Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας: Η εκδίκηση είναι πιάτο που σερβίρεται στο 87'

Ματς για γερά νεύρα στο 'Γ. Καραϊσκάκης', όπου ο Ολυμπιακός με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 87' επικράτησε με σκορ 1-0 του Ερυθρού Αστέρα και συνεχίζει στο Europa League. Σωρεία ευκαιριών για εύκολη επικράτηση απώλεσαν οι 'ερυθρόλευκοι', ο Τομάνε αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 42'.

Ο Ελ Αραμπί μόλις έχει σκοράρει από το σημείο του πέναλτι στο 87' της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό τη νίκη (1-0) και την πρόκριση στους '32' του Europa League (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Ελ Αραμπί μόλις έχει σκοράρει από το σημείο του πέναλτι στο 87' της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό τη νίκη (1-0) και την πρόκριση στους '32' του Europa League (11/12/2019) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 87' επικράτησε με σκορ 1-0 του Ερυθρού Αστέρα στο 'Γ. Καραϊσκάκης' για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, κατέκτησε την 3η θέση στο Group B και έδωσε παράταση στην ευρωπαϊκή του παρουσία τουλάχιστον μέχρι τον Φλεβάρη, όταν και θα ριχτεί στην μάχη της φάσης των '32' του Europa League. Μπορεί οι οπαδοί των δύο ομάδων να έστησαν το δικό τους πάρτι από το Σύνταγμα ως το 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο του Φαληρικού γηπέδου η ιστορία ήταν διαφορετική από τη στιγμή που κανείς δεν ήθελε να μείνει εκτός Ευρώπης από τον Δεκέμβριο.

Η απουσία του Ματιέ Βαλμπουενά έφερε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού τον Καμαρά και σχήμα με τρεις κεντρικούς μέσους. Ο Ολυμπιακός έχανε σε φαντασία και ποιότητα μεσοεπιθετικά, κέρδιζε σε ένταση και έλεγχο των χώρων, επιχειρώντας να επιτεθεί περισσότερο από τα άκρα με τους Ποντένσε, Μασούρα και τα overlap των μπακ.

Ο Ερυθρός Αστέρας βολευόταν με δύο αποτέλεσματα, έτσι φυσιολογικά το πρώτο μέλημα του ήταν να προστατέψει τα μετόπισθεν και μην επιτρέψει στους 'ερυθρόλευκους' να βρουν ρυθμό από την μέση και μπροστά. Οι Σέρβοι ήθελαν να κρατήσουν χαμηλά το τέμπο και να απειλήσουν σε κάποια αντεπίθεση. Μέχρι το 15', το πλάνο τους λειτουργούσε. Σταδιακά έχαναν μέτρα στο γήπεδο και ήταν ξεκάθαρη η αδυναμία τους να κρατήσουν τη μπάλα.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν έξαλλος με την εικόνα της ομάδας του, καθώς ο Ολυμπιακός είχε πλέον εγκατασταθεί στα πέριξ της περιοχής των φιλοξενούμενων και δημιουργούσε συνθήκες για να σκοράρει. Αδυνατούσε ωστόσο να ολοκληρώσει σωστά τις φάσεις, με τον Ποντένσε να ταλαιπωρεί αφάνταστα τους αντιπάλους του και να δημιουργεί συνεχώς ρήγματα στην ανασταλτική τους λειτουργία. Την ίδια ώρα όμως δεν υπήρχε ο παίκτης που θα εκτελέσει σωστά για να μετουσιώσει σε κάτι χειροπιαστό την υπεροχή του Ολυμπιακού, έτσι όλη αυτή η πίεση στα καρέ του Ερυθρού Αστέρα πήγαινε στον κάλαθο των αχρήστων.

Τα πράγματα για τους 'ερυθρόλευκους' θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, όταν στο 41' οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σε ανισορροπία την άμυνα του Ολυμπιακού και ο Γκιλιέρμε ανέτρεψε τον Μάριν εντός περιοχής. Ο Τομανέ ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, επέλεξε να στείλει τη μπάλα με δύναμη στο κέντρο της εστίας αλλά σημάδεψε πιο ψηλά από όσο έπρεπε. Το οριζόντιο δοκάρι έσωσε τους Πειραιώτες από περαιτέρω μπλεξίματα... Το πρώτο 45λεπτο είχε δυνατές μονομαχίες, τρεις κάρτες και ισάριθμες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό, χαμένο πέναλτι για τον Ερυθρό Αστέρα και κανένα γκολ.

Η εικόνα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δεν ήταν πολύ διαφορετική. Οι Σέρβοι περίμεναν πίσω από τη μπάλα αφήνοντας την κατοχή στον Ολυμπιακό, που έφτανε σχετικά εύκολα έξω από την αντίπαλη περιοχή αλλά στερούνταν τις λύσεις μέσα σε αυτή. Από σέντρα του Τσιμίκα στο 59' ο Ελ Αραμπί με καρφωτή κεφαλιά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Μπόριαν και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε στο ματς τον Γκερέρο αντί του Καμαρά, θέλοντας να φορτώσει με έναν έξτρα επιθετικό το τρίτο μισό του γηπέδου προς τα καρέ του Αστέρα.

Δύο λεπτά αργότερα ένα γύρισμα από αριστερά βρήκε τον Ποντένσε ολομόναχο το δεύτερο δοκάρι. Ο Πορτογάλος εξτρέμ με μια κοφτή ντρίμπλα απαλλάχθηκε από τα μαρκαρίσματα, όμως από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπόριαν, στην 20η τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού στο ματς. Από υπέροχη προσπάθεια του Τσιμίκα και τον Μπόριαν να απομακρύνει με τα πόδια προ του Ελ Αραμπί, η μπάλα έφτασε στον Ποντένσε που αμαρκάριστος από το ύψος της μεγάλης περιοχής αστόχησε με το δεξί στο 62'!

Ο Ολυμπιακός πίεζε ασφυκτικά για το γκολ που θα τον έβαζε σε τροχιά πρόκρισης. Αν υπήρχε ένα καλό νέο για τους 'ερυθρόλευκους' μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, ήταν πως κρατούσαν την ψυχραιμία τους και δεν εκβίαζαν καταστάσεις. Ο Μπουχαλάκης έψαξε τον Ελαμπντελαουί από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και ο Ζαντέρ στην προσπάθεια του να απομακρύνει, σταμάτησε την πορεία της μπάλας με το χέρι.

Ο Ελ Αραμπί ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και με σίγουρο χτύπημα στην αριστερή γωνία νίκησε τον Μπόριαν για το 1-0 στο 87'! Έξαλλοι οι πανηγυρισμοί στον αγωνιστικό χώρο, ανακούφιση στην κερκίδα, για μια εξέλιξη που δικαιούνταν ο Ολυμπιακός 100% με βάση την συνολική εικόνα της αναμέτρησης. Στο παιχνίδι του Βελιγραδίου με το σκορ στο 1-1, ήταν ο Μιλούνοβιτς που σκόραρε στο 87', υπογράφοντας ουσιαστικά την ήττα του Ολυμπιακού. Στον 'τελικό' του Φαλήρου, ήταν ο Ελ Αραμπί που σέρβιρε την εκδίκηση στο ίδιο χρονικό σημείο...

Το τελικό σφύριγμα του Ορσάτο βρήκε τον Μαρτίνς και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν τον ρεαλιστικό τους στόχο, που αφορά την παράταση της ευρωπαϊκής περιπέτειας των 'ερυθρολεύκων', τώρα πλέον στο Europa League τον ερχόμενο Φλεβάρη. Μια περιπέτεια που ξεκίνησε με την ονειρική πορεία του Ολυμπιακού στα προκριματικά του καλοκαιριού και θα συνεχιστεί τη νέα χρονιά, έστω και με την γερή δόση θρίλερ που εκτυλίχθηκε στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' και μοιραία έφερε το ξέσπασμα χαράς στα αποδυτήρια.

Ο Ολυμπιακός μαζί τις Μπριζ, Σαχτάρ, Λεβερκούζεν, Ίντερ, Μπενφίκα, Άγιαξ και Ζάλτσμπουργκ είναι οι 8 ομάδες που συνεχίζουν στο Europa League ως οι τρίτες των ομίλων του Champions League. Με τους 'ερυθρόλευκους' να τοποθετούνται στο γκρουπ των αδυνάτων, καθώς ήταν στην 4άδα με την χαμηλότερη συγκομιδή βαθμών στην φάση των ομίλων της κουρφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι 'ερυθρόλευκοι' πέτυχαν τον ρεαλιστικό τους στόχο στο Group B και η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστερά 'μαρτυρά' την λογική της κατάληξη. Έτσι την τελευταία 10ετία ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Ευρώπη και τον Φλεβάρη για 8η φορά.

Ο τσακωμός για τη Χρυσή Μπάλα στον Μέσι και οι προβλέψεις για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK