Ολυμπιακός-Κρασνοντάρ: Ο Γκερέρο νίκησε τον Μπεργκ

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο απέδειξε γιατί οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έπρεπε να προτιμήσουν τον ίδιο αντί του Μάρκους Μπεργκ, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μεγαλειώδη νίκη 4-0 επί της Κρασνοντάρ στο πρώτο παιχνίδι των playoffs του Champions League.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο του Ολυμπιακού πανηγυρίζει με τον Κώστα Τσιμίκα το γκολ που σημείωσε στον αγώνα με την Κρασνοντάρ για το πρώτο παιχνίδι των playoffs του Champions League 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο του Ολυμπιακού πανηγυρίζει με τον Κώστα Τσιμίκα το γκολ που σημείωσε στον αγώνα με την Κρασνοντάρ για το πρώτο παιχνίδι των playoffs του Champions League 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Πριν από μερικές ημέρες, ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο έκανε συνάντηση με τον Πέδρο Μαρτίνς, για να ενημερωθεί για το μέλλον του. Ακόμα και η συμμετοχή στις προπονήσεις του Ολυμπιακού κρινόταν εν αμφιβόλω. Ο Ισπανός επιθετικός βίωσε ένα τελείωμα σεζόν όπου εγκλωβίστηκε σε ρόλο αναπληρωματικού και ένα καλοκαίρι στο οποίο το όνομά του δεν υπήρχε μεταξύ των επιθετικών στους οποίους πόνταρε η ομάδα.

Η ολιγωρία των 'ερυθρολεύκων' με το θέμα του Αχμέντ Χασάν ή/και του αντικαταστάτη του επέστρεψε στον Γκερέρο τη φανέλα βασικού, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας. Οι σκέψεις του Μαρτίνς να χρησιμοποιήσει τον Γιουσέφ ελ Αραμπί στη βασική ενδεκάδα στα προκριματικά εξοστρακίστηκαν στην ανετοιμότητα του Μαροκινού επιθετικού. "Θα συνεχίσω να δουλεύω με τον ίδιο τρόπο", δήλωνε ο Γκερέρο μετά από την πρόκριση επί της Πλζεν. Και το έκανε. Στον πρώτο αγώνα των playoffs του Champions League με αντίπαλο την Κρασνοντάρ στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', ο 29χρονος επιθετικός σημείωσε το πρώτο γκολ πριν ένας αλλόφρων Σέρβος, ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, οδηγήσει στο 4-0 της νίκης για τους Πειραιώτες, που πήραν (πρόωρη) πρόκριση στους 'χρυσοφόρους' ομίλους.

Την ίδια εποχή την περσινή σεζόν, ο Γκερέρο είχε σημειώσει 3 γκολ στα παιχνίδια με τη Λουκέρνη για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Μαζί με τα γκολ και την εν γένει απόδοσή του στα φιλικά παιχνίδια, 'κλείδωσε' μια θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Η φόρα ξέφτισε, ο Μαρτίνς άρχισε να δίνει ευκαιρίες στον... γνωστό του, τον Αιγύπτιο ανταγωνιστή του Γκερέρο, εκείνος άρχισε να 'φορτώνει' με καλύτερο ρυθμό τα αντίπαλα δίχτυα και ο Ισπανός περιθωριοποιήθηκε.

Τη φετινή σεζόν θα αναγκάζεται να δίνει μάχη για να βρίσκεται στην ενδεκάδα της ομάδας και γι' αυτό ανακουφίστηκε κάπως, όταν άκουσε τον προπονητή του να ανακοινώνει την ίδια ενδεκάδα με τον αγώνα προ μιας εβδομάδας στο ίδιο γήπεδο, κόντρα στην Μπασάκσεχιρ. Κι αν τα δεδομένα ήταν ίδια για τους γηπεδούχους, οι φιλοξενούμενοι ήταν άγνωστο μέγεθος. Ο αποκλεισμός της Πόρτο ήρθε με αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα (εντός έδρας ήττα, οριακή νίκη 3-2 στην Πορτογαλία, παρότι ήταν 3-0 μπροστά στο σκορ στο 34'), ενώ στον πάγκο δεν κάθισε καν ο προπονητής τους. Ο Μουράντ Μουσάεβ δεν διαθέτει δίπλωμα UEFA Pro, με συνέπεια να παρακολουθήσει τον αγώνα από τα επίσημα και στην άκρη του πάγκου να καθίσει ο βοηθός του.

Το πρώτο τικ στη λίστα του Γκερέρο μπήκε. Ο Ισπανός βρισκόταν στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Το δεύτερο μπήκε σχεδόν ταυτόχρονα, περίπου μία ώρα πριν από τη σέντρα του αγώνα. Ο παίκτης που για πάνω από έναν μήνα του έπαιρνε τη θέση στα αποδυτήρια των Πειραιωτών, ο Μάρκους Μπεργκ, θα βρισκόταν κι αυτός στο βασικό σχήμα των Ρώσων. Ο Σουηδός επιθετικός προτιμήθηκε ξανά για τη βασική ενδεκάδα ευρωπαϊκού παιχνιδιού αντί του 20χρονου Ίβαν Ιγκνατίεβ, αν και στο εγχώριο πρωτάθλημα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πλέον, ο Γκερέρο είχε τη δυνατότητα να αναμετρηθεί με τον... ανταγωνιστή του και να (απο)δείξει ότι κακώς οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έβαζαν τον πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκού πάνω από εκείνον.

Για να συμβεί αυτό, χρειαζόταν τη στήριξη των συμπαικτών του. Ο Ντανιέλ Ποντένσε του στάθηκε σε αυτόν τον σκοπό, αφού από δεξιά ήταν ο ποδοσφαιριστής που αναστάτωνε την άμυνα των φιλοξενουμένων περισσότερο από κάθε άλλον. Από την άλλη, ο Κώστας Τσιμίκας ήταν αυτός που είχε αρκετές μονομαχίες με τον Μπεργκ, προτού ο τελευταίος πέσει πάνω στο σώμα του Ρούμπεν Σεμέδο για τις συνηθισμένες μάχες που έδινε τα παλαιότερα χρόνια στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Οι δύο 'φουνταριστοί' δεν ήταν οι πρωταγωνιστές στα τελειώματα των φάσεων στα πρώτα λεπτά. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είχε μια καλή κεφαλιά, ο Βάντερσον ένα σουτ που σταμάτησε στο χέρι του Γκιλιέρμε, αλλά η πρώτη εξέταση φάσης μέσω VAR σε αυτό το γήπεδο δεν οδήγησε σε πέναλτι. Μέχρι το 30ό λεπτό, όταν ο Γκερέρο με ένα πλασέ στο όριο της μεγάλης περιοχής στην απέναντι γωνία του Ματβέι Σαφόνοβ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κρασνοντάρ. Η απάντηση του Μπεργκ ήρθε 10 λεπτά αργότερα (κι ενώ επιχείρησε αρκετές φορές να σουτάρει, αλλά κοβόταν τελευταία στιγμή). Με μία προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως η φάση δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.

Η προσωπική μονομαχία των δύο επιθετικών δεν επισκίασε τις προσπάθειες των υπολοίπων παικτών. Ο Ποντένσε δημιουργούσε κι έχανε ευκαιρίες, ο Ματιέ Βαλμπουενά είχε κι αυτός μια καλή στιγμή, ο Μαγκομέντ Σουλεϊμάνοβ με το που μπήκε, απείλησε κι αυτός μετά από κλέψιμο και πάσα του Μπεργκ. Στο 68' ήταν η σημαδιακή φάση. Ο Μπεργκ στην πλάτη της άμυνας έκανε κακό κοντρόλ, αλλά όντας μόνος του επιχείρησε ένα μακρινό σουτ. Έξω η μπάλα, έξω και ο Μπεργκ με αλλαγή. Ο Γκερέρο αναδείχθηκε νικητής.

Κι αν αυτό δεν αρκούσε για τον Ολυμπιακό, ένας 22χρονος που ήρθε από το πουθενά, ο απίθανος Ραντζέλοβιτς με τη θετική γεύση στα όσα λεπτά αγωνίστηκε στα προηγούμενα παιχνίδια των προκριματικών, μάζεψε μία καταπληκτική μπαλιά του Βαλμπουενά (την οποία του άφησε ο Γκερέρο) και από διαγώνια έκανε το 2-0 στο 78', στην πρώτη επαφή του με την μπάλα. Σε μία από τις επόμενες, εκτόξευσε τη μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με το δεύτερο τέρμα του στη βραδιά, για να έρθει ο Ποντένσε να επιστεγάσει την καταπληκτική εμφάνισή του με το 4-0. Το "Πέδρο Μαρτίνς" από τις κερκίδες μετά από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ήταν φυσικό επακόλουθο του σκορ και της ώριμης εμφάνισης.

Η επικράτηση του Γκερέρο εις βάρος του Μπεργκ ήταν ολοκληρωτική, έστω κι αν υπάρχει η ρεβάνς. Ο Ισπανός έκανε αυτό για το οποίο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα 'χρυσοπλήρωναν' τον Σουηδό φορ. Και το έκανε παρότι ορισμένες φορές τον Ιούλιο έμοιαζε πιο πιθανό έναν μήνα μετά ο Μπεργκ να βρίσκεται στο ρόστερ του συλλόγου και όχι ο ίδιος.


 

News 24/7

24MEDIA NETWORK