Ολυμπιακός: Η βαθμολογία των 36 παικτών του Μαρτίνς

Κρίναμε και βαθμολογήσαμε έναν προς ένας τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που κατέγραψαν έστω μία (ολιγόλεπτη) συμμετοχή στην πορεία έως την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από τον πλέον πολύτιμο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ως τον Ηλία Καραργύρη.

Ο Γιώργος Μασούρας και ο Γιουσέφ ελ Αραμπί πανηγυρίζουν παρέα ένα από τα γκολ του Ολυμπιακού στη διάρκεια της σεζόν
Ο Γιώργος Μασούρας και ο Γιουσέφ ελ Αραμπί πανηγυρίζουν παρέα ένα από τα γκολ του Ολυμπιακού στη διάρκεια της σεζόν EUROKINISSI SPORTS

Η φιέστα για κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος, αποτυπωμένη σε φωτογραφικά καρέ με πρωταγωνιστή τον Ματιέ Βαλμπουενά, όρισε επί της ουσίας το πανηγυρικό φινάλε άλλης μιας πρωταθληματικής πορείας του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Παρόλο που εκκρεμεί το ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, οι 'ερυθρόλευκοι' εκμεταλλεύτηκαν την περίσταση της εντός έδρας υποχρέωσης με τον ΠΑΟΚ, και προσέθεσαν ήδη στην πλούσια συλλογή τους το τρόπαιο της σεζόν 2020-21 προκειμένου όλο αυτό να μην τους αποσπάσει στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας που θα δουλεύουν εντακτικά για τον σαββατιάτικο τελικό του κυπέλλου, στις 22 Μαΐου.

Αφορμής δοθείσης, είπαμε να βαθμολογήσουμε από το 1 ως το 10 καθέναν εκ των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν, περισσότερο ή λιγότερο, στην επιβεβαίωση της αγωνιστικής ανωτερότητας των Πειραιωτών. Πάντα επί Πέδρο Μαρτίνς.

Ζοζέ Σα (28 συμμετοχές) - 8/10

Ο Ζοζέ Σα πραγματοποίησε σωρεία σωτήριων επεμβάσεων αλλά ο Ολυμπιακός δεν απέφυγε την ήττα με σκορ 0-1 στο Φάληρο από την Μάντσεστερ Σίτι, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League | 25/11/2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ /  EUROKINISSI)
Ο Ζοζέ Σα πραγματοποίησε σωρεία σωτήριων επεμβάσεων αλλά ο Ολυμπιακός δεν απέφυγε την ήττα με σκορ 0-1 στο Φάληρο από την Μάντσεστερ Σίτι, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League | 25/11/2020 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Συνεπής τουλάχιστον, αν όχι κάτι περισσότερο. Δεν 'πρόδωσε' ποτέ τους συμπαίκτες του, αντιθέτως διόρθωσε πολλές φορές δικές τους απροσεξίες.

Έγκμουντουρ Κρίστινσον (2 συμμετοχές) - 6/10

Ήρθε για εφεδρικός και το ήξερε. Δεν πήρε πολύ χρόνο, αλλά κράτησε ανέπαφη την εστία του στα διαδοχικά ματς που αγωνίστηκε (Αστέρας, ΑΕΚ) τον Απρίλη.

Ηλίας Καραργύρης (1 συμμετοχή ως αλλαγή) -

Λέγεται πως ο κόσμος φτιάχτηκε σε επτά ημέρες. Σε 7 λεπτά πόσα μπορούσε να δείξει ο 18χρονος τερματοφύλακας;

Κώστας Τζολάκης (5 συμμετοχές) - 6/10

Διαθέτει τα σωματικά προσόντα, όχι ακόμα την εμπειρία για να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του. Μόνο σε 2 ματς διατήρησε το μηδέν.

Ρούμπεν Σεμέδο (29 συμμετοχές, 1 ως αλλαγή) - 8/10

Ο Ρούμπεν Σεμέδο στη διάρκεια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Άρη, που ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1 στο 'Γ. Καραϊσκάκης' για την 23η αγ. της Super League Interwetten. (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Ο Ρούμπεν Σεμέδο στη διάρκεια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Άρη, που ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1 στο 'Γ. Καραϊσκάκης' για την 23η αγ. της Super League Interwetten. KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Φτάνει που υπάρχει στην άμυνα του Ολυμπιακού. Γρήγορος και επιβλητικός, εφέτος ελλάτωσε τα λάθη του, πέτυχε και γκολ.

Ρούμπεν Βινάγκρε (2 συμμετοχές) - 2/10

Ήταν τόσο αδιάφορος στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα με τον Βόλο που ανάγκασε τον Μαρτίνς να τον αντικαταστήσει την ανάπαυλα και να εισηγηθεί τον τερματισμό του δανεισμού του.

Ραφίνια (14 συμμετοχές, 1 ως αλλαγή) - 6/10

Άρχισε τη σεζόν με ασίστ. Μέχρι εκεί όμως. Γι' αλλού ούτως ή άλλως τον χρειαζόταν ο Ολυμπιακός κι όταν η αποστολή του ολοκληρώθηκε προτιμήθηκε να αποχωρήσει σαν φίλος.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (14 συμμετοχές, 3 ως αλλαγή) - 7/10

Βολεύτηκε τρομερά από την επιλογή του Μαρτίνς για άμυνα των τριών και πολύ γρήγορα έδεσε με τους νέους 'παρτενέρ' του. Με γκολ, ασίστ και πολύ παιχνίδι από πίσω συμμετείχε ενεργά και στο επιθετικό κομμάτι της λειτουργίας του Ολυμπιακού.

Μοχάμεντ Ντρέγκερ (8 συμμετοχές, 2 ως αλλαγή) - 6/10

Ελαμπντελαουί δεν είναι, τουλάχιστον όχι ακόμα. Είχε και τον τραυματισμό, οπότε θα κυνηγήσει μια νέα αρχή στην προετοιμασία.

Ουσεϊνού Μπα (19 συμμετοχές, 1 ως αλλαγή) 7/10

Έπαιξε λιγότερο από πέρυσι, αλλά πρόοδο εμφάνισε. Διαθέτει δυναμισμό, αμφιβολίες εκφράζονται για το ακριβες ταβάνι του.

Χοσέ Χολέμπας (22 συμμετοχές, 2 ως αλλαγή) - 7/10

Ο Χοσέ Χολέμπας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο
Ο Χοσέ Χολέμπας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο EUROKINISSI SPORTS

Του αρκεί η εμπειρία για να στέκεται παραπάνω από αξιοπρεπώς στο χορτάρι. Ως αριστερός στόπερ που ανεβαίνει έγινε πιο επιδραστικός.

Αβραάμ Παπαδόπουλος (5 συμμετοχές, 2 ως αλλαγή) - 6/10

Η ώρα του τέλους φτάνει. Μπάλωσε τρύπες στα 210 λεπτά που εμφανίστηκε σε πέντε παιχνίδια.

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ (18 συμμετοχές, 2 ως αλλαγή) - 7/10

Ο Μολδαβός μπήκε με ορμή στην 11άδα και καπάρωσε τη θέση του βασικού στ' αριστερά της άμυνας. Στο 3-4-3 οφείλει να είναι πιο δημιουργικός, γιατί αμυντικά θα τον καλύπτει πάντα κάποιος, άρα είναι ασφαλής.

Αλέξανδρος Καλογερόπουλος (2 συμμετοχές, 1 ως αλλαγή) - 6/10

Ούτε 17 είναι ακόμη ο αμούστακος στόπερ των 'ερυθρολεύκων' που πήρε το βάπτισμα του πυρός. Έχει πολλά να μάθει για το κορμί και τις θέσεις του.

Παπέ Αμπού Σισέ (12 συμμετοχές, 3 ως αλλαγή) - 6/10

Οπισθοχώρησε στην ιεραρχία των στόπερ, γιατί δεν εμφάνισε την απαιτούμενη εξέλιξη, και έφυγε για να μην κατρακυλήσει η χρηματιστηριακή αξία του.

Κένι Λαλά (4 συμμετοχές) - 5/10

Ο 30χρονος Γάλλος έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο για να τον μάθουν και να τους μάθει. Ο Μαρτίνς διαθέτει υπομονή σε τετοιες περιπτώσεις.

Μαντί Καμαρά (30 συμμετοχές, 7 ως αλλαγή) - 8.5/10

Καμαρά και Βαλμπουενά πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης', για την 15η αγ. της Super League Interwetten | 06/01/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Καμαρά και Βαλμπουενά πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης', για την 15η αγ. της Super League Interwetten | 06/01/2021 EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς τα κάθετα τρεξίματά του και το αδιάκοπο πρέσινγκ, ο Ολυμπιακός χάνει την ισορροπία του. Στο πρώτο μισό της σεζόν είχε 4 ασίστ και κατόπιν 3 γκολ! Ο Μαρτίνς προσπαθούσε να τον κρατά φρέσκο για όταν έπρεπε και έπαιρνε πάντα το μάξιμουμ.

Ανδρέας Μπουχαλάκης (29 συμμετοχές, 7  ως αλλαγή) - 7.5/10

Πιο επιδραστικός από ποτέ, ανταποκρίθηκε περίφημα στον ρόλο που του είχε ανατεθεί κι ας έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα πυρά απ' όλους τους άλλους. Με 3 γκολ και 5 ασίστ τι άλλο να του ζητηθεί; Πιο γρήγορος δεν θα γίνει σίγουρα.

Γιαν Εμβιλά (32 συμμετοχές, 5 ως αλλαγή) - 8/10

Με την πολυεπίπεδη συνεισφορά του και την αθόρυβη δουλειά του υπήρξε ο εγγυητής μιας αψεγάδιαστης ένωσης μεταξύ των γραμμών. Τη σημαντικότητά του την καταλάβαινε κανείς όταν έλειπε.

Κώστας Φορτούνης (30 συμμετοχές, 12 ως αλλαγή) - 7.5/10

Ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Κώστας Φορτούνης σε παιχνίδι του Ολυμπιακού από τα περυσινά πλέι οφ
Ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Κώστας Φορτούνης σε παιχνίδι του Ολυμπιακού από τα περυσινά πλέι οφ EUROKINISSI SPORTS

Θα ήθελε να παίζει πολύ περισσότερο, πιθανότατα το άξιζε κιόλας. Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή με τις 11 ασίστ και τα 8 γκολ στη σεζόν. Ο Μαρτίνς τον βλέπει περισσότερο ως τον 12ο παίκτη. 

Καφού (2 συμμετοχές, 2 ως αλλαγή) - 5.5/10

Μισός βαθμός παραπάνω για το γκολ στο 2-0 επί του Παναιτωλικού.

Τιάγκο Σίλβα (15 συμμετοχές, 8 ως αλλαγή) - 6/10

Μόνο στα πλέι οφ άρχισε να κερδίζει χρόνο ο Πορτογάλος χαφ που όρεξη είχε, αλλά δεν του έβγαινε ως τον Φλεβάρη.

Πέπε Ροντρίγκες (9 συμμετοχές, 8 ως αλλαγή) - 4/10

Μέχρι τον Γενάρη δεν δικαίωσε τον Μαρτίνς για την επιμονή του να έρθει. Υπέφερε και δεν βοήθησε όσο έμεινε. Του χρόνου πάλι, γιατί θα έχει, μάλλον, μια δεύτερη ευκαιρία.

Θανάσης Ανδρούτσος (18 συμμετοχές, 6 ως αλλαγή) - 7/10

Ο Θανάσης Ανδρούτσος είναι μία από τις λύσεις που εξετάσει ο Τζον Φαν'τ Σιπ για τα δεξιά της Εθνικής
Ο Θανάσης Ανδρούτσος είναι μία από τις λύσεις που εξετάσει ο Τζον Φαν'τ Σιπ για τα δεξιά της Εθνικής EUROKINISSI SPORTS

Θα έφευγε τον Γενάρη, αν δεν άρπαζε την ευκαιρία και ανταποκρινόταν στο ρόλο του δεξιού μπακ καλύτερα από τον καθέναν. Για να καθιερωθεί στη θέση οφείλει να βελτιώσει τις τελικές ενέργειές του. Και να μην σημαδεύει τα δοκάρια.

Μαξ Λοβέρα (4 συμμετοχές, 2 ως αλλαγή) - 5/10

Στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα με τον Ατρόμητο έδωσε 2 ασίστ. Ήταν κι αυτό μια μορφή πίεσης για να φύγει.

Μάριος Βρουσάι (14 συμμετοχές, 4 ως αλλαγή) 7/10

Αφότου πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Μαρτίνς, κέρδισε χάρη στην τακτική ανταπόκρισή του πολλά περισσότερ λεπτά παρουσίας του και μαζί αύξησε τη συνεισφορά στο 'ερυθρόλευκο' σύνολο, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα, το ξεπέταγμα και τα καλά τελειώματα.

Γιώργος Μασούρας (30 συμμετοχές, 12 ως αλλαγή) - 7.5/10

Ασυναγώνιστος ως εξτρέμ που πατά περιοχή, υπήρξε μόνιμη πηγή ευκαιριών/γκολ, φροντίζοντας να είναι πάντα στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή για να τελειώσει φάσεις ή να δώσει την τελική πάσα. Διψήφιος ο αριθμός των τερμάτων του!

Αρμίντο Μπρούμα (21 συμμετοχές, 3 ως αλλαγή) - 7/10

Ελ Αραμπί, Μπρούμα και Μασούρας, οι τρεις που τα έκαναν όλα με τα Γιάννινα. Έφτιαξαν, έβαλαν και ... έχασαν γκολ
Ελ Αραμπί, Μπρούμα και Μασούρας, οι τρεις που τα έκαναν όλα με τα Γιάννινα. Έφτιαξαν, έβαλαν και ... έχασαν γκολ EUROKINISSI SPORTS

Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός ψάχνει τη φόρμουλα απόκτησής του αντανακλά τη διαφορά που έκανε από τη στιγμή που ενσωματώθηκε στο υπόλοιπο σύνολο και απέκτησε την απαιτούμενη χημεία με τους υπόλοιπους. 7 γκολ και 3 ασίστ είναι αξιοσημείωτες επιδόσεις.

Ματιέ Βαλμπουενά (25 συμμετοχές, 12 ως αλλαγή) - 7/10

Στο δρόμο για τα 37 του ο Γάλλος είναι πλέον παίκτης ειδικών συνθηκών. Η δημιουργικότητά του βέβαια παραμένει σε υψηλά στάνταρ (6 ασίστ).

Βασίλης Σουρλής (3 συμμετοχές, 1 ως αλλαγή) - 6/10

Λίγους μήνες πριν κλείσει τα 19 του πήρε ως δώρο τις πρώτες κανονικές συμμετοχές του. Κοντρολαρισμένος ο μικρός, έχει πολλή δουλειά να ρίξει.

Λαζάρ Ραντζέλοβιτς (23 συμμετοχές, 16 ως αλλαγή) - 6.5/10

Με βάση τα περυσινά στάνταρ, θα έπρεπε να 'πετάει'. Παρόλα αυτά το step up δεν έγινε ακόμη από τον 23χρονο Σέρβο εξτρέμ.

Χιλάλ Σουντανί (5 συμμετοχές, 4 ως αλλαγή) - 5.5/10

Έφυγε κύριος αφήνοντας παρακαταθήκη 2 γκολ.

Αχμέντ Χασάν (24 συμμετοχές, 14 ως αλλαγή) - 7/10

Ο Αχμέντ Χασάν και ο Γιώργος Μασούρας πανηγυρίζουν μετά το 1-0 επί της Μαρσέιγ
Ο Αχμέντ Χασάν και ο Γιώργος Μασούρας πανηγυρίζουν μετά το 1-0 επί της Μαρσέιγ EUROKINISSI SPORTS/ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ

Άλλον τέτοιο φορ, που να μην δυσανασχετεί ως αναπληρωματικός και να σκοράρει με τη συχνότητα βασικού, δεν θα έβρισκε ο Ολυμπιακός στην αγορά. Τα 10 γκολ του ερχόμενος κατά βάση από τον πάγκο, αντί ή με ελ Αραμπί, ήταν πολλαπλάσιοι βαθμοί.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί (32 συμμετοχές, 9 ως αλλαγή) - 9/10

Ταρίφα τα 20 γκολ για τον Μαροκινό εκτελεστή που στον Ολυμπιακό ζει και απολαμβάνει όσα είχε στερηθεί παίζοντας προηγουμένως είτε σε ομάδες μικρότερου βεληνεκούς (Καέν, Γρανάδα) είτε σε πρωταθλήματα χωρίς προβολή (Σ.Αραβία, Κατάρ).

Φελίπε Μπρούνο (3 συμμετοχές, 2 ως αλλαγή) - 5/10

Δεν ήταν για περισσότερα από 116 λεπτά στο σύνολο τριών αγώνων, ξέχωρα από τη διάθεση που είχε να προσαρμοστεί σε ό,τι κι αν του δινόταν.

Ούγκο Κάιπερς (10 συμμετοχές, 6 ως αλλαγή) - 5.5/10

Ο Βέλγος κέρδισε επάξια τον τίτλο του τρίτου επιθετικού. Αν βολεύεται με αυτό, θα τον διατηρήσει και του χρόνου. Αν όχι, οι πόρτες είναι ανοικτές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK