Oλυμπιακός-Χέρτα

Έναν ευρωπαϊκό τελικό δίνει απόψε το βράδυ (21:45, ΑΝΤ1) ο Ολυμπιακός στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται τη Χέρτα Βερολίνου και θέλουν τη νίκη ή την ισοπαλία για να προκριθούν στη φάση των «32» του Κυπέλλου UEFA. Σύμμαχος των Πειραιωτών η παράδοση.

Oλυμπιακός-Χέρτα
Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βολεύεται με δύο αποτελέσματα ίσως αποτελεί παγίδα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, κάτι που το έχει στο μυαλό του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αλλωστε, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ομάδων που στο παρελθόν αναζητούσαν έναν και μόνο βαθμό και εν τέλει αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο με το απόλυτο τίποτα στα χέρια.

Όπως δήλωσε και την Τετάρτη ο Ισπανός τεχνικός των ερυθρόλευκων, ο Ολυμπιακός θα παίξει για τη νίκη, θα έχει το νου του στην αντίπαλη εστία και θα επιχειρήσει να επιβάλλει το δικό του νόμο, όπως το συνηθίζει σε όλους τους αγώνες του στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Στο άντρο του, ο πρωταθλητής μετράει 14 συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Τα αγωνιστικά πλάνα του Βαλβέρδε δεν πρόκειται να προκαλέσουν έκπληξη αφού το 4-4-2 θα κάνει άλλη μία φορά την εμφάνισή του φέτος σε αγώνα του Ολυμπιακού. Η επιστροφή στη δράση του Λουτσιάνο Γκαλέτι λύνει τα χέρια του Ισπανού τεχνικού ο οποίος θα δώσει φανέλα βασικού στον Αργεντίνο μέσο. Ο φορμαρισμένος Μπελούτσι θα παίξει λίγο πιο πίσω από τον Ντιόγο ενώ στην αριστερή πλευρά ο Τζόρτζεβιτς θα προσπαθήσει να επιφέρει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Από την πλευρά της η Χέρτα, αν και χρειάζεται μόνο τη νίκη για να προχωρήσει στη διοργάνωση, δεν πρόκειται να ανοίξει πολύ το παιχνίδι, τουλάχιστον από το πρώτο λεπτό. Οι πληροφορίες θέλουν τους Γερμανούς να παρατάσσονται με ένα «σφιχτό» 4-4-1-1 με κύριο στόχο να περιορίσουν την επιθετική δράση του Ολυμπιακού. Στη γραμμή κρούσης της ομάδας του Βερολίνου θα αγωνιστεί ο Μάρκο Πάντελιτς ο οποίος ίσως φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα της Χέρτα.

Στο άλλο παιχνίδι του δεύτερου ομίλου η Μπενφίκα υποδέχεται τη Μέταλιστ στη Λισσαβόνα.

Σύμμαχος του Ολυμπιακού στην προσπάθειά του αποτελεί η πρόσφατη παράδοση στους αγώνες του με τις γερμανικές ομάδες. Πέρυσι, οι ερυθρόλευκοι νίκησαν δύο φορές τη Βέρντερ για να προκριθούν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ στην πρεμιέρα της σεζόν 2002-03 είχαν σκορπίζει τη Λεβερκούζεν με 6-2 (στο γήπεδο της Ριζούπολης τότε).

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 38χρονος Σουηδός Μάρτιν Χάνσον. Δεν έχει σφυρίξει ποτέ άλλοτε αγώνα του Ολυμπιακού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK