Ο Ολυμπιακός στρίμωξε τον Μαρτίνς στα σχοινιά

Φταίει ο Μαρτίνς για το 2-2 με τη Ντινάμο; Κι αν φταίει, φταίει τόσο ώστε να διαρρέεται ενόχληση Μαρινάκη; Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην εσωστρέφεια ή ήταν απλά μία κακή παρένθεση;

Ο Ολυμπιακός στρίμωξε τον Μαρτίνς στα σχοινιά
EUROKINISSI

Οκτώ γκολ σε εννιά μέρες. Τρία από τη Λαμία, τρία από τον ΠΑΟΚ, δύο από τη Ντινάμο Κιέβου. Μέχρι στιγμής, η πραγματική ζημιά έγινε στην Τούμπα όπου χάθηκε ένα πρωτάθλημα, στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια υπάρχουν οι ρεβάνς. Στην πρώτη θεωρητικά ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί, στη δεύτερη θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση, την πρώτη του την εφετινή χρονιά.

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς, με ένα διάστημα καλής μπάλας που χόρτασε κόσμο και δημοσιογράφους, μπήκε σε σύγκριση με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Ήταν αυτή η ανάγκη ώστε να χωνευτεί καλύτερα η διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος, του δεύτερου συνεχόμενου για πρώτη φορά μετά το 1996. Όχι πως ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλή μπάλα, αλλά η υπερβολή ήταν αυτή που έκανε τη ζημιά στους 'ερυθρόλευκους' και έφερε τη δεύτερη μεγάλη κρίση για τον Μαρτίνς, μετά από εκείνη στην ήττα από τον ΟΦΗ.

Φταίει ο Πορτογάλος για το 2-2 με τη Ντινάμο Κιέβου; Έχει τόση ευθύνη που να δικαιολογείται η ενόχληση Βαγγέλη Μαρινάκη όπως αυτή βγήκε ανεπίσημα μετά από το τέλος της αναμέτρησης και την επίσκεψή του στα αποδυτήρια;

Εν βρασμώ ψυχής μπορεί ο καθένας να καταλογίσει πολλά στον Μαρτίνς. Τα περισσότερα εξ αυτών τα 'άκουσε' την Κυριακή στην Τούμπα, εκεί που η ευθύνη ήταν ολάκερη δική του, με μοναδικό αστερίσκο το γρήγορο γκολ του Βιεϊρίνια που δεν άφησε να εξελιχθεί η 'πλοκή' υπό συνθήκες... μηδενός.

Το βράδυ της Πέμπτης ο τεχνικός του Ολυμπιακού κατέβασε κόντρα στη Ντινάμο μία ορθολογική ενδεκάδα. Το μοναδικό εξόφθαλμο μειονέκτημα των γηπεδούχων, η κακή εμφάνιση (αμυντικά) από τον Ντανιέλ Ποντένσε και τον Ζιλ Ντίας που έφεραν Γιασίν Μεριά και Κώστα Τσιμίκα να παλεύουν μόνοι τους στις πτέρυγές τους.

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς -και αυτό τονίζεται σε σύγκριση με το ντέρμπι της Τούμπας όπου ο Ολυμπιακός που κατέβηκε δεν ήταν του Μαρτίνς- έβγαλε πίεση και κλεψίματα στο 1ο ημίχρονο, πολλά τρεξίματα, δύο γκολ, μία εμφάνιση που είχε μοναδικό 'μελανό' σημείο το γκολ των Ουκρανών.

Τι δεν έκανε ο Ολυμπιακός και δη ο Πορτογάλος στο 2ο μέρος; Άργησε τη δεύτερη αλλαγή και πίστεψε ότι αν συνεχίσει με το ίδιο σύστημα και αλλάζοντας απλώς τους παίκτες (Χριστοδουλόπουλος-Μασούρας αντί Ποντένσε-Ζιλ Ντίας), θα καταφέρει να πάρει το τρίτο γκολ.

Αυτό κυνηγούσε ο Μαρτίνς, αυτό ήθελε και είχε στο μυαλό του, περιμένοντας όμως ανάλογη αγωνιστική συμπεριφορά από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο χορτάρι. Όταν στο 87' δεν κάνεις τάκλιν, κόβεις την μπάλα απλά για να δώσεις νέα επίθεση στον αντίπαλο και δεν μασάς 'σίδερα' όπως λέμε στην καθομιλουμένη, δεν σου φταίει ο προπονητής. Δείτε τη φάση της ισοφάρισης της ουκρανικής ομάδας και πώς συμπεριφέρεται αμυντικά ο Ολυμπιακός και θα καταλάβετε πως το ελληνικό φαινόμενο 'για όλα φταίει ο προπονητής' είναι κυρίως... παραγοντικό.

Αν ο Ολυμπιακός θέλει να φτιάξει ομάδα που θα τον επαναφέρει στους τίτλους, προχωρά με τον Μαρτίνς και σίγουρα δεν αφήνει να 'διαρρέουν' τα περί ενόχλησης Μαρινάκη, λίγες μέρες μάλιστα πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αν ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει την τακτική των τελευταίων δύο ετών, αυτή του 'ράβε-ξήλωνε' τότε ο Μαρτίνς δεν είναι ο κατάλληλος. Θα είναι ακόμη ένας αναλώσιμος στη μακρά λίστα προπονητών με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο Μαρινάκης. Και φτου κι από την αρχή.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK