Ολυμπιακός-Λαμία: Το ματς τελείωσε στο 33', ο Αρτέτα το έκλεισε απ' το 17'

Με γκολ των Μπρούμα, Φορτούνη και Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός κλείδωσε το τρίποντο κόντρα στη Λαμία από το 33', κάνοντας διαχείριση στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ο Μικέλ Αρτέτα είχε κλείσει την τηλεόραση του από το 17', λεπτό στο οποίο είχε ήδη πάρει την πληροφορία που ήθελε...

Ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα με σκορ 3-0 τη Λαμία για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten, όμως είδε τον Μπα να αποχωρεί τραυματίας από το 17', τέσσερις μέρες πριν την αναμέτρηση με την Άρσεναλ | 07/03/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)
Ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα με σκορ 3-0 τη Λαμία για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten, όμως είδε τον Μπα να αποχωρεί τραυματίας από το 17', τέσσερις μέρες πριν την αναμέτρηση με την Άρσεναλ | 07/03/2021 ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI

Για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με τη Λαμία για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την ευκαιρία να διατηρήσει ή και αυξήσει την διαφορά του στην κορυφή, μια μόλις στροφή πριν τα playoffs. Η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να πάει στο ματς με βασικούς παίκτες, είχε να κάνει αποκλειστικά με την επικείμενη αναμέτρηση της Πέμπτης (11/3) απέναντι στην Άρσεναλ, για τους '16' του Europa League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε να έχει ρυθμό η ομάδα που θα παρατάξει στο Φάληρο κόντρα στους Λονδρέζους, ωστόσο για πολλούς φάνταζε ως ένα μη αναγκαίο ρίσκο, υπό τον φόβο της κούρασης ή ενός πιθανού τραυματισμού. Το πρώτο δεν ισχύει, καθώς ο οργανισμός ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή χρειάζεται 24-48 ώρες για να επανέλθει πλήρως μετά από ένα παιχνίδι. Από το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, μεσολαβούν περισσότερες από 96 ώρες, επομένως μιλάμε για διάστημα υπεραρκετό για την αποκατάσταση των παικτών.

Το αν θα προκύψει κούραση στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Άρσεναλ, εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς έντασης που οι 'κανονιέρηδες' αγωνίζονται σε ένα πρωτάθλημα όπως η Premier League, καμία σχέση δεν (μπορεί να) έχει με το ματς του Ολυμπιακού απέναντι στη Λαμία.

Εκεί όπου οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν ουσιαστικά ξεμπερδέψει από το 10ο λεπτό, τον χρόνο δηλαδή που χρειάστηκαν οι Μπρούμα (από ασίστ του Φορτούνη) και Φορτούνης (από λάθος της αντίπαλης άμυνας) σκοράροντας για το 2-0. Το τέρμα του Ελ Αραμπί στο 33' έστελνε το ματς για ύπνο, που όμως είχε προλάβει να γίνει ανήσυχος για τον Ολυμπιακό.

Πριν καν συμπληρωθούν 20 λεπτά αγώνα, ο Μαρτίνς είδε τον Μπα να φεύγει εκτός αγώνα σε μια ανύποπτη φάση. Ο Σενεγαλέζος στόπερ αποχώρησε με πόνους στη μέση, προσφέροντας έντονο το αίσθημα της αγωνίας στο 'ερυθρόλευκο' στρατόπεδο αναφορικά με την ετοιμότητα του για την ευρωπαϊκή μάχη με την Άρσεναλ.

Με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο σε πορεία επιστροφής από τον τραυματισμό του και τον Ρούμπεν Σεμέδο νοκ-άουτ για τον επόμενο μήνα, η εξέλιξη με τον Μπα μπορεί να στείλει τον Ολυμπιακό στο ματς της Πέμπτης με μοναδικό καθαρόαιμο στόπερ τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Που με τη σειρά του συνεχίζει να υποφέρει στον τραυματισμένο του ώμο. Ο διεθνής στόπερ σε δύο περιπτώσεις απέναντι στη Λαμία έδειξε πως αγωνίζεται δίχως να έχει ξεπεράσει 100% τις ενοχλήσεις. Σε κάθε δυνατή επαφή με τον αντίπαλο οι μορφασμοί του πόνου αποτυπώνονται ξεκάθαρα στο πρόσωπο του. Κι αν μπορεί να αποφύγει τις μάχες σώμα με σώμα σε παιχνίδια όπως αυτό, δεδομένα δεν θα μπορεί να το κάνει σε ένα τόσο απαιτητικό 90λεπτο όπως αυτό που έρχεται με τους 'κανονιέρηδες'...

Ο Γιαν Εμβιλά έβγαλε το παιχνίδι ως στόπερ από το 17' και μετά απέναντι στη Λαμία. Στην ίδια θέση έπαιξε για λίγα λεπτά και στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Άρη. Ο Γάλλος δεδομένα θα βρίσκεται στην ενδεκάδα με την Άρσεναλ, αλλά σε ποια θέση κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Αυτή του στόπερ δεν του είναι άγνωστη, όμως σίγουρα θα στερήσει στον Ολυμπιακό την πολύτιμη παρουσία του στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Αν προκύψει κι άλλο πρόβλημα; Χοσέ Χολέμπας. Σε αυτόν θα πέσει ο κλήρος. Άλλωστε μιλάμε για σενάρια που έχετε ήδη διαβάσει στο Contra.gr. Σενάρια που δεν φάνταζαν τόσο πιθανά πριν από λίγες μέρες αλλά απέκτησαν πια κάμποσες πιθανότητες επαλήθευσης ενόψει Πέμπτης. Ο Μικέλ Αρτέτα ήξερε πως δεν θα μάθαινε τίποτα περισσότερο από αυτά που ήδη ξέρει για τον Ολυμπιακό, ειδικά όσον αφορά την ικανότητα του ως ομάδα από τη μέση και μπροστά. Δεν θα μπορούσε να γίνει σοφότερος ο Ισπανός τεχνικός για τους Φορτούνη, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Εμβιλά, ακόμη και Μπουχαλάκη, μέσα από ένα 90λεπτο του Ολυμπιακού κόντρα στη Λαμία.

Έμαθε ωστόσο πως μετά τον Ρούμπεν Σεμέδο, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κινδυνεύει να χάσει και τον έτερο βασικό της στόπερ (αν και η αλλαγή του Μπα έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση) πριν την πρώτη αναμέτρηση των '16' του Europa League. Κι αν ο Ολυμπιακός κλείδωσε οριστικά το τρίποντο στο 33', κάνοντας διαχείριση στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, ο Μικέλ Αρτέτα είχε κλείσει την τηλεόραση του από το 17', λεπτό στο οποίο είχε ήδη πάρει την πληροφορία που ήθελε... Αν αυτή επιβεβαιωθεί και πόσο μπορεί ή όχι να ωφελήσει την ομάδα του, θα φανεί σε τέσσερα βράδια από σήμερα στο χορτάρι του 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK