοντας σημαντικές απουσίες, όπως των τιμωρημένων Σκόνδρα, Μπάλλα, Τάτου, ο Γιώργος Δώνης έστησε διπλή ζώνη άμυνας μπροστά από την εστία του καταφέρνοντας να κάνει δύσκολη τη ζωή των επιθετικών του Ολυμπιακού.

Από την άλλη βέβαια οι αμυντικοί των “ερυθρολεύκων” και ιδιαίτερα ο Μέγκιερι ένιωσαν για πρώτη φορά την ανάσα των αντιπάλων τους μόλις στο 51΄όταν ο Νάστος υποχρέωσε τον πορτιέρο του Ολυμπιακού να λερώσει για πρώτη φορά τη φανέλα του.

Ήταν όμως σημαδιακό αφού δυο λεπτά αργότερα ο Μαρκάνο με κεφαλιά πετύχαινε το μοναδικό τέρμα του αγώνα που έμελλε να δώσει και τη νίκη στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να επαναπαύονται στο τέρμα του Ιβάν Μαρκάνο και ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 63΄ με την διπλή χαμένη ευκαιρία των Αναστασάκου και Τόμας τις κεφαλιές των οποίων εξουδετέρωσε ο Μέγκιερι.

Το κλειδί του αγώνα:

Το γρήγορο γκολ που ήρθε για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο ψαλίδισε τις ελπίδες των παικτών του Ατρομήτου για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο MVP:

Τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του χάρισε με το γκολ που σημείωσε ο Ιβάν Μαρκάνο στο 53'.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ό,τι έχτιζε η άμυνα του Ατρομήτου, το γκρέμιζε η επίθεση που έκανε αισθητή την παρουσία της σχεδόν μια ώρα μετά την έναρξη του αγώνα.

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK